لوگوی ایستانما

ده استاپ موشن محبوب به انتخاب سایت IMDB

دسته بندی :ایستاپلاس, پایگاه دانش ۲۷ اسفند ۱۳۹۹ شبکه‌ی ایستانما 1467

 

 

فیلم‌هایی که در دهه‌ی اخیر با تکنیک استاپ موشن ساخته شده‌اند، ثابت کرده‌اند که محبوبیت این تکنیک در بین تماشاچی‌های کودک و بزرگسال به مرور زمان در حال افزایش است. استاپ موشن تکنیکی‌ست پیچیده که مرکب از چندین هنر مختلف است و هنرمندانی با چندین مهارت مختلف باید در ساخت این نوع انیمیشن در یک‌جا گرد هم آیند.

روند ساخت یک انیمیشن استاپ موشن قوی، بسیار طولانی و طاقت فرساست و همان گونه که فیلم‌هایی مانند عروس مرده (Corps Bride) و کابوس شب پیش از کریسمس (The Nightmare Before Christmass) ثابت کرده اند، ساخت آن از سه تا چهار سال طول می‌کشد. با این که بیشتر تهیه کنندگان به دنبال ساخت فیلم‌هایی مانند آقای فاکس شگفت انگیز (Fantastic Mr. Fox) و فرار مرغی (Chicken Run) هستند که در گیشه موفق باشند و سرمایه‌ی آنها را به نحو مطلوبی بازگشت دهند، ولی استاپ موشن توانسته یک مکتب فکری و هنری را راه بیندازد و طرفداران خاص خودش را داشته باشد و از این طریق توانسته بی توجهی‌های معمول را جبران کند.

اکنون سال‌هاست که صنعت استاپ موشن با روند رو به رشدی در حال حرکت است و در همین روند رو به رشد تماشاچیان شاهد پیشرفت دستاوردهای تکنیکی این صنعت هستند و همه ما می‌بینیم که کیفیت این فیلم‌ها روز به روز در حال بهتر شدن است.

در دهه‌ی گذشته شاهد ساخت فیلم‌هایی با تکنیک استاپ موشن بودیم که داستان فیلمنامه ها و طراحی کاراکترهای آن ها روز به روز پیچیده تر و پویاتر می‌شوند و تماشاچیان را بیشتر از پیش به سمت خود مجذوب می‌کنند.

۱۰.

فرنکن‌وینی (۲۰۱۲)

Frankenweenie

۶.۹

IMDB

تیم برتون در سال ۱۹۸۴ فیلم کوتاهی به همین نام یعنی فرنکن‌وینی (Frankenweenie) ساخته بود که در سال ۲۰۱۲ تصمیم گرفت آن را دوباره در قالب فیلمی بلند بازسازی کند. طبق فیلم قبلی، در این فیلم نیز داستان پسری به نام ویکتور (Victor) روایت می‌شود که سگش را که مرده است به روش آلا فرنکشتاین (ala Frankenstein) زنده می‌کند.

در این انیمیشن بیننده در شهر نیوهالند چرخ می‌زند و کاراکترهای تاریک و ترسناکی را به چشم می‌بیند. تماشاچیان و منتقدان، همه این انیمیشن را تحسین کرده‌اند و روابط دلگرم کننده‌ی بین ویکتور و سگش اسپارکی، و همچنین تنوع کاراکترهای مختلف موجود در این استاپ موشن را ستودند. به هر حال، بعضی‌ها عنوان می‌کنند که این فیلم برای کودکان کمی تاریک و ترسناک است و نمی‌تواند در رده بندی آثار درخشان و نبوغ آمیز تیم برتون قرار گیرد.

۹.

بره‌ی ناقلا ؛ فارماگدون (۲۰۱۹)

Farmageddon

۶.۹

IMDB

انیمیشن بره ناقلا فارماگدون (A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon) دنباله‌ای‌ست بر سریال تلویزیونی بره ناقلا و تکمیل کننده‌ی ماجراهای شخصیت‌های اصلی و مکمل استاپ موشن اولیه است. این بار شخصیت های انیمیشن به دنبال راهی هستند تا با زمان بجنگند و پیش از آن که وزارت بیگانگان بتواند موجود بیگانه را پیدا کند او را به مسابقه بازگردانند.

بینندگان در سراسر جهان اذعان داشتند که این انیمیشن دنباله‌ی مناسبی برای بره ناقلای اصلی است و فراتر از آن، همگی این استاپ موشن را به خاطر خلق دنیایی سراسر عجیب و جدید، و طنز قوی آن ستایش کردند. در حال حاضر این استاپ موشن در رده بندی پولسازترین انیمیشن‌های جهان در رده شانزدهم قرار دارد.

۸.

