لوگوی ایستانما

آموزش صفر تا صد کار با Stop Motion Studio pro – آخرین آپدیت ۲۰۲۰

 

 

بعد از گذشت ۱۲۰ سال از ضبط اولین استاپ موشن ، حالا این تکنیک به مرحله ای رسیده که می توان با نصب اپلیکیشن استاپ موشن استودیو، انیمیشن سازی را شروع کرد.

برنامه stop motion studio بعنوان مشهورترین اپلیکیشن ساخت استاپ موشن در جهان با بیش از ۸ میلیون کاربر  فعال شناخته می شود. اپلیکیشنی که با آن می توان به سادگی و به سهولت هر چه تمام تر و با کمترین امکانات موجود و بعضا رایگان ، شروع به ضبط یک استاپ موشن ساده تا حرفه ای نمود.
اگر فکر میکنید که ساخت استاپ موشن حرفه ای با گوشی را نمی توان جدی گرفت کافیست پست بزرگترین انیمیشن تولید شده در جهان رو از لینک زیر ببینین تا متوجه بشین بزرگترین شرکت انیمیشن سازی دنیا یعنی آردمن (Aardman Animations) چگونه به وسیله گوشی ۱۲ مگاپیکسلی nokia ، توانست بزرگترین استاپ موشن دنیا را ضبط و در کتاب رکوردهای گینس ثبت نماید.

در این آموزش که به کوشش واحد تولید محتوای شبکه ایستانما برای اولین بار در بین تمام منابع فارسی جمع آوری شده است، آخرین نسخه stop motion studio pro 6.0.3.8492 مورد بررسی قرار گرفته که در تاریخ ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ (August 15, 2020) منتشر شده است. قابل ذکر است با افتخار شبکه ایستانما برای اولین بار در بین تمام سایت های کشور نسخه پولی این اپلیکیشن را به رایگان در اختیار شما قرار داده است که می توانید آن را از اینجا دانلود نمایید. این آموزش نیز بر پایه آخرین نسخه آن تهیه و تولید شده و می توانید در ادامه با قبلیت های جدید در آپدیت جدید آن آشنا شوید.

باکس دانلود نسخه حرفه ای  stop motion studio pro 6.0.3.8492 

تجهیزات استاپ موشنت رو خودت بساز!

اولین و تنها مجموعه ویدیوهای آموزشی ساخت تجهیزات استاپ موشن، دکور ، پاپت به همراه پشت صحنه ساخت استاپ موشن توسط برترین انیماتورهای دنیا 

همه چیز درباره آموزش اپلیکیشن stop motion studio pro

اینکه به این صفحه یعنی آموزش ساخت استاپ موشن با برنامه استاپ موشن استودیو پرو آمدید یعنی از تکنیک استاپ موشن می دانید و خیالمان از بابت اطلاعات پایه ای شما راحت است. اما توصیه ی ما به شما این است که حتما مقاله جامع هر آنچه که از استاپ موشن (stop motion) بدانید ایستانما را مطالعه کنید تا تمام نکات ریز و درشت  این تکنیک و سبک های قابل اجرای آن را فرا بگیرید.

برای شروع کافیست تا به صفحه دانلود برنامه stop motion studio pro بروید و متناسب با نسخه سیستم عاملی گوشی خود (android یا ios ) اپلیکیشن را دانلود کنید. پس از دانلود، آن را مثل تمامی اپلیکیشن ها نصب کنید.


اما دست نگه دارید !!!

قبل از آنکه برای باز کردن اپلیکیشن عجله کنید، محیط انیمیشن به همراه محل نصب دوربین بر روی یک سه پایه یا یک گیره نگه دارنده را آماده کنید. همچنین به یک منبع نور مناسب احتیاج دارید که میزان نور ورودی به محیط انیمیشن شما تحت کنترلتان باشد. به هیچ عنوان کنار پنجره و یا مکان های بدون سقف که در ساعات مختلف روز هیچ کنترلی بر روی نور محیط ندارید، انیمیشن سازی نکنید.

یک جمله کلیدی از ایستانما به یادگار داشته باشید:

در ساخت انیمیشن استاپ موشن نور کم اما کنترل شده، خیلی بهتر از نور زیاد اما خارج از کنترل است.

پس هر منبع نوری، از چراغ مطالعه گرفته تا سافت باکس ، همه‌ی سعی خود را به کار بگیرید تا همین نور در تمام طول ضبط انیمیشنتان حفظ شود.
پس از آنکه سبک ساخت استاپ موشن خود را انتخاب کردید و فضای کاری خود را متناسب با آن تزیین نمودید، گوشی را بر روی سه پایه با محلی که هیچ تکانی به آن نخورد ، فیکس کنید.

    • لرزش برای استاپ موشن شما سم است

هیچ وقت فراموش نکنید که ضبط انیمیشن شما نباید همراه با تکان هایی که با هر بار ضربه زدن بر روی دکمه شاتر اپلیکیشن به وجود می آید، همراه شود. حتما پست وقتی دوربین حرفه ای نداریم، چطور استاپ موشن بسازیم ؟ را مطالعه کنید تا ۳ روش جالب برای اینکه مجبور نباشید با دست بر روی گوشی خود بزنید و با لرزش دوربین کیفیت کار خود را پایین بیاورید، یاد بگیرید.

    • حالا برنامه stop motion studio را اجرا کنید

بعد از اجرای اپلیکیشن، با محیط زیر روبرو می شوید.

هشدار: در ایران بعلت اینکه این برنامه بصورت رایگان برای گوشی های اندروید در سایت ایستانما قرار گرفته، حتما قبل از اجرای نرم افزار اتصال خود از اینترنت را قطع کنید تا خللی در طول ضبط استاپ موشنتان بوجود نیاید.

۱. مطابق تصویر بالا برای شروع به کار عکاسی، روی علامت + یا همان پروژه جدید ضربه بزنید.
۲. در صفحه بعد برای فعال شدن دوربین گوشی بر روی علامت دوربین ضربه بزنید.
۳. دکمه قرمز رنگ عکاسی یا همان شاتر دوربین را لمس کنید تا یک تصویر ثبت شود.

    • دوربین را تنظیم کنید

دوربین گوشی را روی محیطی که قصد ضبط انیمیشن دارید، تنظیم کنید و بررسی نمایید که کل پروژه در قاب دوربین قرار دارد. بررسی قاب دوربین فقط محدود به محیط شما نمی شود. دوربین باید تمام اتفاقات احتمالی درون انیمیشن را پوشش دهد و بطور مثال اگر قرار است که کارکتری از بیرون کادر به محیط شما وارد شود و این مسیر درون انیمیشن شما نمایش داده شود، پس قاب تصویر را بزرگتر انتخاب کنید و دوربین را عقب تر از مکان فعلی فیکس نمایید.
باز هم تاکید می کنیم که دوربینتان باید خیلی محکم فیکس شده باشد تا کوچکترین لرزشی حین ضبط انیمیشن به دوربین وارد نشود. وگرنه نتیجه نهایی به شدت آسیب دیده و فریم های ضبط شده‌ی شما با پرش تصویر همراه خواهد بود که نتیجه نهایی اصلا خوشایند نیست. هر چه قاب شما ثابت تر باشد نتیجه هموار تر و خروجی طلایی تر خواهد بود.

    • انیمیت کنید

حالا وقت آن رسیده که شروع به عکاسی نمایید. هر بار که یک تغییر جزیی به کارکتر یا محیط انیمیشن خود می دهید، یک عکس را با زدن دکمه قرمز رنگ عکاسی ثبت کنید. این حرکات می تواند شامل قدم زدن شخصیت ما ،  حرکات دست یا سر او یا هر حرکت دیگری که به ذهنتان می رسد را می توانید پیاده کنید و عکس بگیرید.
فقط حواستان باشد که دامنه حرکات بسیار زیاد نباشد و تغییر شما بصورت یک جا انجام نگیرد. حتما تغییرات را آهسته و با صرف وقت و حوصله انجام دهید و تا پایان پروسه تصویر برداری پیش بروید.

نکته مهم: گاهی ممکن است که شما مجبور باشید جسمی را در هوا معلق نگه دارید. در این صورت به یکسری رشته ها و تجهیزاتی تحت عنوان ریگ نیاز دارید که برای حذف تصویر آن ها از ابزار Erase استفاده می کنیم که در ادامه نحوه کار با این ابزار را هم به شما آموزش می دهیم.
فقط این نکته را هم فراموش نکنید که قبل از شروع به عکاسی و استفاده از ریگ یا رشته های نگه دارنده، حتما یک تصویر خام از محیط کاری خود بدون در نظر گرفتن کارکترها داشته باشید که حذف بخش های تصویر، با تصویر خام اولیه پوشانده شود.

قابلیت پوست پیاز (Onion Skinning)

قابلیت پوست پیاز در برنامه  stop motion studio pro از آن قابلیت های اپلیکیشن های ساخت استاپ موشن هست که در هیچ نرم افزار عکاسی دیگری پیدا نمی کنید. این قابلیت به این صورت است که شما با استفاده از اهرم سمت چپ  اپلیکیشن میتوانید میزان وضوح و نمایش فریم فعلی و نمایش فریم قبلی را در صفحه تغییر دهید.

بیایید کمی ساده تر به موضوع نگاه کنیم. فرض کنید که قرار است تا حرکت راه رفتن را اجرا کنید. هر بار که چشم از صفحه گوشی بر میدارید و می خواهید تغییرات را بر روی جسم یا کارکتر خود اعمال کنید، ممکن است فراموش کنید که حرکت قبلی یا محل حضور کارکتر در فریم قبل در چه مکانی و به چه صورت بوده است. اصلا چقدر باید جسم خود را تکان دهید تا طبیعی به نظر برسد؟!
این اتفاق جز نمایش فریم قبلی و مشاهده همزمان هر دو فریم بر روی هم قابل اجرا نمی باشد. مجموع این قابلیت تحت عنوان پوست پیاز یا Onion Skinning درون برنامه قرار دارد که همانند لایه های پیاز ، شما علاوه بر اینکه می توانید لایه زیرین را مشاهده کنید، تغییرات فعلی را با نمای زنده ی دوربین بررسی می کنید.
پس از هر بار عکس برداری، فریم فعلی شما جایگزین فریم قبلی شده و اپلیکیشن شما را برای ثبت تصویر جدید با ایجاد تغییرات جدید آماده می کند.
از نوار کنترل میزان وضوح پوست پیاز استفاده کنید و شفافیت دو فریم را کم و زیاد نمایید. اگر نوار به سمت پایین کشیده شود، نمای زنده و کنونی با وضوح بیشتری به نمایش در می آید و اگر اهرم را به سمت بالا ببرید، فریم قبلی و ثبت شده با وضوح بیشتری قابل مشاهده است.

قابلیت جدید: در نسخه stop motion studio pro 6.0.3.8492 می توانید چندین لایه را برای نمایش پوست پیاز تعریف کنید که خود بسیار جذاب و حرفه ایست.

این بدان معناست که شما تنها محدود به یک فریم قبلی نیستید و می توانید تا ۵ فریم قبل تر را نیز مشاهده و آنالیز کنید.

    • خطوط راهنمای انیمیشن

با استفاده از گزینه خطوط راهنمای عکاسی و تقسیم صفحه به بخش های مدرج، می توانید راحت تر و دقیق تر برنامه ریزی کنید و اشیاء خود را در بهترین موقعیت کادر قرار داده و عکاسی نمایید.

