شبکه ایستانما این افتخار را دارد که با انتشار مقالات تخصصی متعدد در زمینه ساخت و تولید ویدئوهای استاپ موشن در خدمت علاقمندان و کاربران باشد. همچنین در صفحه اینستاگرام شبکه ایستانما، آثار فاخر و برتر استاپ موشن دنیا در قالب استوری به صورت روزانه بازنشر و به صورت تخصصی بررسی میشوند و علاقمندان میتوانند با دنبال کردن صفحه اینستاگرام ایستانمامانند یک کلاس درس آنلاین، کار آموزش را با کیفیتی بسیار بالا پیگیری کنند. همچنین افراد مبتدی میتوانند با پیگیری ویدئوهای شبکه ایستانما یاد بگیرند که ویدئوی شخصی خود را با تکنیک استاپ موشن بسازند.
با توجه به مطالعات و تحقیقاتی که در این زمینه داشتهایم و تجربیاتی که کسب کردهایم میتوانیم ادعا کنیم که توانایی داریم در زمینه تولید ویدئوهای تجاری و تبلیغاتی، از طریق انتشار مقالات و درسنامههای تخصصی رایگان ، کمک شایان توجهی به افراد علاقمند از مبتدی تا حرفهای کنیم. این مقالات شامل متن، عکس و ویدئو در کنار هم هستند و شبیه به یک جزوه آموزشی رایگان در اختیار علاقمندان قرار میگیرند. با این مقدمه برمیگردیم به سراغ درس اصلی!
مراحل ساخت ویدئوهای تجاری با تکنیک استاپ موشن
۱.مرحله پیش تولید
از اهمیت مرحله پیش تولید هرچه بگوییم کم گفتهایم. این مرحله بدون شک مهمترین مرحله تولید است. بدون برنامهریزی، مراحل تولید به هیچ وجه نمیتوانند دقیق باشند و تیم تولید کننده درک درستی از کاری که باید انجام دهد نخواهد داشت. تمام استودیوها کار خود را با جدول برنامهریزی دقیق آغاز میکنند که مراحل مختلف اجرای کار را مو به مو زمان بندی کرده است و نشان میدهد که برای انجام هر مرحلهای چقدر باید زمان گذاشته شود. این برنامهریزی نه تنها به نفع استودیو است بلکه برای خود مشتری هم مفید است. مشتری یا سفارش دهنده میداند که از سفارش خود چه میخواهد. بنابراین بهتر است در تنظیم جدول زمان بندی، فرصتی برای مشتری باز بگذاریم تا مشتری بتواند به کار ما فیدبک دهد و تیم تولید کننده برای ادیشنهای نهایی وقت داشته باشد. این به آن معنی است که مشتری فرصت کافی دارد که محصول نهایی را به آن چیزی که در نظر داشته نزدیک کند. در این مرحله تهیه استوریبورد هم بسیار مهم است، این کار به ما کمک میکند که در مورد آنچه در انیمیشن اتفاق خواهد افتاد، دید روشنی داشته باشیم. استوریبورد معمولا به دو صورت دستی و دیجیتالی تولید میشود. طرفین پروژه هر دو، یعنی هم مشتری و هم استودیوی تولید کننده میتوانند در تولید استوریبورد نقش داشته باشند. اگر استوریبورد توسط استودیو تولید شود خیلی بهتر است زیرا در نهایت این استودیو است که میخواهد دوربین را در جای مناسب بکارد و عکاسی را آغاز کند و اوست که باید تصمیم بگیرد طول هر شات چقدر باشد و پروژه چگونه انیمیت شود. مخصوصا در پروژههایی که به صورت روایی هستند و داستانی برای تعریف کردن دارند، اگر استوریبورد توسط خود استودیو تولید شود بهتر است زیرا در مورد عناصر داستان و نوع روایت دست شان باز خواهد بود و تنظیمات لازم را آنگونه که مقتضیات پروژه میطلبد انجام خواهند داد.
