لوگوی ایستانما

هر آنچه که باید از PES ، انیماتور استاپ موشن نامزد اسکار بدانید

دسته بندی :پایگاه دانش, زیر ذره بین ۵ فروردین ۱۴۰۰ شبکه‌ی ایستانما 1243

 

 

تا حالا دیده‌اید که موقع شلیک از لوله‌ی تانک به جای آتش کله‌ی دلقک بیرون بیاید؟ یا هواپیما به جای بمب روی دشمنانش چیزهایی که خطرشان در حد چوب کبریت است بیندازد؟

اصلا خودتان تا به حال با لامپ و نارنجک آشپزی کرده‌اید؟ با چوب‌های غذاخوری چینی و کش لاستیکی، اسپاگتی درست کرده‌اید و جلوی مهمان گذاشته‌اید؟ از این ایده‌های کوتاه در صفحه‌ی اینستاگرام PES فراوان است.

PES با ذهن دیوانه‌ی خود و ایده‌های خلاقانه‌اش یکی از پرکارترین انیماتورهای استاپ موشن دنیاستکه کانال یوتیوبش تا کنون بیش از ۵۵۰ میلیون بازدید داشته است. او که مخترع ژانر پخت و پز در استاپ موشن است، گاهی به جای آب در قابلمه از جسم شفاف دیگری مانند لیوان شیشه‌ای یا نایلون‌های حباب‌دار استفاده می‌کند، به جای آووکادو، نارنجک را با چاقو از وسط نصف می‌کند و با محتویاتش سس درست می‌کند و با همین کارها نامزد جایزه‌ی اسکار بهترین انیمیشن کوتاه در هشتاد و پنجمین دوره‌ی مراسم اسکار می‌شود.

این ویدیو کوتاهترین انیمیشن تاریخ که به اسکار راه یافته لقب گرفته است. خود کارگردان در این مورد می‌گوید: من اصلا فکر نمی‌کردم فیلم گواکامولی تازه (Fresh Guacamole) از آن نوع فیلم‌هایی باشد که اسکار به آن توجه کند.

تماشای انیمیشن استاپ موشن Fresh Guacamole اثر PES

تمرکز فعالیت PES در کانال یوتیوب است و از اینستاگرام به عنوان راهی برای معرفی کانال خود در یوتیوب استفاده می‌کند. چرا که این هنرمند سال‌ها پیش از ایجاد اینستاگرام فعالیت تصویری خود را آغاز کرده است و کانال او در یوتیوب اصالت بیشتری دارد. با این حال علیرغم مهجور بودن نسبی استاپ موشن در بین مردم عادی، صفحه‌ی اینستاگرام او فالوئرهای زیادی دارد و بزرگترین هنرمندان ایران و جهان دنبال کننده‌ی او هستند و از آثارش بازدید می‌کنند.

یکی از انیمیشن‌های او با نام اسپاگتی غربی (Western Spaghetti)، مطابق با رده‌بندی مجله‌ی تایم (Time Magazine) توانست عنوان دومین ویدیوی پربازدید جهان در سال ۲۰۰۸ را کسب کند. همچنین در سال ۲۰۰۹ این ویدیو توانست جایزه‌ی بهترین ویدیو را به انتخاب تماشاچیان از جشنواره‌ی آنسی (Annecy) به دست آورد.

کار PES قرار دادن اشیا در جایگاهی غیر معمول و غیر قابل پیش بینی است. او همیشه به اشیا وظایفی می‌دهد که با کارکردهای آن‌ها در زندگی واقعی متفاوت است.

تماشای انیمیشن استاپ موشن Western Spaghetti اثر PES

بیوگرافی کامل آدام پسپین (Adam Pesapane) معروف به PES

PES با نام اصلی آدام پسپین (Adam Pesapane) انیماتوری آمریکایی با اصلیت ایتالیایی است که بیشترین حوزه‌ی فعالیتش در زمینه‌ی ساخت تیزرهای تبلیغاتی برای غول‌های اقتصادی دنیا مانند هوندا (Honda)، سامسونگ (Samsung)، لیپتون (Lipton)، پلی استیشن (Play Station) و نظایر آن‌هاست.