 

    • تایمر معکوس

این گزینه به شما کمک می کند تا تمامی تصاویر خود را بصورت خودکار و طی بازه های زمانی مشخص ثبت نمایید.

برای استفاده:
۱. در زمان capture mode یا همان حالت آماده به کار عکاسی ، بر روی دکمه تایمر کلیک کنید. (گزینه ای که در تصویر زیر آبی رنگ شده است)
۲. از نوار لغزنده ظاهر شده برای تغییر فاصله زمانی استفاده کنید.
۳. برای بستن نوار زمان و برگشت به حالت عکاسی، کافیست تا به هر ناحیه ی دیگری ضربه بزنید.
۴. برای شروع عکاسی کافیست تا مثل قبل بر روی دکمه ضبط ، ضربه بزنید. برای ایستادن تایمر هم کافیست تا مجدد آن را انتخاب کنید.

برای آنکه به طور کلی از حالت تایمر خارج شوید و به حالت عادی برگردید، کافیست تا مجدد به تنظیمات تایمر رفته و با کشیدن اهرم به سمت چپ آن را off کنید.

قابلیت جدید: در نسخه stop motion studio pro 6.0.3.8492 بازه های تایمر به مقادیر کوچکتری تقسیم و تا ۵ ثانیه به فاصله هر یک ثانیه تغییر می کند. مشکلی که در نسخه های قبلی وجود داشته و این تقسیم بندی به این تعداد نبوده است.

    • ساخت تایم لپس (Time-lapse Video) از مراحل کاری شما

یکی دیگر از ویژگی های جذاب تایمر استاپ موشن استودیو قابلیت ضبط تصاویر با فواصل مشخص زمانی و تولید تایم لپس می باشد. تصور کنید که قرار است تا یک روز کامل را صرف ساخت پروژه ای کنید. چقدر جذاب می شود اگر پایان روز بتوانید تمامی حرکات و تلاش های خود را در قالب یک ویدیوی سریع مشاهده کنید.
با استفاده از قابلیت تایمر و تنظیم بر روی هر تعداد ثانیه ای که دوست دارید، می توانید یک تایم لپس زیبا از مراحل کاری خود ضبط نمایید. این کار را حتما با یک گوشی دیگر انجام دهید و می توانید تایمر را بر روی ثانیه های بالای ۲۰ ثانیه تنظیم کنید تا تایم لپس شما جذاب تر شده و پیشرفت کارتان به خوبی نمایش داده شود.

تنظیم فاصله بر روی ۲۰ ثانیه بدان معناست که هر ۲۰ ثانیه از فعالیت شما یک عکس ثبت می شود و با در نظر گرفتن سرعت ویدیوی نهایی شما که ۲۵ فریم بر ثانیه است، هر ثانیه ی شما معادل حدودا ۸ دقیقه از فعالیت شماست! جذاب نیست!؟؟

      • دوربین را انتخاب کنید

با استفاده از آیکن دوربین در پنل تنظیمات برنامه، می توانید دوربین خود را انتخاب کنید. استاپ موشن استودیو قابلیت این را دارد تا از دوربین جلو و عقب گوشی خود یک کدام را برای ثبت تصاویر برگزینید.
همچنین می توانید با انتخاب گزینه Green Screen یا همان پرده سبز از پرده های کروماکی سبز و آبی استفاده کنید و بصورت لایو پرده سبز محیط را حذف و نتیجه را درطول عکاسی ببینید. یک قابلیت کم نظیر که برای نمایش خروجی نهایی نیاز به ادیت و استفاده از نرم افزارهای جانبی ندارید.
همچنین گزینه Remote Camera را برای زمانی که می خواهید از دستگاه دومی به عنوان دوربین از راه دور استفاده کنید و به سوژه خود نزدیک شوید. توضیحات و آموزش کامل این بخش را در قسمت  Remote Camera در ادامه این پست بخوانید.

بهترین حالت عکاسی دوربین را انتخاب کنید

best Camera Mode

قبل از شروع به عکس برداری و ثبت فریم، مطمئن شوید که حالت درست دوربین را انتخاب کرده اید. همانطور که در تصویر بالا می بینید در این گزینه سه حالت تنظیم دوربین را مشاهده می کنید که در ادامه کاربرد هر کدام را به شما می گوییم:

 

AUTO: با انتخاب این حالت تمام تنظیمات دوربین همچون فوکوس و نوردهی مدام با توجه به تغییر شرایط محیط تغییر می کند و بصورت اتوماتیک تنظیم می شود. انتخاب حالت اتوماتیک برای ضبط انیمیشن حرفه ای اصلا مناسب نیست؛ چرا که ممکن است اپلیکیشن نور و محل فوکوس شما را در هر فریم و هر عکس تغییر داده و در نهایت خروجی نهایی تان را تحت تاثیر قرار دهد. این گزینه بیشتر برای مبتدیانی کاربرد دارد که با مفاهیم فوکوس و نوردهی آشنا نیستند و نمی توانند آن ها را بصورت دستی تنظیم نمایند.

AL: در حالت قفل اتوماتیک شما می توانید در ابتدای شروع عکاسی، بر روی هر نقطه از صفحه که دوست دارید ضربه بزنید و برنامه با توجه به همان نقطه ای که شما معرفی کرده اید، تنظیمات دوربین را ذخیره و در تمام ویدیو همان تنظیم ها را لحاظ کند. کاربرد این گزینه بیشتر برای افراد مبتدی کاربرد داشته و به نسبت گزینه AUTO (تنظیمات اتوماتیک) گزینه بهتری به حساب می آید.
توجه داشته باشید که تو این گزینه حالت فوکوس  و exposure یا همان میزان نوردهی قفل میشود و این تنظیمات در همه ی  عکس های استاپ موشنتان ذخیره میگردد.

P: حالت manual یا تنظیمات دستی، تمام تنظیمات دوربین توسط شما بصورت دستی تنظیم می شود و این کار را باید پس از انتخاب این گزینه و رفتن به گزینه های زیر مجموعه آن تنظیم کنید.
این حالت بهترین گزینه برای فیلمسازان حرفه ای بوده تا بتوانند کنترل کاملی بر روی نور ورودی و فوکوس نواحی دلخواه خود داشته باشند.

تنظیمات دستی دوربین

با انتخاب گزینه M یا همان حالت manual ، می‌توانید تنظیمات دوربین را بصورت دستی تغییر و به نتیجه دلخواه خود برسید. اگر می خواهید جلوه کاری شما سینمایی تر شود کافیست تا از گزینه های این حالت استفاده کنید و با تغییر هر کدام از تنظیمات، افکت های قابل اجرا بر روی تصاویر را تقویت کنید.


پس از انتخاب حالت manual ، گزینه های دیگری نیز در کنار آن ظاهر می شوند که به ترتیب از چپ به راست به توضیح آن ها خواهیم پرداخت:


White Balance یا تراز سفیدی: این گزینه برای برقراری تعادل رنگ سفید در تصاویر  شما مورد استفاده قرار می گیرد. هر چه این مقدار پایین تر باشد، تصویر به رنگ آبی درآمده و خنک تر نشان داده می شود. و هرچه این مقدار بیشتر شود، تصویر گرمتر ثبت می شود. این گزینه را در اپلیکیشن انتخاب کنید و تنظیمات آن را ببینید و از بین آن ها مناسب ترین را انتخاب کنید.
بیایید با یک مثال ساده این را بررسی کنیم تا مفهوم برایتان بیشتر جا بیفتد: فرض کنید که در یک محیط باز و زیر تابش مستقیم قرار دارید و در این صورت بعلت تابش مستقیم نور، تصاویر به رنگ زرد، نارنجی و یا قرمز در می آید که در این صورت می گوییم تعادل سفیدی عکس ها به هم خورده و تصاویر گرمتر ثبت می شوند.
برای حل این مشکل باید تراز سفیدی را با حالت سرد جبران کنیم تا فضای تصویر متعادل شود.

مثال دیگر زمانیست که در یک محیط سرد تصویر برداری می کنید که در این صورت تصاویر هاله ای از رنگ آبی را روی خود دارند که برای اصلاح آن می بایست تعادل سفیدی را با حالت گرم، متعادل کنید. این گزینه با آیکن خورشید نمایش داده شده است.
گزینه آخر تراز سفیدی شکل ابر دارد که از آن در زمانی که محیط شما تحت تاثیر آسمان ابری قرار گرفت از این گزینه برای برقراری تعادل سفیدی استفاده می کنیم.


Exposure Compensation یا جبران نوردهی: با استفاده از این گزینه می توانید کمبود نور محیط و یا تابش شدید نور را خنثی کنید. با انتخاب این گزینه اهرم تنظیمی برای شما باز می شود که با هدایت آن به سمت راست تصاویر شما روشن تر و با حرکت آن به سمت چپ تصاویر شما تاریک تر ثبت می شوند.


Zoom یا حالت بزرگنمایی: همانطور که از اسمش پیداست می توانید با دوربین گوشی بر روی سوژه زوم کنید و بزرگتر از حالت عادی ثبت تصاویر را انجام دهید.
از این گزینه بیشتر برای زمانی استفاده می شود که می خواهید بدون دست زدن به محل دوربین و پایه نگهدارنده آن، بر روی نقطه یا سوژه خود زوم کنید و ادامه ضبط تصاویر را با تمرکز بر همان ناحیه انجام دهید.


Focus یا نقطه تمرکز: این حالت گزینه ای نداشته و تنها با انتخاب سوژه خود و لمس صفحه نمایش گوشیتان ، آن ناحیه وضوح بیشتری پیدا کرده و اطراف آن تار می شود.
توجه داشته باشید که در حالت تنظیم دستی، بر روی هر ناحیه ای کلیک کنید، تا آخر ضبط تصاویر این تنظیمات تغییر نکرده و در همان حالت باقی می ماند. پس نقطه فوکوس خود را با دقت بسیار بالایی انتخاب کنید.

تنظیمات مرتبط با ویرایش انیمیشن در استاپ موشن استودیو پرو

    • تنظیمات ویرایشگر فیلم

این بخش مربوط به ویرایش انیمیشن شماست و می توانید با تنظیمات بی شماری که stop motion studio pro 6.0.3.8492 در نسخه حرفه ای خود در اختیارتان قرار داده است، بدون نیاز به تجهیزات دیگر و نرم افزارهای جانبی، این کار را انجام دهید. با ما در شبکه ایستانما همراه باشید تا تک تک این گزینه ها را به شما آموزش دهیم.
ورود به این بخش منوط به این است که کار عکاسی خود را تا جایی رسانده باشید و قصد تغییر فریم ها را دارید. پس تنظیمات این قسمت تا قبل از شروع به عکاسی شما هیچ کاربردی نخواهد داشت.
صفحه مربوط به ویرایش فیلم، به شما این امکان را می دهد تا در لابه لای هر فریم عکس های دلخواه خود را اضافه کنید، پیش نمایش زنده از نتیجه کار را قبل از خروجی گرفتن ببینید و هر فریم را ادیت کنید. بین فریم ها جابجا شوید و یا حتی بر روی فریم های دلخواه، زمان نمایش را تغییر دهید تا ویدیوی شما در زمان دلخواهتان مکث داشته باشد.