پارانورمن (۲۰۱۲)

ParaNorman

۷

IMDB

داستان استاپ موشن پارانورمن (ParaNorman) حول پسرک نوجوانی به نام نورمن (Norman) می‌گردد که توانایی دیدن و برقراری ارتباط با مردگان را دارد. پس از اکران این انیمیشن ، استودیوی لایکا (Laika) به شدت اماج حملات منتقدان قرار گرفت و به خاطر نمایش استعاره‌های ترسناک و پرداختن به ژانر وحشت و تم اصلی داستان‌های انیمیشن‌هایش حسابی به این استودیو تاختند.

مخاطبان و همچنین منتقدان به شدت تحت تاثیر لحن طنزآمیز و کنایه‌های ترسناک فیلم و همچنین کاراکترهای عجیب آن قرار گرفتند و به خلق جهان غریبی که سازندگان این انیمیشن نام شهر بِلای (Blithe Hollow به معنی حفره ی نرم و ملایم) را بر آن گذاشته بودند، انتقاد کردند. کارگردان این انیمیشن در جایی گفته بود که این فیلم را به این خاطر ساخته که کودکان را برای زندگی و مقابله با سختی‌های آن آماده کند و برای رساندن هدف خود زامبی ها را انتخاب کرده که نقدهای تند اجتماعی به جامعه دارند.

۷.

فیلم بره‌ی ناقلا (۲۰۱۵)

Shaun the Sheep Movie

۷.۱

IMDB

استاپ موشن بره ناقلا (Shaun the Sheep Movie) نیز بر اساس همان سریال تلویزیونی بره ناقلای اصلی ساخته شده است. این استاپ موشن داستان شخصیت‌های اصلی است که به همراه بقیه کاراکترهای فرعی به لندن می‌روند تا صاحب خود را که دچار فراموشی شده است پیدا کنند. همیشه شان یعنی کاراکتر اصلی در فیلم‌ها صامت و بدون دیالوگ بود ولی این در این انیمیشن از صداهای خوبی مانند امید جلیلی (Omid Djalili) برای تیم صداگذاری استفاده شده است.

امید جلیلی در این فیلم در نقش ترامپر و جان اسپارکس (John Sparkes) در نقش مزرعه‌دار گویندگی کرده است. نا گفته پیداست که در این فیلم حس طنزی بسیار قوی و هوشمندانه وجود دارد که آن را در رده ی فیلم‌های  درجه یک و برجسته قرار می‌دهد.

۶.

برج (۲۰۱۷)

The Tower

۷.۱

IMDB

داستان برج (The Tower) بر اساس خاطراتی نوشته شده است که وقتی کارگردان آن متز گرارود (Mats Grorud) به اردوگاه برج البراجه در فلسطین سفر کرده بود از زبان پناهندگان شنیده است. این انیمیشن داستان دختری فلسطینی به نام واردی (Wardi) است که پدر بزرگ و مادر بزرگ‌هایش از چهار نسل قبل در کمپ پناهندگان زندگی می‌کنند.

این فیلم تلخ و تاثیر گذار اولین تجربه‌ی ساخت فیلم بلند کارگردانش بود و بعضی منتقدان در مورد آن می‌گویند که روح فیلم گاهی از استاپ موشن به سمت انیمیشن دو بعدی در نوسان است و حس و حال کاراکترها را به خوبی منتقل نمی‌کند. ولی اکثر منتقدان آن را بسیار تحسین کرده‌اند و به آن امتیاز بالایی داده‌اند.

۵.

۷.۳

IMDB

استاپ موشن آنومالیسا (Anomalisa) ساخته شده توسط چارلی کافمن (Charlie Kaufman) ممکن است در ابتدا به نظر فیلمی عاشقانه بیاید ولی در لایه‌های پنهان خود فیلمی روانشناختی است که از زاویه دید یک مرد با ذهنی پیچیده به دنیا نگاه می‌کند. دیوید تیولیس (David Thewlis) در نقش مایکل (Michael) نویسنده‌ای‌ست که از زندگی خود ناراضی است و جنیفر جیسون لی (Jennifer Jason Leigh) در نقش لیزا (Lisa) نقش معشوق او را بازی می‌کند.

این فیلم در اصل در ابتدا یک نمایشنامه بود. ولی تقریبا یک دهه بعد از نوشته شدن، تبدیل به انیمیشنی بلند شد. تیولیس و لی بعدها دوباره این نقش‌ها را در یک نمایشنامه بازی کردند. این انیمیشن از لحاظ داشتن خط روایی قوی و بازی‌های درجه یک بازیگرانش مورد ستایش منتقدان قرار گرفته است. علاوه بر آن به خاطر داشتن پیشرفت های تکنولوژیک بسیار عالی که در آن بکار رفته تحسین شده است.

۴.