ایده‌های او نیز در بیان تصویریِ آن‌چه برندها می‌خواهند بیان کنند، بسیار جالب است. مثلا سامسونگ گوشی هوشمندی ساخته است که دوربینش بسیار قوی است و چند لنز درونی در خود دارد. PES  در ویدیوی تبلیغاتی‌ای که برای نشان دادن این ایده ساخته، با استفاده از امکانی که استاپ موشن به او داده، یک لنز تله‌ی واقعی بزرگ را که سه برابر یک گوشی هوشمند است، می‌فشارد و درون دوربین گوشی جای می‌دهد. البته این نوع بازی گرفتن از کلمات در تصویر از ذهن مبتکر او بعید نیست چرا که PES تحصیل کرده‌ی رشته‌ی ادبیات انگلیسی است و پایان نامه‌ی کارشناسی او در مورد اولیس (Ulysses) اثر جیمز جویس (James Joyce) بوده است.

اولیس کتابی است که از آن به عنوان بیانیه‌ی مهم مکتب مدرنیسم یاد می‌شود. این کتاب اثر جیمز جویس نویسنده‌ی ایرلندی است که طی دوسال به صورت پاورقی در نشریه‌ای آمریکایی چاپ می‌شد و سپس به مناسبت تولد چهل سالگی اش، در سال ۱۹۲۲ به صورت یک کتاب کامل منتشر شد. متفکرین در مورد نویسنده‌ی این اثر ادبی می‌گویند: پیش از جویس، هیچ نویسنده‌ای در مورد فرایند فکر کردن فکر نکرده بود.

 

PES متولد ۲۶ می ۱۹۷۴ در نیوجرسی آمریکا است و پدرش مدیر مدرسه ابتدایی و مادرش آرایشگر بوده‌‌است. PES در بهترین مدارس غیر دولتی آمریکا درس خوانده و از همان کودکی استعداد خوبی در طراحی و نقاشی نشان داده است. در همین مدرسه بود که او نمایشگاه‌هایی از آثار هنری اش ترتیب می‌داد و گاهی هم آثارش را که به صورت نقاشی‌های آبرنگی و تصویرسازی‌های کتاب بود به علاقمندان می‌فروخت.

همان طور که قبلا گفتیم او در رشته‌ی ادبیات انگلیسی از دانشگاه ویرجینیا فارغ التحصیل شده است. آشنایی او با ادبیات، به او کمک کرده است تا در زمینه‌ی کنایات ادبی و به کارگیری آن‌ها در تصویر ، مهارت چشمگیری پیدا کند. بازی با کلمات و به تصویر کشیدن آن‌ها یکی از مشخصه‌های آثار اوست. PES یک هنرمند فرم‌گراست و می‌تواند فرم هر جسمی را که می‌بیند دریافت کند و محتوای کاملا بیگانه‌ای را در آن بگنجاند و این شی جدید را که خود اختراع کرده به بازی بگیرد.

پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه، PES به نیویورک می‌رود و در یک بنگاه تبلیغاتی به نام دپارتمان خلاقیت مک کان – اریکسون (creative department of McCann-Erickson) سرگرم ساخت انیمیشن با تکنیک استاپ موشن می‌شود. در این آژانس است که او آثار فاخر و ارزشمندی در قالب موزیک ویدیو، تیزرهای تبلیغاتی صاحب جوایز بزرگ و فیلم‌های کوتاهی از بزرگترین هنرمندان جهان می‌بیند و با نحوه‌ی کار برای غول‌های اقتصادی دنیا و راز و رمز آن آشنا می‌شود.

مدیر این آژانس به توانایی‌های PES اعتماد زیادی پیدا می‌کند. زیرا او نه تنها در زمینه‌ی ساخت فیلم و ویدیو، بلکه در نقاشی، منبت کاری، حکاکی، چاپ سنگی، ساخت کاغذ با متدهای باستانی با کمترین هزینه حتی با زیرپیراهن های کهنه‌ی خود، و خلاصه زمینه‌های متنوعی از مهارت‌ها آشناست. یکی از استادانش در دانشگاه دستگاه ساخت کاغذ داشت و گفته بود که حتی می‌توان با زیرپیراهن کهنه هم کاغذ درست کرد. PES یکی از زیرپیراهن‌هایی را که مادرش از نیوجرسی برایش فرستاده بود را در دستگاه انداخت و پس از این که دستگاه آن را خرد و تبدیل به تفاله کرد، از آن یک صفحه کاغذ درست کرد و تحویل داد. به این ترتیب او توانست کلی کاغذ مجانی به دست بیاورد و روی آن‌ها آثار هنری خود را خلق کند.