سرعت انیمیشن خود را تنظیم کنید

با استفاده از این گزینه می توانید سرعت فیلمتان را تنظیم کنید. در حالت عادی برای سرعت نمایش یک ویدیوی پخش شده در تلویزیون، ۲۵ تا ۳۰ فریم را تنظیم می کنند. اما برای استاپ موشن این سرعت معمولا بین ۸ تا ۱۴ فریم بر ثانیه تنظیم می شود.
فریم بر ثانیه یا همان FPS میزان نمایش تعداد فریم یا عکس های گرفته شده ی شماست که قرار است در یک ثانیه نمایش داده شود. هر چه عدد این فریم ها بیشتر باشد، سرعت نمایش به مراتب بالاتر رفته و ویدیوی نهایی طبیعی تر نشان داده می‌شود. هر چه هم سرعت پایین تر تنظیم شود، طول فیلم بیشتر شده و سرعت نمایش هم کمتر می شود.
برای دسترسی به تنظیمات مربوط به این گزینه کافیست تا گزینه تنظیمات پروژه را انتخاب کنید و در پنجره باز شده با ضربه زدن بر روی اولین گزینه چپ، تنظیمات مرتبط با آن را مشاهده نمایید.
نوار لغزنده هر چه به سمت راست برود به سرعت فیلم اضافه شده و هر چه به سمت چپ برود از سرعت نمایش ویدیو کاسته می شود.
نکته: اگر میخواهید بر روی فریمی مکثی صورت بگیرد و یا صحنه ای را چند ثانیه ای بدون حرکت بگذارید، می توانید از ویژگی pause یا همان مکث فریم استفاده کنید. با یک بار ضربه بر روی هر فریم تنظیمات مربوط به آن نمایش داده می شود که در ادامه این مقاله به بررسی این گزینه هم می رسیم.

کیفیت تصاویر

یکی از ویژگی های حرفه ای stop motion studio pro انتخاب حالت حداکثر وضوح ویدیو یعنی ۴K UHDTV بوده که این خود در کیفیت ضبط فیلم شما تاثیر می گذارد. فرمت ۴K به شدت کیفیت تصاویر را بالا برده و به طرز چشمگیری حجم فایل نهایی شما را هم افزایش می دهد.
دانستن این نکته ضروریست که تغییر کیفیت پروژه بر روی تصاویر قبلی ثبت شده تاثیری نمی گذارد. پس سعی کنید تا در صورت امکان تصاویر خود را با بالاترین کیفیت ممکن ضبط کنید. کیفیت زیاد را بعدا می شود کم کرد، اما به هر دلیلی تصاویرتان را با کیفیت پایین ضبط کنید و بعدا نیاز به یک ویدیوی با کیفیت داشته باشید، این کار غیر ممکن خواهد بود.
برای دسترسی به این تنظیمات کافیست تا بر روی گزینه Project Settings یا همان تنظیمات پروژه ضربه بزنید و از بین گزینه های باز شده ۴K را انتخاب کنید.
SD : با انتخاب این تنظیمات تصاویر شما با پایین ترین کیفیت و وضوح ممکن عکس برداری شده و مناسب گوشی هاییست که حجم کمی دارند و یا کیفیت پروژه و خروجی نهایی برایتان چندان مهم نیست.
HD : یک کیفیت معمولی را برای شما به ارمغان می آورد.
HQ : از کیفیت HD بهتر بوده و وضوح قابل قبولی دارد. معمولا از این کیفیت برای ثبت تصاویر استفاده می کنند تا فضای زیادی را اشغال نکند و از آن طرف هم کیفیت خوبی داشته باشد.
۴K : این کیفیت چهار برابر وضوح بیشتر از Full HD داشته و بعنوان بهترین کیفیت ضبط تصاویر با یک خروجی ایده آل شناخته می شود. اما اندازه پروژه شما نیز افزایش می یابد.

برای ثبت تغییرات و تنظیمات حتما  گزینه Done را انتخاب کنید.

Preview Playback یا تنظیمات پخش پیش نمایش

با استفاده از این گزینه می توانید نحوه پیش نمایش پروژه تان را تغییر دهید. توجه داشته باشید که این تنظیمات فقط مختص درون برنامه بوده و پیش نمایشی که از اپلیکیشن مشاهده می کنید. به هیچ عنوان بر روی خروجی نهایی ویدیوی شما تاثیر نمی گذارد.
Short Play یا پخش کوتاه: با فعال یا غیر فعال کردن این گزینه تعریف می کنید که فقط آخرین فریم های ضبط شده پخش شود یا نه
Loop Plackback یا پخش بدون توقف: با فعال یا غیر فعال کردن این گزینه تعریف می کنید که پس از پایان پیش نمایش، فیلم مجدد پخش شود یا نه
Include Live یا نمایش لایو: با فعال یا غیر فعال کردن این گزینه پیش نمایش ویدیوی شما روی لایو ویو تنظیم می شود.
Pause at the End 3s یا مکث ۳ ثانیه: با انتخاب این گزینه در انتهای پخش فیلم ۳ ثانیه از صفحه شما مشکی می شود.

برای ثبت تغییرات و تنظیمات حتما گزینه Done را انتخاب کنید.

    • ویرایش فریم به فریم ویدیو

تا اینجا تنظیمات مربوط به کل پروژه و ویدیو را به شما گفتیم. اما باید بدانید که هر فریم برای خودش تنظیمات جداگانه ای داشته و میتوانید دقیقا مثل یک ویرایشگر حرفه ای هر عکس یا همان فریم را ادیت کنید. برای ادیت هر فریم و مشاهده تنظیمات مرتبط با آن کافیست تا بر روی تک فریم دلخواه در گوشی با انگشت خود یک ضربه بزنید تا لیستی بلند بالا از تنظیمات به رویتان باز شود. تنظیماتی مثل ویرایش ، کپی ، چسباندن ، حذف و … .

    • تعریف سه اصطلاح Frame Counter , Playhead و Capture Frame

playhead: به فریم فعالی گفته میشود که در تصویر بالا به دور آن کادر آبی رنگی کشیده شده است. در زمان پخش پیش نمایش ویدیو، playhead همان خط صاف و عمودی ای هست که در نوار خط زمان (Time line) حرکت می کند. شما می توانید با انگشت خود موقعیت پخش ویدیو را تغییر دهید و فریم دلخواه خود را برای نمایش به زیر ناحیه playhead بکشید. playhead همیشه بر روی ویدیو حرکت نمی کند و زمانی که شما یک تصویر و یا یک صوت را به پروژه تان اضافه می کنید می تواند بر روی آن ها نیز بلغزد و حالت پخش را برای آن ها ایفا کند.


Frame Counter یا شمارنده فریم: تعداد کل فریم ها و همینطور شماره playhead پیش روی شما را نشان می دهد. 


Capture Frame یا محل ضبط فریم جدید:  محل ثبت تصاویر جدید را به شما نشان می دهد. معمولا این محل در انتهای ویدیو قرار دارد. اما می توانید این محل را به وسط فیلم بیاورید. 

ممکن است زمانی شما به این نتیجه برسید که چندین فریم باید در وسط ویدیوی شما ضبط شود و این نیازمند این است تا Capture Frame به جای انتهای تایم لاین، به وسط آن منتقل شود. برای همچین کاری کافیست تا یک ضربه به فریم بعد از ناحیه مد نظر بزنید و از گزینه باز شده، insert camera را انتخاب کنید. حالا کافیست تا گزینه عکاسی را از گزینه های بالای صفحه سمت راست برگزینید و شروع به عکاسی کنید. با این تفاوت که تمامی تصاویر شما این بار نه در انتهای ویدیو، بلکه در محل خواسته شده ثبت می شود.

بررسی تمام گزینه های بخش ویرایش فریم

اگر از فریمی را عکاسی کردید اما در خروجی نهایی نمی خواهید وجود داشته باشد، به راحتی می توانید آن را حذف کنید. یا می خواهید فریم ها را کپی و در جایی دیگر مجدد بچسبانید. به سادگی آب خوردن ممکن است. می خواهید در صحنه ای متنی اضافه کنید یا بر روی تصاویر نقاشی کنید؟ کاری ندارد! کافیست تا یک ضربه به هر فریمی که دلتان می خواهد بزنید تا کادر مربوط به ویرایش فریم برایتان باز شود.


شمارش زیر از چپ به راست بوده و بر روی تصویر بالا محل ابزار مشخص شده است.
۱. Insert camera : برای ایجاد قابلیت capture frames برای ثبت تصویر در هر جایی از ویدیو که تمایل به تصویر برداری دارید.
۲. Pause : فریز فریم برای ایجاد حالت توقف در فریمی خاص برای چند ثانیه
۳. Audio : اضافه نمودن کلیپ صوتی و یا ادیت صوت ها
۴. Edit : اصلاح عکس فریم با قابلیت برش تصویر ، اضافه نمودن متن، چرخش تصویر و …
۵. Erase : این پاک کن جادویی به شما در پاک کردن قسمت هایی که بصورت خواسته یا ناخواسته در تصویر شما وجود دارد، استفاده می شود.
۶. Merge : این ابزار برای تلفیق فریم هایی که حرکات مشابه داشته استفاده می شود. کاربرد دقیق تر آن در ادامه این مقاله ی ایستانما گفته شده است.
۷. Select: با ابزار انتخاب می توانید هر تعداد فریمی که دوست دارید انتخاب کنید. برای این کار بعد از اینکه این ابزار را انتخاب کرید، با انگشت خود فریم های نوار Time Line را به چپ و راست بکشید تا هر تعدادی که می خواهید انتخاب و به رنگ آبی در بیاید.
۸. Cut : برش دادن فریم های دلخواه با این ابزار انجام می شود.
۹. Copy : کپی کردن فریم های دلخواه با استفاده از این گزینه انجام می گیرد.
۱۰. Paste : پس از برش یا کپی، نیاز دارید که فریم ها را در جای صحیح خود بچسبانید. این ابزار این کار را برای شما انجام می دهد.
۱۱. Reverse : ابزار معکوس برای معکوس کردن فریم های دلخواه
۱۲. Delete : حذف تمامی فریم هایی که با ابزار Select انتخاب کردید یا تک فریمی که بر روی آن ضربه زدید.

 

نکته: نیازی نیست تا همیشه برای هر فریم کارهای تکراری را انجام دهید. با استفاده ترکیبی از ابزار Select تمام فریم های مد نظر خود را انتخاب کنید و سپس با استفاده از ابزار Cut, Copy و Delete تمامی فریم های انتخاب شده را کپی، برش یا حذف کنید.
از همین روش برای معکوس کردن فریم های دلخواه می توانید استفاده کنید که ابزار Reverse در خدمت شماست.

    • ابزار Select و انتخاب دنباله دار

برای انتخاب گروهی از فریم ها که دنبال هم قرار دارند، ازین ابزار استفاده می شود. برای استفاده از این قابلیت کافیست تا ضربه ای به اولین فریم خود بزنید و از منوی باز شده گزینه Select را انتخاب نمایید. سپس با انگشت خود به چپ یا راست بکشید تا فریم هایی که می خواهید به دنباله ی اولین فریم انتخاب شود، به رنگ آبی در آید.

 

    • نمادهای بر روی تصاویر بند انگشتی هر فریم (Thumbnail Symbols)

اگر به هر فریم نگاه کنید ممکن است یکسری علائم را بر روی آنها ببینید. این تصاویر کوچک به Thumbnail یا تصویر بند انگشتی معروفند و علاوه بر اینکه یک نمای کلی از عکس آن فریم به ما نشان می دهد، اطلاعاتی همچون وجود موزیک بر روی هر فریم، وجود حالت Pause یا فریز بر روی فریم را نشان می دهد. برای جا افتادن موضوع به عکس زیر نگاه کنید.