در پایان این مرحله تمامی عوامل تولید آماده میشوند تا کار تولید پروژه را آغاز کنند. تنظیمات زمان بندی میتواند به روان شدن پروژه کمک کند و موانعی را که پیش بینی کرده قبل از ایجاد شدن از سر راه بردارد. خوب، حالا نوبت به انجام مراحل مقدماتی تولید انیمیشن است. اگر ویدئو در مورد یک محصول باشد (مثل شامپو، لوازم آرایشی، لباس یا هرچیز دیگری که پروژه به معرفی آن اختصاص دارد) باید در مرحله اول، محصول هرچه سریعتر به استودیو برسد. محصول مهمترین چیزی است که باید زودتر از سایر وسایل در استودیو وجود داشته باشد. هر چه محصول سریعتر به استودیو برسد تولید ویدئو سریعتر آغاز خواهد شد.
۲. مرحله ساخت مدل
در مرحله ساخت مدل، استودیو باید تمامی اجزای صحنه و اِلِمانهایی را که در صحنه لازم هستند یکجا جمع آوری کند. این مرحله بستگی زیادی به نوع پروژه دارد. بعضی پروژهها با بازیگران و دکور صحنه زنده و واقعگرایانه کار میکنند و در بعضی دیگر از پروژهها ممکن است نیاز باشد که تمامی وسایل و دکور صحنه از صفر تا صد با دست ساخته شوند. این دیگر بستگی به نوع نیاز مشتری و همچنین منابع موجود دارد و بر همین اساس استودیو تصمیم میگیرد که لوازم مورد نیاز را چگونه تهیه کند. اگر در انیمیشنی نیاز باشد که کاراکترها پرواز کنند یا حرکات زیادی داشته باشند، باید در جدول زمان بندی برای ریگبندیها زمان کافی پیش بینی شده باشد. این پروسه برای هر چیزی که در صحنه حرکت میکند باید رعایت شود، چه حرکت یک کاراکتر در طول کادر باشد و چه ورق خوردن یک صفحه از کتاب. مهم این است که بر خلاف فیلمهای معمولی، چیزی روی صحنه حرکتی نکند و همه چیز ایستا باشد. زیرا در استاپ موشن همه چیز به صورت عکس است. اگر چیزی از یک فریم به فریم بعدی حرکت اضافهای داشته باشد، همه چیز در فیلم نهایی به صورت لرزان و متشنج در خواهد آمد.
ساخت مدل همچنین شامل ساخت دکور صحنه نیز میشود. این مورد نیز بستگی به سایز پروژه دارد. دکور صحنه میتواند بزرگ یا کوچک باشد. پیش از این در ویدئوهای پاتاگراف دیده بودیم که دکور صحنه چیزی جز یک ورق کاغذ رنگی روی میزی کوچک نیست. یا مثلا در ویدئوهای آدام پسپین دیدیم که میزی بزرگ و یا اتاقی با مساحت یک آشپزخانه وسیع میتواند دکور صحنه باشد. تمامی مراحل ساخت این دکورها باید در جدول زمان بندی پیش بینی شده باشد زیرا این مرحله بسیار وقتگیر است و اگر پیشبینی نشود ممکن است پروژه در هنگام تحویل با بدقولی و بی اعتبار شدن استودیو همراه باشد.