در همین بنگاه خلاقیت است که در سال ۱۹۹۸ او اولین فیلم لایواکشن خود را می‌سازد. این فیلم که سگ‌های جنگی (Dogs of War) نام دارد خلبان هواپیمایی جنگی را نشان می‌دهد که بر سر کودکان غیر نظامی بمب می‌اندازد ولی بمب‌ها هنگام رسیدن به زمین تبدیل به هات داگ می‌شوند و کودکان در کمال صلح و آرامش، کنار جاده می‌نشینند و ساندویچ خود را گاز می‌زنند. در این فیلم ۴۸ ثانیه‌ای، او توانسته حس شوخ طبعی بالایی از خود نشان دهد، ولی اگر به معنای این فیلم دقت بیشتری داشته باشیم، خونخواران جهان باید با دیدن این ویدیو برای نابود کردن زندگی غیر نظامیانی که در جنگ‌ها کشته می‌شوند و علی الخصوص کودکان، از خود خجالت بکشند، این فیلم در ظاهر شوخی است ولی در باطن خود در همان چهل و چند ثانیه می‌تواند یک اعلامیه حقوق بشر باشد. PES در همین اولین فیلم خود نشان داد که چه انسان ارزشمندی‌ست و تا چه حد در ذهن خود با موضوع جنگ و زشتی‌های آن درگیر است.

البته قبل از این ویدیو، فیلم دیگری به همین نام در سال ۱۹۸۰ ساخته شده است که موضوع آن کاملا جدی و جنگی است. احتمالا با توجه به آگاهی آدام پسپین از فیلم‌های ساخته شده‌ی پیش از خود، نوعی ادای احترام یا شوخی با این اثر مد نظر بوده است.

آدام به عنوان اولین تجربه‌ی ساخت فیلم استاپ موشن، فیلمی ساخت که مدت زمان آن چیزی در حدود یک دقیقه بود و برای ساخت آن حدود سه ماه وقت صرف کرد. او وقتی کار ساخت فیلم را به پایان برد آن را برای ۵۰ نفر از دوستانش ای‌میل کرد. نکته‌ی جالب این‌که یک روز که در کافه‌ای نشسته بود، به صورت اتفاقی شنید که مشتریان کافه در میز بغل دستی‌اش دارند در مورد همان فیلم صحبت می‌کنند. لذتی که او از این اتفاق بدست آورد آن‌چنان زیاد بود که او فهمید از دنیا چه می‌خواهد. او فقط می‌خواست فیلم بسازد و آن را نشان مردم دهد.

فیلم کابوم (KaBoom) نیز PES توانسته زشتی‌های جنگ را تبدیل به چیزی کند که همه آرزو داریم باشد. صدایی که در این فیلم به گوش می‌رسد همان صدای نفرت انگیز جنگ و تیراندازی و خشونت است و اگر کسی فقط صدای فیلم را بشنود غرق در وحشت خواهد شد، ولی تصاویر همه زیبا و رنگارنگ هستند و تضادی که بین صدا و تصویر وجود دارد به هنرمند این امکان را می‌دهد که خواست خود را به گوش جهان برساند و این خواست چیزی نیست جز صلح جهانی.

اشیای موجود در این ویدیو اسباب بازی‌های رنگی و شاد کودکان هستند و فضای غالب موجود در ویدیو هم فضایی کودکانه است. ابتدا بیننده شاید فکر کند که این فیلم، یک بازی بچگانه است و چند بچه دارند در دنیای ذهن خود با اسباب بازی‌های خود تفنگ بازی می‌کنند. ولی کارگردان سعی کرده در ۶۹ ثانیه نشان دهد که اگر سیاستمداران به جای آتش به مردم زندگی شیرین‌تری هدیه دهند (که در این انیمیشن با نماد گل‌های روبانی و بادکنک‌های رنگی به نمایش درآمده است) دنیا چه جای زیباتری برای زندگی کودکان و به طور کلی غیر نظامیان خواهد بود. او به زیبایی می‌تواند برای نشان دادن سویه‌ی تاریک جنگ، از زبان هنر و همچنین طنز استفاده کند.

تماشای انیمیشن استاپ موشن KaBoom اثر PES

 PES پس از آن به طور مستمر به ساخت فیلم‌هایی با تکنیک استاپ موشن مشغول شد و در کانال یوتیوب خود بارگذاری کرد. از جمله ویدیوهای معروف او می‌توان به گواکومولی تازه (Fresh Guacamole)، اسپاگتی غربی (Western Spaghetti)، ساندویچ زیردریایی (Submarine Sandwich)، اسکیت بورد انسانی (Human Skateboard) و ۷۵ فیلم تبلیغاتی با کیفیت هنری مطلوب اشاره کرد.