    • یک فریم را نگه دارید و یا فریز کنید

ممکن است در طول ادیت ویدیوی خود به این نتیجه برسید که باید فریمی را چند ثانیه بیشتر نمایش دهید و یا نیاز به مکث چند لحظه ای دارد. برای این کار دو راه دارید. یا باید به تعداد ثانیه هایی که می خواهید مکث صورت بگیرد، از صحنه خود عکاسی کنید، یا اینکه می توانید با استفاده از ابزار Pause ، این توقف را انجام دهید.
برای استفاده از این ابزار فریمی که قصد فریز و Pause نمودن آن را دارید انتخاب کنید و یک بار بر روی آن ضربه بزنید.
گزینه Pause را انتخاب کنید و در صفحه بعدی تعداد فریم های مد نظر برای فریز شدن فریم را تعیین کنید.
اگر پس از تایید زمان Pause به نتیجه دلخواه نرسیدید، اشکالی ندارد. می توانید مجدد بر روی فریم ضربه بزنید و ابزار Pause را انتخاب و زمان خود را به مقدار دیگری تغییر دهید.

    • زمان بندی را مجدد تنظیم کنید

این ویژگی باعث می شود تا یکسری از فریم ها را مجدد زمان بندی کنید و اگر جایی نیاز به مکث بیشتری دارد یا باید با تامل بیشتری همراه باشد، بسیار به دردتان می خورد.
برای تنظیم مجدد زمان بندی فریم های مد نظر، ابتدا با استفاده از ابزار Select که نحوه کار با آن را در بالا آموزش دادیم، فریم هایی که قصد تغییر زمان بندی آن را دارید انتخاب کنید و سپس بر روی فریم های Select شده یک بار ضربه بزنید.
سپس از منوی باز شده گزینه Pause را انتخاب کنید. حالا می توانید به دسته ای از فریم ها حالت Pause را اعمال کنید.

 

    • در نوار timeline هیچ چیزی گم نمی شود

اگر صدها تصویر هم ضبط کنید و دقیقه های بیشماری را صرف عکاسی نمایید، هیچ چیزی در timeline گم نمی شود. برای مشاهده timeline کافیست تا بر روی یک فریم دوبار ضربه بزنید تا باز شود. هر ابزار در timeline یک نماد مختص به خود را دارد.
مسلما اگر یک موزیک به کلیپتان اضافه کنید، در timeline شما نماد یک موج را مشاهده می کنید که نشان می دهد در کجای ویدیو، موسیقی استفاده شده است. حتی نماد موج می تواند با صدای بالا یا پایین موزیک تغییر شکل داده و موج های متفاوتی را به شما نشان دهد.

    • قابلیت بزرگنمایی فریم ها

بزرگنمایی فریم ها در timeline ، به شما این امکان را می دهد که با دقت و حساسیت بیشتری بر روی فریم ها نظارت داشته باشید. همینطور این بزرگنمایی می تواند معکوس عمل کند و کل timeline شما کوچک شده و می توانید کل ویدیوی خود را در یک نمای بهتر مشاهده کنید.
برای کوچک نمایی timeline : کافیست تا دوبار بر روی هر فریمی که دوست دارید ضربه بزنید.
برای بزرگ نمایی timeline : مجدد بر روی timeline دو بار ضربه بزنید.

 

    • قابلیت Scrubing یا مالش ویدیو

زمانی شما نیاز دارید تا مجموعه فریم های ضبط شده را به سرعت نگاه کنید تا یک دید کلی از مجموعه فرآیند فعالیت شما تا اینجای ضبط بدست آورید.
برای این کار کافیست تا دو بار بر روی فریم دلخواه ضربه بزنید.
با باز شدن نوار timeline کافیست تا انگشت خود را در امتداد timeline به چپ و راست بکشید. میبینید که چقدر سریع و راحت می توانید ویدیوی خود را با هر سرعتی که دوست دارید ، مشاهده کنید.
برای برگشتن به حالت عادی، مجددا بر روی timeline دو بار ضربه بزنید.

تنظیمات مربوط به ویرایش و اضافه نمودن موزیک و صوت

    • اضافه کردن صدا به ویدیو

حالا وقت آن رسیده که به فضای صامت خود موسیقی اضافه کنیم. با استفاده از اپلیکیشن استاپ موشن استودیو شما می توانید از آرشیو درون برنامه استفاده کنید و کلی افکت صوتی آماده و همچنین موسیقی پس زمینه را از درون برنامه به ویدیوی خود اضافه نمایید. همچنین می توانید از آرشیو درون گوشی و یا افکت های صوتی آماده در سایت های اینترنتی، استفاده نمایید. اگر هم نخواستید می توانید با استفاده از رکوردر اپلیکیشن، صدای خود را ضبط نمایید و بر روی ویدیوی خود بگذارید.

Add and adjust audio

برای وارد نمودن صدا و اضافه نمودن آن به انیمیشن تان:

۱. پروژه خود را باز کنید و به محلی که می خواهید موسیقی و یا افکت صوتی را به آن اضافه کنید بروید و playhead را بر روی اولین فریم تنظیم نمایید.
۲. حالا کافیست تا روی گزینه + یا همان Add Media در سمت چپ برنامه ضربه بزنید.
۳. اگر اجازه دسترسی به آرشیو موسیقی گوشی شما خواسته شد، این اجازه را بدهید.

در صفحه باز شده به منویی با عناوین زیر بر می خورید:
Recordings : در این منو موسیقی هایی که قبلا رکورد کردید را مشاهده می کنید.
Theme Music: برای انتخاب موسیقی های زمینه، می توانید از این گزینه کمک بگیرید.
Sound Effects: برای انتخاب افکت صوتی دلخواه خود به این گزینه بروید.
Library : کتابخانه شخصی شما که آرشیو تمام فایل های صوتی درون گوشی خود را می توانید در آن پیدا کنید.

Add audio

برای گوش دادن به موسیقی ها و رسیدن به نتیجه دلخواه، می توانید از گزینه پخش یا همان مثلث آبی رنگ در هر عنوان استفاده کنید.
برای اضافه کردن موزیک، کافیست تا روی عنوان آن ضربه بزنید.
پس از وارد کردن موزیک می توانید نمادی از آن را بالای فریم مد نظر مشاهده کنید.

نکته آموزشی: بر روی هر فریم تنها یک موسیقی می تواند بنشیند. اگر می خواهید موسیقی را جایگزین نمایید، کافیست تا مجدد بر روی همان فریم رفته و گزینه Add Media را بزنید. اگر هم می‌خواهید دو آهنگ بطور مثال یک افکت صوتی و یک موسیقی زمینه را بر روی یک فریم اعمال کنید. این کار شدنی نیست. اما نگران نباشید. شما می توانید یک فریم قبل یا یک فریم بعد از آن را انتخاب کنید و با Add Media موسیقی دیگری به ویدیوی خود اضافه کنید. در خروجی نهایی هیچ تفاوتی را به واسطه این اختلاف فریم متوجه نمی شوید.

    • ابزار ضبط صدا

مستقیما با استفاده از گزینه Record audio در استاپ موشن استودیو می توانید صدا را ضبط کرده و در همان جا ویرایش کنید. برای این کار:
۱. پروژه خود را باز کنید و به فریمی که میخواهید ضبط صدا را از آن شروع کنید، بروید.
۲. علامت ضبط صدا در محیط اپلیکیشن وجود دارد که با ضربه زدن بر روی آن می توانید وارد تنظیمات آن شوید.
۳. برای شروع ضبط،  گزینه Record را انتخاب کنید و پس از آن تایمر معکوس ۳ ثانیه نمایش داده می شود که پس از پایان زمان تایمر، می توانید ضبط صدا را شروع کنید.
۴. بعد از آنکه کار شما تمام شد بر روی گزینه Stop ضربه بزنید.

این موارد را فراموش نکنید:
برای حذف عملیات ضبط گزینه Cancel
برای ضبط مجدد موسیقی گزینه Record 
برای گوش دادن به صدای ضبط شده Play
برای تایید و خروج از این بخش Done

    • تنظیمات مرتبط با صدا

بعد از آنکه صدای شما ضبط شد می توانید آن را ویرایش کنید. برای این کار پس از آنکه صدای خود را ضبط و آن را تایید نمودید، به صفحه تنظیمات پروژه بروید.
فریمی که شروع ضبط صدای شما از آن بوده است، با علامت نت موسیقی تزیین شده است.
کافیست تا بر روی آن یک بار ضربه بزنید تا منوی ویرایش فریم باز شده و از میان گزینه های آن Audio را انتخاب کنید.
در صفحه باز شده مطابق تصویر بالا می توانید صدای ضبط شده را برش دهید و یا صدای آن را با ضربه بر روی علامت بلندگو در صفحه تنظیم کنید.
در هر مرحله با زدن گزینه Play می توانید نتیجه کار خود را بشنوید.

انیمیشن خود را سفارشي كنيد

    • اضافه كردن عنوان شروع و اختتاميه ي انیمیشن ( Title & credits)

با استفاده از اين قابليت شما مي توانيد فيلم هاي خود را بيش از پيش شخصي سازي كنيد و از ابزارهاي آن براي نشان دادن هرچه بيشتر خلاقيت خود استفاده نمایید. 

مي توانيد به ابتداي فيلم هايتان عنوان اضافه كنيد و در پايان نيز تيتراژ اسامي بازيگران را وارد نمایید. يا بر روي فيلم خود يك فيلتر قديمي بياندازيد تا ويديوي شما جلوه ي قديمي بگيرد.
همينطور با قابليت ترانزيشن مي توانيد ورود یا خروج از انیمیشن تان حالت سينمايي پیدا کند. ابعاد مختلفی همچون مربع و سايز سينمایی براي انیمیشن خود برگزینید.

 

ابتدا به بخشي از ويديو كه مي خواهيد اين افكت ها به آن اضافه شوند،‌ برويد و بهترين مكان را براي اين كار انتخاب كنيد.
بر روی دکمه Add Media ضربه بزنید ، سپس گزينه Title & credits را انتخاب كنيد.
در دسته‌ی باز شده بر روي هركدام كه دوست داشتيد ضربه بزنید تا به ویدیوی شما اضافه شود.

    • قرار دادن تصوير پس زمينه و پيش زمينه

ميتوانيد در طول فيلم خود از تصوير پيش زمينه يا پس زمينه هايي استفاده كنيد كه در پيش زمينه يا پس زمينه كل انیمیشن شما قرار گيرد.
ممكن است بخواهيد فضاي زير آبي را به تصوير بكشيد يا از دريچه يك زير دريايي به ويديوي شما نگاه شود. همه و همه را مي توانيد از اين گزينه اعمال كنيد.
براي رفتن به اين گزينه و اعمال تنظيمات كافيست تا به گزينه Project Settings رفته و براي تغيير پيش زمينه گزينه foreground را انتخاب كنيد.
در صفحه بعدي مي توانيد با چپ و راست كشيدن صفحه،‌تصوير دلخواه خود را پيدا و جايگزين كنيد. (همانند تصویر بالا)

جدا از تصاويري كه در آرشيو استاپ موشن استوديو وجود دارد،‌شما مي توانيد تصاوير شخصي و اختصاصي خود را به برنامه اضافه نمایید و از آن ها در طول فيلمتان استفاده کنید.