۳. مرحله عکاسی
اکنون وقت آن است که برای عکاسی مکان مناسبی در نظر بگیریم. در اکثر استودیوها مکانهای مختلفی برای ضبط پروژههایی با سایزهای مختلف وجود دارد. مثلا میزی برای پروژههای کوچک، یا اتاقی برای پروژههای نسبتا بزرگ. انتخاب مکان مناسب اهمیت زیادی دارد. باید مطمئن شد که فضای مناسب برای ورود و خروج افراد، تعویض لباس کاراکترها و غیره قبل یا بعد از عکاسی در نظر گرفته شده است. در ضمن تمام اینها باید در جدول زمان بندی در نظر گرفته شود. پس از این که تمامی موارد به تایید مشتری رسید، وقت آن است که چیدمان دکور صحنه و جزییات کاراکترها آنها انجام شود. در این مرحله تنظیمات نور هم باید تکمیل شود. همچنین باید در مورد سایههایی که ریگها و اجزای دکور صحنه ایجاد میکنند تصمیمگیری شود. باید این تنظیمات طوری انجام شوند که انیماتور بتواند در صحنه حرکت کند یا در کنار دکور بایستد تا بتواند کاراکترها را انیمیت کند طوری که سایه ایجاد نشود.
این مرحله آخرین مرحله ایست که باید به مشتری نشان داده شود تا تغییرات لازمه و تایید نهایی از او دریافت گردد. بیشتر استودیوها از مشتری دعوت میکنند تا به صحنه بیاید و خودش از نزدیک همه چیز را ببیند و از اتفاقات پشت صحنه تصور درستتر و بهتری پیدا کند. بعد از این که تنظیمات نور نهایی شد، وقت شروع انیمیت است. این مرحله یکی از پیچیدهترین و زمانبر ترین بخشهای ساخت استاپ موشن است. به طور متوسط در پایان هر روز از عکسبرداری، بین پنج الی ده ثانیه از کار آماده میشود. این به آن معنی است که برای ساخت یک ویدئوی حدود ۳۰ ثانیه ای یک هفته باید وقت صرف کرد. هر کاراکتر و هر یک از جزییات صحنه باید طوری انیمیت شوند که در پایان فیلم حس یک حرکت واقعی به تماشاچی القا شود.
۴. مرحله پس از تولید (پست پروداکشن)
به محض آنکه انیمیشن آماده شد، عوامل تولید، صحنه را برای انجام مراحل پس از تولید ترک میکنند. یک فرایند بسیار سخت و خشن که در آن باید تمامی عکسها در کنار هم قرار بگیرند و فیلمی آماده شود تا به مشتری نشان دهد که فیلم پس از تکمیل به چه شکلی درخواهد آمد. بعد از تکمیل این مرحله، وقت پاکسازی کل فیلم است. این پروسه هم زمانبر و طولانی است. البته باز هم طول این مرحله بستگی به استفاده از ریگها و پایهها دارد. مرحله پست پروداکشن شامل مراحل زیر است:
پاک کردن ریگها و پایههای استفاده شده در صحنه به همراه سایههای آنها روی اجزای صحنه،
اصلاح رنگ فیلم،
صداگذاری،
تدوین فیلمهای جدا از هم و چسباندن آنها به همدیگر و درآوردن آن به شکل یک فیلم کامل.
در این مرحله هرچند نمیتوان به کلیت فیلم دست زد اما میتوان آن را به شکلی درآورد که ماهیت تجاریتری پیدا کند.
پس از مرحله پس تولید، تنها کاری که باید انجام شود ارسال فیلم نهایی برای مشتری و پخش عمومی آن است. تمامی مراحل ساخت استاپ موشنهای تجاری از آغاز تا پایان لذتبخش و هیجانانگیز است. برای هر استودیویی آرزو است که بتواند توقع و انتظارات شرکتهای بزرگی را برآورده و رضایت آنها را جلب کند.
ما یک تیم جوان و پرشور در واحد تولید محتوای شبکه ایستانما هستیم که در تلاشیم محتوایی ناب و کاربردی برای مخاطبین عزیزمان تهیه کنیم.
نظرات شما به رشد و انگیزهی ما کمک به سزایی میکند. 🌹
چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد و در چهارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران نگنجد، در شبکه ایستانما تایید نخواهد شد.
چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. در صورت تمایل به درج تبلیغات از طریق گزینه ارتباط با ما اقدام نمایید.
چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.
قوانین ارسال دیدگاه در ایستانما