تماشای انیمیشن استاپ موشن Human Skateboard اثر PES

فیلم تبلیغاتی او برای شرکت هوندا که کاغذ (Paper) نام دارد، نامزد دریافت جایزه‌ی اِمی (Emmy) برای بهترین آگهی بازرگانی سال ۲۰۱۶ شده است. در این ویدیو روند رو به رشد شرکت هوندا به زیباترین شکل ممکن به تصویر کشیده شده است.

تماشای استاپ موشن کاغذی تبلیغاتی Honda اثر PES

پشت صحنه استاپ موشن کاغذی تبلیغاتی Honda اثر PES

در انتهای این ویدیو جمله‌ی زیبایی روی تصویر ثابت می‌ماند: هیچ وقت نمی‌دانید رویاهایتان شما را به کجا می‌برند.

این فیلم تبلیغاتی علاوه بر جایزه‌ی اِمی، جوایز دیگری چون شیر طلایی کن (Gold Lion at Cannes)، مداد طلایی (The One Show) و جایزه بهترین تبلیغات صنعت اتومبیل سازی (The One Show) را در سال ۲۰۱۶  از آن خود کرده است.

یکی دیگر از افتخارات تیزر تبلیغاتی کاغذ (Paper) جای گرفتن در موزه‌ی بهترین‌های صنعت تبلیغات (Musée de la Publicité) در پاریس است که یکی از شاخه‌های موزه لوور (Louvre) در پاریس به شمار می‌آید.

تمرکز این موزه روی محصولات تبلیغاتی است و در آن ۵۰ هزار پوستر مربوط به قرن ۱۸ و جنگ جهانی دوم، ۵۰ هزار پوستر منتشر شده از ۱۹۲۰ تا کنون، بیش از ۳۰ هزار تبلیغات روزنامه و مجله و تبلیغات‌های رادیویی و دیگر مدیاها به نمایش درآمده است.

حتما با موما (MOMA) هم آشنا هستید. موزه هنرهای مدرن در نیویورک (Museum of Modern Art) هم این افتخار را به ویدیوی کاغذ داده تا آن را در لیست بهترین فیلم‌های تبلیغاتی قرن اخیر جای دهد.

البته PES برای هوندا یک فیلم تبلیغاتی دیگر هم ساخته که بسیار پرهزینه تر و پرکارتر از قبلی است. جالب این‌که در این استاپ موشن هم تاکید روی بازی کودکان، بودن آن‌ها در فضایی صلح‌آمیز و شادی است و بیننده بیش از پیش مطمئن می‌شود که این کارگردان علیرغم کار برای بنگاه‌های بزرگ اقتصادی، تعلق خاطر شدیدی به دنیای بدون خشونت دارد و شرکت بزرگی مانند هوندا را حتی شده در رویا و خیال، در حال ساخت پارکی بزرگ برای کودکان نشان می‌دهد.

استاپ موشن تبلیغاتی The Power Of Ridgelin برای کمپانی Honda اثر PES

در تیزر تبلیغاتی دیگری که PES برای اندروید (Android) ساخته، تمامی کاراکترهای داستانی و سینمایی جهان از آغاز تا کنون گرد هم می‌آیند و در ضیافت شامی دوستانه شرکت می‌کنند. این ویدیوی تبلیغاتی اثر انگشت (Fingerprints) نام دارد و علاوه بر طنز زیبا و شیرین این استاپ موشن شگفت‌انگیز، پیامی که در آخر آن داده می‌شود نشان از هوش و ذکاوت سازنده‌ی آن در برقرار کردن ارتباط بین کلمه و تصویر و رسیدن به نتیجه‌ای انسانی و بشردوستانه دارد. در پایان فیلم این تصویر روی مانیتور ظاهر می‌شود: [مانند اثر انگشت‌های مختلف که متفاوت و در کنار هم هستند] با هم باشیم نه مثل هم. (Be together, not the same)

ممکن است این سوال برای بیننده ایجاد شود که چرا نقش آفرینان این استاپ موشن همگی انگشتان انسان هستند؟ می‌دانیم که انگشت در کار کردن با گوشی‌های نسل جدید اهمیت بالایی دارد. احتمالا برای شما هم پیش آمده است که حتی در سرمای زمستان هم ترجیح داده‌اید تا سرحد یخ زدن پیش بروید اما دستکش به دست نکنید تا بتوانید برای کار کردن با گوشی اندروید با انگشتان خود صفحه‌ی آن را لمس کنید.