نكته مهم: تصوير شما بايد بخش هاي شفاف ( transparent) داشته و با فرمت PNG ذخيره شده باشد. اگر تصوير شما با فرمت ديگري و بدون بخش هاي شفاف باشد،‌در زمان پخش ويديو چيزي جز تصوير پيش زمينه نمي بينيد.


مراحل دقيق تر اجراي كار:
ابتدا یک تصویر شفاف (transparent) در سايز ۱۶: ۹ – ۱۹۲۰×۱۰۸۰ ايجاد كنيد و با فرمن PNG‌ آن را ذخيره كنيد.
تصوير مورد نظر را در Google Drive يا Dropbox یا حافظه گوشی ذخيره نماييد.
به بخش ويرايش فيلم رفته و بر روي دکمه Project Settings ضربه بزنيد.
گزينه change the foreground را انتخاب كنيد و پس از آن با انتخاب Import يك تصوير را از بين تصاوير موجود انتخاب كنيد.
براي اعمال تنظيمات و بستن پنجره بر روي گزينه Done كليك كنيد.

 

نكته: اگر در طول ضبط انيميشن استاپ موشنتان از پرده سبز (Green Screen) استفاده كرده ايد،‌ مي توانيد از تصوير زمينه يا همان backdrop image استفاده كنيد و تصوير دلخواه خود را به جاي پرده سبز در پس زمينه ويديو ببينيد.
تصاوير پيش زمينه و پس زمينه ممكن است پس از اعمال شدن در فيلمتان كمي متفاوت از نتيجه دلخواه، ‌به شما خروجي دهد. لذا سعي كنيد تصاوير پیش زمینه و پس زمینه مختلف را امتحان کنید تا ببینید چه تصويري مناسب صحنه شماست.

    • استفاده از قابليت Fade-In و Fade-Out

براي آنكه به فيلمتان جلوه ي حرفه اي تري بدهيد،‌ مي توانيد از قابليت محو شدگي استفاده كنيد. حالت محو شدگي به شما اين امكان را مي دهد كه با انتخاب حالت fade in from black در ابتداي ويديوي شما از حالت تاريك به فريم اصلي منتقل شويد و همينطور با انتخاب حالت fade out to black ، انتهاي ويديو به صحنه اي تاريك فرو رود. براي اينكه حالت محو شدگي همزمان به اول و آخر ويديوي شما اضافه شود،‌گزينه Fade in and out را انتخاب مي كنيم.

 

براي استفاده از اين قابليت:
در حالت ويرايش انیمیشن روي گزينه Project Settings ضربه بزنيد.
گزينه transition را همانند تصوير بالا انتخاب كنيد.
با انتخاب هر يك از حالت هاي گفته شده در بالا،‌ جلوه ي ويديويي بصورت اتوماتيك به اولين فريم و يا آخرين فريم ويديوي شما اضافه مي شود.

    • جلوه هاي خلاقانه سينمايي به كارتان اضافه كنيد

با اضافه كردن يك فيلتر به كل ويديوي خود،‌ سبك و ژانر ويديوي خود را تقويت كنيد و يك خروجي فوق العاده را بسازيد.
ممكن است پس از اعمال اين فيلتر در برخي گوشي هاي قديمي با پرش ويديو همراه باشد كه جاي نگراني نيست،‌در خروجي نهايي با اين مشكل روبرو نخواهيد بود.


براي استفاده از اين قابليت:
در حالت ويرايش ویدیو روي گزينه Project Settings ضربه بزنيد.
گزينه filter را انتخاب و با چپ و راست كشيدن نوار فيلتر ها، ‌بر روي فيلتر دلخواه كليك و پيش نمايش آن را ببينيد تا به نتيجه دلخواه خود برسيد.
براي تاييد و بستن تنظیمات پروژه روی Done ضربه بزنيد.

    • نسبت ابعاد ويديوي خود را با ماسك aspect ratio تنظيم كنيد

با استفاده از Stop Motion Studio pro مي توانيد ابعاد مختلفي را بر روي ويديوي خود اعمال و با اين تنظيمات خروجي بگيريد. نسبت مربع، ‌سينمايي،‌ ، ۱۹: ۹ يا سنتی ۴:۳ تنها بخشي از ابعادي هستند كه استاپ موشن استوديو در اختيار شما قرار مي دهد.
انتخاب نسبت ابعاد مناسب مي تواند در یک خروجي خلاق و پر احساس ويديوي شما تاثيرگذار باشد.


براي استفاده از اين ماسك طبق آموزش زير عمل كنيد:

پس از انتخاب ماسك،‌ صفحه به دو رنگ شفاف و نيمه شفاف تبديل مي شود كه بخش نيمه شفاف يا همان تاريك تر ويديو، در خروجي نهايي حذف مي شود.


در حالت ويرايش فيلم روي گزينه Project Settings ضربه بزنيد.
گزينه aspect ratio را انتخاب كنيد.
با چپ و راست كشيدن نوار باز شده ، ‌بر روي ابعاد دلخواه ضربه بزنید و پيش نمايش آن را ببينيد تا به نتيجه دلخواه خود برسيد.
براي تاييد و بستن تنظیمات پروژه روی Done ضربه بزنيد.

 

نكته مهم: اپليكيشن Stop Motion Studio بصورت پيشفرض سايز تصاوير ذخيره شده را به نسب اصلي خود ذخيره مي كند،‌ لذا تغيير ابعاد نمايش تاثييري در تصاوير اصلي نگذاشته و حتي پس از يك بار خروجي گرفتن هم مي توانيد ابعاد را تغيير داده و مجدد خروجي بگيريد.

 

    • اضافه نمودن متن و باكس گفتگو (speech bubbles)

براي اضافه كردن متن به ويديوي خود و همچنين باكس گفتار (speech bubbles) مسير زير را طي كنيد.:

از بخش ويرايشگر فيلم، ‌بر روي فريم دلخواه خود يك بار ضربه بزنيد تا منوي ويرايش فريم باز شود.
روي گزينه edit ضربه بزنيد.
گزينه + يا همان Add Layer را در اين صفحه انتخاب كنيد.
بر روي گزينه text بزنید.


پس از اضافه شدن لايه متن،‌ براي اصلاح متن كافيست تا بر روي متن وسط صفحه دوبار ضربه بزنيد تا باكس ويرايش متن باز شود.
همچنين مي توانيد با اضافه كردن يك لايه جديد و استفاده از آبجكت هاي حباب گفتگو ،‌شكلك ها و نماد ها و تلفيق آن با متن،‌ به نتايج جذابي برسيد.

 

    • فریم جدیدی با استفاده از عکس یا تم رنگی بسازید

گاهی ممکن است که نیاز به اضافه کردن یک تصویر و یا یک رنگ یکدست (Solid color) به ویدیوی خود باشید. مدت زمان تصویر هم دست خودتان است و می توانید هر تعدادی که تمایل دارید به فریم آن اضافه کنید.


براي استفاده از اين قابليت:

در حالت ويرايش فيلم روي گزينه + ضربه بزنيد و از زیر منوی باز شده گزینه Title and Credits را انتخاب کنید.
با استفاده از تب background می توانید تصویر دلخواه خود را به ویدیو اضافه کنید. همچنین اگر خواستید که تم رنگی اضافه کنید، از تب color یک رنگ را برگزینید.

 

    • نقاشی بکش و پاکش کن

میتوانید با انگشتان خود هر نقاشی ای که دوست داشتید بر روی فریم دلخواه خود بکشید و یا اثری را به ویدیوی خود اضافه کنید.


براي استفاده از اين قابليت:
بر روی فریم دلخواه یک بار ضربه بزنید تا زیر مجموعه ابزار فریم باز شود.
سپس گزینه Edit را انتخاب کنید.
در صفحه بعد لایه ی جدیدی با استفاده از علامت + در بالای صفحه بسازید و گزینه add drawing را انتخاب کنید.
با استفاده از ابزارهای نوار بالای صفحه می توانید با قلمو بکشید و با پاک کن  حذف کنید.

 

    • تصاویر را (Merge) ادغام کن

برای آنکه حرکت سریعی را شبیه سازی کنید، کافیست تا چند فریم پشت هم را Merge کنید.


برای این کار:
بر روی یکی از فریم های نوار زمان (TimeLine) ضربه بزنید و در پنجره باز شده گزینه Select را انتخاب کنید. هر تعداد فریمی که قصد ادغام شدن آن را دارید، با چپ و راست کشیدن فریم های نوار زمان (TimeLine) به چپ یا راست، انتخاب کنید.
مجدد بر روی فریم انتخابی یک بار ضربه زده و در پنجره باز شده گزینه Merge را انتخاب کنید.
نتیجه چیزی همانند تصویر مثال زیر می شود.

نکته مهم: اگر می خواهید از این ابزار بهترین نتیجه را بگیرید، حتما فریم هایی را ادغام کنید که حالت حرکت اجسام را نشان می دهد. همچنین این کار را به صورت دسته ای انجام دهید. بطور مثال اگر ۳۰ فریم از حرکت پرتاب توپ را می بینید، در دسته های ۳ تایی فریم ها را ادغام کنید.
هیچوقت هم تا نایستادن کارکتر و اجسام و یا خروج آن ها از کادر، Merge نمودن لایه ها را قطع نکنید تا حرکات طبیعی به نظر برسد.

انیمیشن های خود را ببینید و به اشتراک بگذارید

بعد از انکه ساخت ویدیوی خود را به اتمام رساندید، وقت آن رسیده تا نتیجه نهایی را با دوستان خود به اشتراک بگذارید. در اپلیکیشن استاپ موشن استودیو شما می توانید بصورت مستقیم انیمیشن های تولیدی خود را در شبکه های جهانی و فضاهای ابری YouTube, Facebook, Dropbox, Google Drive و دیگر دستگاه ها به اشتراک قرار دهید. همچنین می توانید با فرمت های مختلفی از ویدیوی نهایی خروجی بگیرید.

Export movie: با این گزینه می توانید از فیلم خود خروجی با فرمت ویدیویی بگیرید و در تمام دستگاه ها و شبکه های اینترنتی به اشتراک بگذارید.

Animated GIF: این گزینه به ما خروجی با فرمت GIF می دهد که می توان بعنوان تصویری متحرک در اپلیکیشن های پیامرسان به عنوان استیکر استفاده نمایید. همچنین قابلیت استفاده در صفحات وب را دارا می باشد.

All Images: اگر تصمیم گرفتید که تمام عکس های خود را با همان فرم عکس به دستگاه دیگری منتقل کنید ، این بهترین گزینه برای شماست که هم شمارش تصاویر در خروجی نهایی رعایت می شود و هم فایل با سرعت و دقت بهتری بین دو دستگاه جابجا می گردد.

Flipbook: اصطلاح فلیپ بوک به کتابچه هایی گفته می شود که درآن ها تصویری کشیده شده و شما با ورق زدن سریع آن می توانید یک انیمیشن زنده را مشاهده کنید. احتمالا نمونه ای از این کتاب را در بچگی درست کردید. زمانی که در گوشه ی دفتر یا کتاب مدرسه تان تصویر آدمکی را کشیده و در هر صفحه‌ی آن، یک حرکت به فرم آدمک اضافه کردید.
حالا و با کمک این آموزش Stop motion studio pro شما می توانید فلیپ بوک شخصی خود را بصورت حرفه ای تر درست کنید. با انتخاب این گزینه تمام عکس های گرفته شده به ترتیب در قالب فرمت pdf به شما تحویل داده می شود.