شازده کوچولو (۲۰۱۵)

The Little Prince

۷.۷

IMDB

انیمیشن بلند شازده کوچولو (The Little Prince) بر اساس کتابی به همین نام ساخته شده است. این انیمیشن بلند، ترکیبی است از استاپ موشن و انیمیشن سه بعدی رایانه‌ای (CGI) است. کارگردان این فیلم مارک آزبرن (Mark Osborne) از بچگی علاقه ی زیادی به این داستان داشته است. علاقه‌ی او به داستان شازده کوچولو به قدری بود که در دوران نامزدی به همسرش قول داده بود که حتما فیلم آن را بسازد!

این فیلم به خاطر داشتن صحنه‌های زیبا و رنگارنگ، هم از طرف تماشاگران و هم از سوی منتقدان مورد تحسین واقع شده است. تماشای این فیلم به دلیل برخوردار بودن از داستانی محکم و مطمئن و کاراکترهای قوی و کار شده، تجربه‌ای هیجان انگیز و زیبا خواهد بود.

۳.

زندگی من به عنوان کدو سبز (۲۰۱۶)

My Life as a Zucchini

۷.۸

IMDB

انیمیشن بلند زندگی من به عنوان کدو سبز (My Life as Zucchini) داستان پسر یتیمی است که طی اتفاقات جدیدی که برایش در پرورشگاه پیش می آید زندگی خود و همسالانش برای همیشه زیر و رو می‌شود. این استاپ موشن داستانی دراماتیک، کمدی، کمی حزن انگیز و دلچسب دارد. در این فیلم در مقابل لحظات تاریک و غم‌انگیز، لحظاتی وجود دارد که سرشار از رنگ و نور است که تعادلی بین این تضادها برقرار می‌کند.

انیمیشن زندگی من به عنوان کدو سبز در سال ۲۰۱۷ نامزد جایزه اسکار برای بهترین انیمیشن بلند شد ولی این رقابت را به انیمیشن زوتوپیا (Zootopia) محصول کمپانی والت دیزنی (Disney) باخت. ساخت این انیمیشن دو سال طول کشید و تیمی متشکل از ۵۰ هنرمند، ۵۴ عروسک و ۶۰ دکور صحنه ساختند. این فیلم توانسته هم منتقدان و هم تماشاچیان را به یک میزان راضی نگه دارد و تحسین آن ها را جلب کند.

۲.

کوبو و دوتار(۲۰۱۶)

Kubo and the Two Strings

۷.۸

IMDB

انیمیشن کوبو و دوتار (Kubo and the Two Strings) یک استاپ موشن اکشن/ فانتزی است. داستان این انیمیشن در مورد پسری به نام کوبو است. خاله‌ها و پدر بزرگش رایدن پادشاه ماه (Raiden the Moon King) دارای قدرت خارق‌العاده و عجیبی هستند و او را دنبال می‌کنند. داستان در ژاپن قدیم اتفاق میفتد و موسیقی، شخصیت‌های فیلم، فضای داستان و کاراکترها همه الهام گرفته از همان دوران هستند.

البته سازندگان این انیمیشن به خاطر به تصویر کشیدن بازیگران قفقازی مورد انتقاد واقع شد. ولی با این حال برای ابتکارات جالبی که در ساخت این استاپ موشن به کار رفته است، مخصوصا تولید یک عروسک ۵ متری غول پیکر که بزرگترین عروسک زمان خود بود تمجیدهایی هم دریافت کرد. در ضمن موسیقی و حرکات موزونی که در فیلم متناسب با موضوع گنجانده شده بود هم بسیار مورد توجه واقع شد.

۱.

۷.۹

IMDB

جزیره‌ی سگ‌ها (Isle of Dogs) دومین استاپ موشن وس اندرسون (Wes Anderson) کارگردان این انیمیشن بلند سینمایی است. داستان فیلم در مورد چند سگ وحشی است که با پسری ژاپنی روبرو می‌شوند که دنبال سگ خود می‌گردد. در همین حین آنفلوانزای سگی هم در جزیره‌ی آشغال آن‌ها را  تهدید می‌کند.

از این انیمیشن به عنوان شاهکار هنری یاد می‌شود مخصوصا به خاطر خلاقیت و نبوغی که در ساخت صحنه‌ی سوشی به کار رفته است. همچنین موسیقی و طنز نهفته در دیالوگ‌های آن بسیار عالی است. البته منتقدان به خاطر ترسیم فرهنگ ژاپن کم و بیش به آن ایراداتی وارد کرده‌اند. برخی منتقدان داستان آن را سطحی و کلیشه ای می‌دانند و بعضی دیگر از آن تعریف و تمجید می‌کنند.

شبکه‌ی ایستانما

در بزرگترین شبکه اجتماعی استاپ موشن ایران عضو شوید... عضویت در پیج اینستاگرام

مطالب پیشنهادی:

قوانین ارسال دیدگاه در ایستانما

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد و در چهارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران نگنجد، در شبکه ایستانما تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. در صورت تمایل به درج تبلیغات از طریق گزینه ارتباط با ما اقدام نمایید.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

    لینک کوتاه:
    0