Project: برای آنکه کل پروژه خود را برای استفاده در دستگاهی دیگر و برنامه استاپ موشن استودیو تنظیم کنید، کافیست تا این گزینه را انتخاب کنید. این تغییر دستگاه صرفا بین دو گوشی محدود نمی شود. شما می توانید از نسخه ویندوز Stop motion studio یا نسخه مک این برنامه استفاده نمایید.

    • خروجی گرفتن در ابعاد مربع یا سینمایی

اگر میخواهید سایز ویدیوی نهایی شما چیزی به جز سایز اصلی تصاویر گرفته شده باشد، قبل از Export نهایی ، این تنظیمات را انجام دهید:
در حالت ويرايش فيلم بر روي گزينه Project Settings ضربه بزنيد.
گزينه aspect ratio را انتخاب كنيد.
با چپ و راست كشيدن نوار باز شده ، ابعاد دلخواه را انتخاب و پيش نمايش آن را ببينيد .
براي تاييد و بستن تنظیمات پروژه روی Done ضربه بزنيد.


به لیست پروژه های خود برگردید و پروژه ای که قصد خروجی گرفتن از آن دارید را با نگه داشتن انگشتتان بر روی آن، انتخاب کنید.
حالا به بخش Export movie رفته و با استفاده از ماسک ابعاد خروجی ویدیوی شما سایز دلخواهتان را خواهد داشت.

 

    • نحوه اشتراک گذاری مستقیم در شبکه های اجتماعی و پیامرسان ها

برای آنکه ویدیوهای خود را بصورت مستقیم به پیامرسان های دیگری همچون تلگرام، واتساپ و یا شبکه هایی همچون یوتیوب، اینستاگرام و … بفرستید:
در حالیکه در صفحه اصلی لیست پروژه های خود هستید، با انگشتتان بر روی پروژه ای که قصد خروجی گرفتن از آن را دارید نگه دارید تا انتخاب شود.
سپس گزینه Export movie را انتخاب کنید.
در صفحه دیگر لیستی از تمامی شبکه ها و موقعیت هایی که میتوانید ویدیوی خود را منتشر کنید، به شما نشان داده می شود.
یک کدام را انتخاب نمایید.

 

    • ذخیره ویدیو در حافظه اصلی گوشی شما

گاهی در حال حاضر نیازی به اشتراک گذاری ندارید و می خواهید فقط ویدیو را ذخیره و پس از ادیت و یا بررسی، در وقت دیگری منتشر کنید. برای خروجی گرفتن ویدیو بر روی حافظه اصلی گوشی باید:

در حالیکه در صفحه اصلی لیست پروژه ها هستید، با انگشتتان بر روی پروژه ای که قصد خروجی گرفتن از آن را دارید نگه دارید تا انتخاب شود.
سپس گزینه Export movie را انتخاب کنید.
در صفحه باز شده اولین گزینه ای که به چشمتان می خورد Save as می باشد که آن را انتخاب نمایید.
سپس صفحه ای دیگر پیش روی شما باز می‌شود که برنامه بصورت خودکار ویدیو شما را بازبینی می کند. باید صبر کنید تا کار آن تمام شود.
سپس به صفحه ای دیگری منتقل می شوید که محل ذخیره سازی ویدیو با فرمت mp4 را به شما نشان میدهد.
محل ذخیره سازی را انتخاب کنید تا خروجی نهایی در همان محل و فرمت ذخیره شود.


نکته مهم: توجه داشته باشید که حافظه گوشی تان باید فضای خالی برای ذخیره آن حجم از ویدیو را داشته باشد که در ادامه به مشکل بر نخورید.
این حجم ارتباط مستقیمی با کیفیتی که می خواهید خروجی بگیرید و طول ویدیوی شما دارد که حتما نیاز به بررسی می باشد.

توجه ویژه : ممکن است صفحه ذخیره ویدیو پس از تایید، مجدد باز شود. آن صفحه را به هیچ عنوان نبندید و مجددا آن را در همان مسیر ذخیره کنید.

 

    • وارد کردن ویدیو به برنامه

شما می توانید یک ویدیوی کوتاه را به انیمیشن خود اضافه کنید تا تلفیقی از انیمیشن و ویدیوی شما اتفاق شگرفی را به بار بنشاند. برای این کار:


در حالت ويرايش فيلم روي گزينه + ضربه بزنيد و از زیر منوی باز شده گزینه Clip را انتخاب کنید.
اگر از شما اجازه دسترسی به فایل های گوشی تان را خواست، این اجازه را بدهید.
به آلبوم ویدیوهای گوشی خود هدایت می شوید که می توانید با ضربه زدن بر روی ویدیوی مد نظر، آن را انتخاب و به برنامه وارد نمایید.

 

    • روتوسکوپی (Rotoscopy)

واژه روتوسکوپی (Rotoscopy) در انیمیشن سازی اصطلاحیست به این معنا که انیماتور فریم به فریم ویدیوی اصلی را بصورت دستی می کشد. کاربرد این تکنیک بیشتر در تکنیک پرده سبز برای آنکه انیماتور بداند چه فضایی را باید برای اجزای دیگر صحنه خالی بگذارد ، استفاده می شود. البته امروزه این قابلیت توسط نرم افزارهای پیشرفته ای همچون افترافکت با دنبال نمودن پیکسل های از پیش تعریف شده، بصورت اتوماتیک انجام می شود.
همچنین با قبلیت بی نظیر Rotoscoping در استاپ موشن استودیو می توانید یک انیمیشن از یک ویدیو کلیپ ایجاد کنید. همچنین این تکنیک به انیماتور کمک می کند تا حرکات اجزای فیلم را بیشتر زیر نظر داشته تا در صورت اصلاح، این کار را انجام دهد.


برای این کار:
ویدیو کلیپی که قصد ردیابی و کشیدن حرکات آن را دارید، به برنامه وارد (import) نمایید.
بعد از آنکه فرآیند وارد کردن ویدیو به اتمام رسید، به اولین فریم ویدیو رفته و در نوار TimeLine یک بار بر روی آن ضربه بزنید.
از منوی باز شده گزینه Edit را انتخاب کنید.
شروع کارتان را با ایجاد یک صفحه رنگ یکدست (solid image) با عنوان بالاترین لایه شروع کنید.
برای ایجاد آن علامت + را در صفحه انتخاب و گزینه Background را برگزینید.
صفحه شما به طور کامل قرمز می شود که برای تغییر رنگ آن، از نوار منوی بالا بر روی گزینه Edit ضربه بزنید.
در صفحه باز شده با جابجایی بین تب های مختلف، می توانید رنگ مورد استفاده خود را تغییر دهید.
همچنین می بایست در این صفحه opacity یا وضوح لایه رنگی را کم کنید تا بتوانید لایه ی زیرین را ببینید.
حالا صفحه را با زدن گزینه Done تایید کنید.
در مرحله بعد مجدد با زدن علامت + یک لایه جدید ایجاد و این بار ابزار Add drawing را انتخاب کنید.
حال می توانید با تنظیم ضخامت قلم و انتخاب رنگ مناسب ، کار روتوسکوپی را انجام دهید.
هر چه این کار با دقت و ظرافت بیشتری انجام گیرد، خروجی نهایی درخشان تر خواهد بود.
پس از آنکه کار شما به اتمام رسید، حتما شفافیت لایه رنگی را صفر کنید تا خروجی نهایی تنها شامل نقاشی شما شود.
حال می توانید به فریم بعدی رفته و با استفاده از قابلیت پوست پیاز (Onion Skinning) با در نظر داشتن لایه زیرین، طراحی لایه جدید را طبق مراحل گفته شده در بالا، شروع کنید.

پرده سبز (Green Screen)

    • استفاده از پرده سبز

یک ویژگی عالی و کاربردی که تمام حرفه ای های حوزه فیلمسازی و انیمیشن سازی به سراغ آن رفته اند. شما می توانید با استفاده از پرده سبزی که به آن Chroma Key گفته می شود، پس زمینه دلخواه خود را جایگزین آن نمایید. با این قابلیت می توانید فضای سبز شمال را پشت کارکتر خود ترسیم کنید در حالیکه دارید در محیط خانه عکسبرداری می کنید و پیژامه تنتان هست! این اتفاق فقط با قابلیت پرده سبز و تغییر پس زمینه اتفاق می افتد.
خوشبختانه اپلیکیشن استاپ موشن استودیو درون خود این قابلیت را داشته و می توانید از این قابلیت را فعال و عکاسی را شروع کنید.

نکته مهم: پس زمینه شما می تواند پرده ی سبز رنگ یا آبی رنگ فسفری ای باشد که به انتخاب شما در بک گراند صحنه تان تعبیه شده است. ولی باید توجه داشته باشید که به هیچ عنوان هیچ رنگ مشابه پرده ی شما نباید درون صحنه حضور داشته باشد. یعنی اگر کارکتر شما شلوار آبی به تن دارد، اگر پرده شما نیز آبی باشد در خروجی نهایی با کارکتر بدون شلوار طرف خواهید بود! 

با قرار دادن یک حوله سبز یا آبی در پس زمینه، کار خود را شروع کنید. مطمئین شوید که سطح شما بدون چروک بوده و تمام سطح به صورت یکسان روشن باشد.

camera setting

برای استفاده از این قابلیت:
طبق آموزش های بالا به قسمت عکاسی رفته و تنظیمات مرتبط با دوربین را با ضربه زدن بر روی آیکن آن باز کنید.
در پنل باز شده گزینه Green Screen را انتخاب کنید.
می توانید از گزینه های تنظیمات که در پایین Green Screen وجود دارد ، دوربین عقب یا جلوی گوشی خود را به دلخواه انتخاب نمایید.
همانطور که می بینید بصورت لایو تغییرات به وسیله برنامه استاپ موشن استودیو بر روی صحنه شما اعمال می شود و می توانید نتیجه را مشاهده کنید.

    • تعیین رنگ پرده کروماکی و حساسیت برنامه

در تنظیمات برنامه، پس از انتخاب گزینه Green Screen ، سه آیکن جدید به نوار پنجره اضافه می شود. (مطابق تصویر زیر)
اولین گزینه جدید مربوط به زوم دوربین بوده و نیاز به توضیح ندارد.
گزینه کنار آن تحت عنوان Color and Sensitivity شناخته می شود و شما با استفاده از این گزینه و باز کردن آن می توانید حساسیت پرده را تعیین و همچنین رنگ سبز (Green) یا آبی (Blue) پرده را به برنامه بشناسانید تا بتواند به صورت دقیق تر کروماکی را برای شما حذف کند.

    • تغییر پس زمینه

با استفاده از قابلیت بی نظیر برنامه‌ی استاپ موشن استودیو، دیگر نیازی نیست تا ویدیوی خود را ضبط و در نرم افزار دیگری پرده سبز یا آبی را حذف کنید و نتیجه را ببینید. این کار وقت شما را به شدت گرفته و اگر نتیجه آنطور که می خواستید در نیاید می بایست مجدد پروسه طولانی عکاسی استاپ موشنتان را تکرار کنید.
اما در اپلیکیشن stop motion studio pro این تغییرات بصورت لایو نمایش داده شده و همزمان با عکاسی می توانید عکس پس زمینه دلخواه خود را به برنامه معرفی و نتیجه را حین عکاسی مشاهده کنید.
همانند تصویر زیر با انتخاب گزینه background تنظیمات مرتبط با آن باز می شود.
اگر میخواهید از تصاویر آماده بک گراند برنامه استفاده کنید، با انگشت خود تصاویر را به چپ و راست بکشید و تصویر دلخواه را انتخاب نمایید.
اگر تصویر جداگانه ای را مد نظر دارید، در نوار پایین بر روی گزینه import ضربه بزنید تا به آلبوم تصاویر گوشی خود هدایت شده و تصویر دلخواهتان را برگزینید.

      • قابلیت دوربین از راه دور (Remote Camera)

یکی از قابلیت های جذاب و جالب stop motion studio pro استفاده از قابلیت کنترل و ثبت تصاویر از راه دور می باشد. به این صورت که با استفاده از یکسری قابلیت های تعبیه شده در برنامه، دیگر نیازی نیست تا برای هر بار عکاسی به سمت دوربین خود رفته و دکمه شاتر را بزنید. همچنین زدن هر باره دکمه شاتر ، لرزشی به تصاویر ثبت شده وارد می کند که فریم ها با پرش تصویر همراه می شوند و نتیجه نهایی بسیار بدی تحویل شما داده می شود. فیلمی را تصور کنید که هر ثانیه از آن که متشکل از ۸ الی ۱۴ تصویر بطور میانگین است، دائما در حال پرش تصویر خواهد بود! چه حس بدی منتقل می شود.


برای آنکه به این مشکل دچار نشوید می توانید از سه روش استفاده کنید:

 

۱. استفاده از هندزفری گوشی

کنترل صدای روی هندزفری می تواند برای شما به منزله ریموت عکاسی عمل کرده و پس از وصل کردن آن به گوشی و زدن دکمه صدای کم (voloum down) کار عکاسی را انجام دهید. به همین راحتی!

 

۲. استفاده از ریموت های بلوتوثی

به گفته شرکت سازنده استاپ موشن استودیو، متاسفانه این برنامه از هیچ ریموت بلوتوثی پشتیبانی نمی کند، اما به طرز عجیبی در برخی گوشی ها و برخی نسخه های اپلیکیشن این قابلیت کار می کند. البته از آنجایی که این شرکت بطور رسمی این قابلیت را رد کرده است، ولی به یک بار امتحان آن می ارزد. تست کنید و نتیجه را از طریق بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

 

۳. استفاده از قابلیت Remote Camera

برنامه استاپ موشن استودیو قابلیت جذاب و جالبی دارد تحت عنوان Remote Camera که به وسیله اتصال WI-FI می توانید دو گوشی را به هم متصل و از یکی بعنوان دوربین اصلی و از دیگری بعنوان کنترل از راه دور استفاده کنید. این یعنی می توانید با صحنه و دوربین خود چندین متر فاصله داشته باشید ولی بر روی مراحل عکاسی و ساخت استاپ موشن نظارت کامل داشته باشید.

قبل از آنکه به توضیح کار این قابلیت برسیم، بیایید چند مورد را با هم بصورت قرار دادی طی کنیم:
اولین مورد اینکه یک گوشی فقط وظیفه انتقال تصاویر را بعهده می گیرد و ما به دوربین آن نیاز داریم. پس گوشی ای که قرار است فقط از دوربین آن استفاده کنیم را در محل صحیح خود قرار دهید تا روبروی سوژه و محیط کاری تان قرار گیرد. از این گوشی که در طول عکاسی نیازی به نزدیک شدن به آن هم نمی باشد، در ادامه تحت عنوان گوشی دوم یاد می کنیم.
یک گوشی هم بعنوان گوشی ریموت شده تعریف می شود که تمام کار عکاسی و تنظیمات دوربین و ثبت تصاویر را با آن انجام می دهیم و همیشه در دستان ماست. از این گوشی بعنوان گوشی اول در ادامه نام می بریم.

 

خب برویم ادامه آموزش:
برنامه Remote Camera App را از اینجا دانلود و بر روی گوشی دوم نصب کنید.

Remote Camera
تصویر نشان داده شده در گوشی دوم پس از نصب Remote Camera App

برنامه stop motion studio pro را که از ایستانما دانلود کردید را بر روی گوشی اول اجرا و بالا بیاورید.
برای فعال شدن این دو برنامه نیاز دارید تا اتصال را بین دو گوشی از طریق WI-FI بصورت دستی برقرار کنید.
برای این کار، در گوشی دوم هات اسپات (Hotspot) را روشن  کنید . سپس اتصال وای فای گوشی اول را روشن کرده و اسم گوشی دوم را از بین اسامی پیدا و اتصال را برقرار کنید. اگر از شما رمز عبور خواسته شد، رمز وای فای گوشی دوم را بزنید.
حالا مجدد دو برنامه را بر روی گوشی اول (stop motion studio pro) و دوم (Remote Camera App) اجرا می کنیم.
دیگر با گوشی دوم کاری نداریم و می توانید آن را جلوی سوژه و در جای صحیح خود تعبیه کنید.
به سراغ گوشی اول و برنامه استاپ موشن استودیو در آن می رویم و به قسمت عکاسی برنامه رفته و تنظیمات دوربین را طبق تصویر زیر با زدن گزینه Remote Camera باز می کنیم.

Remote Camera
تصویر نشان داده شده در گوشی اول

اگر هم اسم اتصال گوشی دوم در آنجا حضور دارد، بر روی عنوان آن ضربه بزنید تا انتخاب شود.
حال اگر به صفحه گوشی اول نگاه کنید تصویری که از طریق دوربین گوشی دوم در حال نمایش است را مشاهده می کنید.
کارمان تمام شده و حالا می توانید تنظیمات را طبق آنچه که بر روی گوشی اول تعیین کرده اید، ثبت نموده و کار عکاسی را شروع کنید.
ممکن است تصویری که می بینید کیفیت پایینی داشته باشد، اما نگران نباشید. تصویر اصلی ضبط شده کیفیت بالا و اصلی خود را حفظ می کند.

ویرایشگر تصاویر و فریم ها

The Image Editor
برای مشاهده تصویر در سایز بزرگتر بر روی آن کلیک کنید

با ابزار Edit فریم، می توانید بر روی تصاویر خود متن بگذارید، شکل اضافه کنید، پس زمینه تعریف کنید، و یا برش دهید و حتی کل تصویر را بچرخانید.


برای این کار:
ابتدا فریم مد نظر را پیدا کنید و یک بار بر روی آن ضربه بزنید.
در پنجره باز شده بر روی گزینه Edit ضربه بزنید.
پنجره ویرایش تصویر برای شما باز می شود که در آن می توانید با انتخاب گزینه + از امکانات زیر استفاده کنید:

Add Drawing : با انتخاب این گزینه می توانید با مدادی که در اختیار شما قرار می گیرد نقاشی کنید و یا با استفاده از پاک کن مناطق اضافی را پاک نمایید.
Text: متن دلخواه خود را به تصویر اضافه کنید.
Shape: شکل دلخواه خود همچون باکس گفتگو، فلش و… را به تصویر اضافه کنید.
Background: رنگی یکدست به کل صفحه اضافه کنید که می توانید شفافیت آن را تغییر و یا با انگشت مکان آن را جابجا و در محل صحیح قرار دهید.
Face: می توانید صورتک هایی را به کارتان اضافه کنید و با تنظیمات آن، چشم و لب ها را تغییر دهید.

    • ادیت تصویر

اگر بر روی لایه تصویر خود بروید (همانند تصویر زیر) و گزینه Edit را انتخاب کنید، تنظیمات مرتبط با ویرایش تصویر پیش روی شما باز می شود. تنظیماتی همچون چرخش، معکوس نمودن تصویر، اشباع رنگ، فیلتر ها و … که با انتخاب هر کدام و مشاهده تغییرات، به کاربرد هر گزینه می توانید پی ببرید.

      • استفاده از ابزار نقاشی Add Drawing

با اضافه کردن لایه به وسیله این ابزار می توانید در هر مکانی که دوست دارید و با کمک انگشتان خود نقاشی بکشید.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید نوار بالای صفحه تنظیماتی به شرح زیر دارد:
برای شروع نقاشی می توانید شکلک قلمو را انتخاب نمایید.
با شکلک پاک کن می توانید مناطق اضافی مداد را پاک کنید.
با ابزار جابجایی می توانید محل نقاشی را جابجا کنید
اگر اشتباهی در انجام کار داشتید گزینه undo می تواند یک مرحله شما را به عقب برگرداند. همچنین اگر بر روی گزینه undo با انگشتان خود نگه دارید، انتخاب گزینه redo شما را یک مرحله به جلو می برد.
انتخاب دایره رنگی که بصورت پیشفرض قرمز رنگ است به شما لیستی از تنظیمات را در زیر صفحه ارائه می کند.
لیست تنظیمات به ترتیب از سمت چپ شامل:
Size: انتخاب اندازه قلم که با کشیدن نوار به چپ و راست تغییر می کند
opacity: میزان شفافیت قلم شما را برای نقاشی های آینده تعریف می کند.
Color: رنگ قلم خود را می توانید از طریق نمونه های آماده با چپ و راست کشیدن صفحه انتخاب کنید.

نکته: اگر رنگ مورد نظر شما در بین گزینه ها نبود، کافیست تا گزینه Edit واقع در پایین صفحه را انتخاب و از چارت رنگی، رنگ خود را بسازید. (همانند تصویر زیر) 

opacity: میزان شفافیت نقاشی شما را که تاکنون کشیده اید تعیین میکند.

نکته: در این پنل تنظیمات دو opacity وجود دارد که اولی برای تنظیم شفافیت قلمو برای نقاشی های آینده و دومی برای تنظیم شفافیت نقاشی کشیده شده تاکنون می باشد.

    • اضافه نمودن متن و شکلک و تصویر

لایه های بعدی شامل اضافه کردن متن و شکل و تصویر می باشد که در زیر به صورت اجمالی توضیح هر کدام را می گوییم:
لایه Text: با انتخاب این گزینه لایه ای از متن بر روی تصویر شما اضافه می شود که با دو بار ضربه بر روی متن وسط صفحه، می توانید آن را ویرایش کنید.
با انتخاب گزینه Format در نوار بالای صفحه، تنظمیات مربوط به متن همچون فونت (نوشته انگلیسی)، رنگ، شفافیت و چند تنظیم دیگر را میبینید که بعلت سادگی آن از توضیح اضافی می گذریم. تصویر زیر گویای این تنظیمات است.
برای تایید تنظیمات بر روی گزینه Done ضربه بزنید.

لایه Shape: این لایه شکلک های آماده را برای شما نمایش می دهد. شکلک هایی که با یک انگشت می توانید آن ها را جابجا و با دو انگشت، تغییر سایز بدهید.
با انتخاب گزینه Format می توانید تنظیمات دیگری را همچون تغییر شکلک و تنظیم رنگ و شفافیت آن را تعیین کنید.
تصویر زیر بخشی از تنظیمات مرتبط را به شما نشان می دهد.
برای تایید تنظیمات بر روی گزینه Done ضربه بزنید.

    • اضافه نمودن چشم ها و دهان مناسب ساخت استاپ موشن لگو (Lego)

یکی از پرکاربرد ترین و ساده ترین عروسک هایی که در ساخت استاپ موشن حضور دارد، استفاده از عروسک های لگو (Lego) می باشد.این عروسک ها معمولا فضایی را برای صورت کارکتر در نظر گرفته که اگر بخواهیم حالت های چهره را نمایش بدهیم می بایست از یکسری برچسب آماده استفاده کنیم. اما استفاده از این روش مستلزم صرف وقت زیاد برای تعویض حالت های چهره می باشد.
با استفاده از برنامه استاپ موشن استودیو این کار برای ما ساده شده و می توانید با رفتن به فریم های مورد نظر و اضافه نمودن لایه ی Face به تصویر، حالت های مختلف چشم، ابرو و دهان را بصورت اتوماتیک اعمال کنید. حتی شما می توانید جهت چرخیدن این اجزا را با کمک تنظیمات بخش Face ، یعنی انتخاب گزینه Edit در نوار بالای صفحه، تعیین کنید.
تصویر زیر امکانات این ابزار و تنظیمات آن را به شما نشان می دهد.
برای تایید تنظیمات بر روی گزینه Done ضربه بزنید.

    • کپی ، چسباندن و حذف لایه ها

هر کدام از لایه هایی که به فریمتان اضافه می کنید، در ستون سمت راست تصویر، یک کادر مربع از خود به جای می گذارد. کادر مربعی که اگر انتخاب کنید به رنگ آبی در آمده و لایه های دیگر و غیرفعال در صفحه، کادر سفیدی به دور آن ها کشیده شده است.
برای آن که لایه ای را کپی، دوبل، معکوس و یا حذف کنید، کافیست تا یک بار بر روی لایه مورد نظر مطابق تصویر زیر ضربه بزنید تا باکس ویرایش باز شود. حال می توانید با انتخاب هر کدام از این گزینه ها، تغییرات خود را اعمال کنید.

stopmotion_help
    • پاک کردن بخشی از تصویر

یکی از پرکاربرد ترین گزینه های استاپ موشن استودیو بوده که در زمان اصلاح تصاویر ، خیلی به کارتان می آید. فرض کنید برای به پرواز درآوردن کارکتر خود از یک ریگ یا گیره نگهدارنده استفاده نموده اید. این گیره نگهدارنده باید در خروجی نهایی حذف شود. لذا ابزار پاک کن تصویر یا همان Erase به کارتان می آید.

نکته: قبل از پاک کردن بخشی از فریم با ابزار Erase حتما تصویر فریم قبل شما ، عکسی از حالت عادی صحنه بدون هیچ افکت یا کارکتری باشد. چون پس از آنکه فریم بالایی را پاک کنید، فریم زیرین نشان داده می شود و بهترین راه برای پوشش این نقص، عکسی تمیز از صحنه شماست که باید قبل از هر کاری آن عکس را ذخیره کنید. با این کار پس از پاک کردن تصویر ریگ یا گیره نگهدارنده‌ی کارکتر شما، لایه‌ی تمیز زیرین جای آن را می پوشاند.


برای استفاده از این ابزار باید:
ابتدا به فریم دلخواه خود بروید که در فریم قبل از آن، عکس (فریم) خام و تمیزی از صحنه شما قرار دارد.
حال یک بار بر روی فریم ضربه بزنید و در باکس ویرایش باز شده گزینه Erase را انتخاب نمایید.
تنظیمات تصویر زیر برای شما به نمایش در می آید که با انگشت خود هر ناحیه ای که لمس کنید و بکشید، پاک می شود.
در نوار بالا شما با انتخاب دایره سفید رنگ، شعاع پاک کن و در مقابل آن با انتخاب دایره ای که در وسط آن علامت + دارد، می توانید ناحیه مورد نظر خود را با دو انگشت بزرگ یا کوچک کنید. همچنین اگر ناحیه ای را انقدر بزرگ کردید که گم شدید و یا نیاز بود تا به نمای کلی و اولیه تصویر برگردید، کافیست تا دو بار با انگشت خود بر روی صفحه ضربه بزنید.
اگر اشتباهی در انجام کار داشتید گزینه undo می تواند یک مرحله شما را به عقب برگرداند. همچنین اگر بر روی گزینه undo با انگشتان خود نگه دارید، انتخاب گزینه redo شما را یک مرحله به جلو می برد.

بررسی تنظیمات کلی پروژه

    • محل تجمیع پروژه ها

تمامی پروژه هایی که شما بعنوان یک ویدیوی مجزا تعریف کردید، در محلی که تصویر آن را در بالا مشاهده می کنید، حضور دارند. پنجره ای که پس از اجرای اپلیکیشن stop motion studio pro به چشمتان می خورد. در این پنجره شما می توانید پروژه ها را حذف ، ویرایش، پخش یا از آنها خروجی بگیرید.


برای باز کردن پروژه: کافیست تا از بین پروژه های موجود پروژه ی خود را پیدا کرده و بر روی آن یک بار ضربه بزنید. وارد پنل تنظیمات و ویرایش همان پروژه شده و می توانید تک تک فریم ها را از آنجا ویرایش و یا با ضربه زدن بر روی آیکن دوربین، ادامه عکاسی و ضبط استاپ موشن را انجام دهید.

پخش پروژه: اگر میخواهید خروجی نهایی انیمیشنی که تا کنون ضبط کرده اید را ببینید، در صفحه پروژه ها ، پروژه خود را پیدا کرده و با انگشت روی آن نگه دارید.
پس از آنکه انتخاب شد، نوار آبی رنگی در بالای صفحه نمایان می شود که با انتخاب آیکن مثلث ، از ابتدا پروژه شما شروع به پخش می کند.
آماده شدن پروژه برای پخش ، کمی زمان می برد. پس تا پایان عملیات صبر کنید.

تغیر اسم پروژه: در صفحه پروژه ها با انگشتتان یک ضربه به اسم پروژه مورد نظر بزنید تا باکس مرتبط با تغییر نام یا همان rename باز شود.

اشتراک گذاری پروژه: این اشتراک گذاری به معنای خروجی گرفتن از پروژه می باشد که در مباحث قبل به آن پرداختیم. برای مشاهده توضیحات اینجا کلیک کنید.

حذف و دوبل کردن پروژه: ابتدا با نگه داشتن بر روی تصویر پروژه، آن را انتخاب کنید. در نوار آبی رنگ بالا، می توانید بر روی تصویر سطل آشغال برای حذف پروژه و برای دوبل کردن و تکثیر پروژه بر روی آیکن بغل آن (آیکن آن تصویر دو سند روی هم هست) ضربه بزنید.

وارد کردن پروژه از جایی دیگر: گاهی پیش می آید که شما در گوشی دیگری تصویر برداری کردید و حال آن را به گوشی خود انتقال داده اید. برای انتخاب پروژه و ضمایم آن به درون اپلیکیشن و اضافه نمودن آن به لیست پروژه ها، بر روی آیکن ۳ خط در صفحه ( کادر مشکی بالای صفحه) ضربه بزنید و یا صفحه را از چپ به راست بکشید.
در باکس باز شده گزینه Import Project را انتخاب کنید و به محل ذخیره پروژه بروید و آن را انتخاب کنید.

 

نکته: اگر پروژه شما در یکی از فضاهای ابری مثل Google Drive یا Dropbox وجود دارد، پس از انتخاب گزینه Import Project ، مجددا در صفحه باز شده بر روی آیکن ۳ خط در صفحه یا صفحه را از چپ به راست بکشید تا باکس Open From برای شما نمایش داده شود.
در این قسمت به دنبال فضای ذخیره شده ی خود یعنی Google Drive یا Dropbox بگردید و با انتخاب آن به محل ذخیره ی پروژه رفته و آن را به برنامه اضافه کنید.

    • مدیریت مستقیم پروژه در گوشی

اگر به هر نحوی کار در محیط اپلیکیشن استاپ موشن استودیو برایتان دشوار است و یا دوست دارید مستقیم به محل ذخیره ی پروژه ها بروید:
ابتدا اپلیکیشن مدیریت فایل های گوشی (file explorer) خود را باز کنید.
به پوشه Android در حافظه گوشی خود رفته و پوشه Data را انتخاب کنید.
به دنبال پوشه com.cateater.stopmotionstudiopro باشید و آن را انتخاب کنید.
این همان پوشه ایست که تمام پروژه ها و تصاویر ذخیره شده ی شما در آن قرار دارد.
برای رفتن و انتخاب پروژه مد نظر، به پوشه File رفته و درون آن پوشه Project را انتخاب کنید.
حال اسامی تمامی پروژه ها را می بینید که پر است از عکس های گرفته شده و فایل های جانبی وارد شده به ویدیوی استاپ موشن شما.


هشدار: هر تغییری در این پوشه ها و تغییر نام و یا تغییر مسیر آن ، تاثیر مستقیم بر روی انیمیشن استاپ موشن شما می گذارد و اگر اطلاع کافی ندارید به هیچ عنوان این پوشه را دستکاری نکنید. چرا که ممکن است به انیمیشنتان آسیب جدی و جبران ناپذیر وارد شود.

شرکت سازنده استاپ موشن استودیو ، وب سایتی را برای تمامی افرادی که با اپلیکیشن stop motion studio pro ویدیو تولید کرده اند ، تحت عنوان Stop Motion TV راه اندازی نموده است که می توانید نمونه کارهای خود را در آن آپلود و یا نمونه کار دیگران که با این اپلیکیشن استاپ موشن ساخته اند را ببینید. برای دیدن نمونه کارها کافیست تا بر روی این لینک کلیک کنید.

حتما نسخه pro و حرفه ای Stop Motion Studio را نصب کنید

تمام آموزش های گفته شده در بالا برای نسخه حرفه ای یا همان pro استاپ موشن استودیو قابل اجراست. از انجایی که این شرکت دو نسخه رایگان (معمولی برای تست) و پولی (حرفه ای برای ساخت استاپ موشن های حرفه ای) را به بازار عرضه کرده است، حتما نسخه پولی و حرفه ای آن را به رایگان از سایت ایستانما دانلود کنید.
نسخه رایگان برنامه که تمام امکانات حرفه ای در آن قفل است ، آیکن آبی رنگ دارد و نسخه ی حرفه ای و پولی برنامه که در سایت ایستانما به رایگان برای شما قرار دادیم، آیکنی به رنگ صورتی دارد.

 

در صورت داشتن هرگونه سوال در مورد این اپلیکیشن و کارکرد آن، از طریق باکس نظرات در انتهای همین مطلب، آن را با ما در میان بگذارید تا در سریع ترین زمان ممکن کارشناسان شبکه ایستانما پاسخگوی شما باشند. ممنون از همراهی شما

ایستانما

ما یک تیم جوان و پرشور در واحد تولید محتوای شبکه ایستانما هستیم که در تلاشیم محتوایی ناب و کاربردی برای مخاطبین عزیزمان تهیه کنیم. نظرات شما به رشد و انگیزه‌ی ما کمک به سزایی می‌کند. 🌹

در بزرگترین شبکه اجتماعی استاپ موشن ایران عضو شوید... عضویت در پیج اینستاگرام

مطالب پیشنهادی:

قوانین ارسال دیدگاه در ایستانما

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد و در چهارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران نگنجد، در شبکه ایستانما تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. در صورت تمایل به درج تبلیغات از طریق گزینه ارتباط با ما اقدام نمایید.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

لینک کوتاه:
0