تمامی کاراکترهایی که در آثار هنری جهان از آغاز تا کنون با هم دشمنی داشته‌اند و در نقش قهرمان و بدمن داستان‌ها روبروی هم ظاهر شده‌اند، در این ویدیو در کنار هم در صلح و صفا شام می‌خورند و گفتگو می‌کنند. یکی از طنزهای زیبای این استاپ موشن زیبا، حضور سه کاراکتر دراکولا (Dracula)، مومیایی و یک شخصیت دیگر است. وقتی ماه کامل می‌شود، نفر سوم تبدیل به گرگینه (werewolf) می‌شود و دو نفر دیگر با حالت پوکر فیس او را تماشا می‌کنند! حضور فرعون مصر و موجود مریخی در کنار هم سوار بر سفینه‌ی فضایی نیز اشاره به شایعه‌ی ساخت اهرام مصر توسط موجودات فرازمینی دارد و طنز جالبی ایجاد کرده است.

تماشای استاپ موشن تبلیغاتی Fingerprints برای Android اثری از PES

میشل گوندری (Michel Gondry) در ستایش یک عمر کار خلاقانه و هنری PES در ماهنامه‌ی آنلاین پیست (Paste) که مخصوص صنعت سینما و موسیقی است، گفته: روی هر یک از فیلم‌های PES که کلیک می‌کنیم، با انفجاری از ایده‌های درخشان مواجه می‌شویم. بستن صفحه‌ی PES فقط برای این است که صفحه‌ی او ریفرش شود و دوباره با ایده‌ای جدید غافلگیر شویم.

حتما می‌دانید که مشیل گوندری کارگردان فیلم زیبای درخشش ابدی یک ذهن پاک (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) با بازی جیم کری (Jim Carrey) و کیت وینسلت (Kate Winslet‎) است. این فیلم در سال ۲۰۰۵ موفق به کسب جایزه اسکار بهترین فیلمنامه شده است.

آشنایی بیشتر با دنیای ذهنی آدام پسپین (PES)

مهمترین ویژگی استاپ موشن که آدام پسپین به آن علاقه دارد و ما را هم به سمت این دنیا کشانده، این است که در استاپ موشن همه چیز واقعی است و هیچ حقه سینمایی و دیجیتالی‌ای در کار نیست. در واقع ما در استاپ موشن در حال تماشای عکس هستیم و انگار داریم آلبومی را ورق می‌زنیم. برای همین است که استاپ موشن اینقدر زیبا و جذاب است و همه چیز در آن صد درصد قابل باور است.

آدام پسپین در فیلم‌هایش ایده‌های مختلف را با هم در می‌آمیزد. او سال‌ها بود که دوست داشت بداند اگر یک دستکش بوکس را در دستگاه برش کالباس قرار بدهد از ان طرف چه چیزی بیرون خواهد آمد. در فیلم ساندویچ زیردریایی همین ایده باعث خلق دنیای دیوانه‌ای شد که ذهن دیوانه‌ی کارگردان سال‌ها به دنبال ساخت آن بود. او دستکش بوکس را در دستگاه برش کالباس گذاشت و فکر می‌کنید از آن طرف چه چیزی بیرون آمد؟ زیر لیوانی‌های کاغذی صورتی که دور آن‌ها را مشبک کاری کرده‌اند. این خاصیت ورقه ورقه بودن زیر لیوانی‌ها بیننده را به یاد ورقه‌های کالباس می‌اندازد و تداعی معانی دلچسبی پدید می‌آورد.

تماشای انیمیشن استاپ موشن Submarine اثر PES

یکی دیگر از چیزهایی که آدام سال‌ها به دنبال کار کردن با آن بود فنر اسباب بازی یا اصطلاحا اسلینکی است. PES در فیلم خود از اسلینکی‌های بنفش رنگ به جای خلال پیاز بنفش استفاده کرد و نتیجه‌ی خوبی هم از آن دریافت کرد. کلا همانطور که قبلا هم گفتیم PES استاد به کار بردن اشیا در جایگاه غیر معمول خودشان است.

اسلینکی‌ها موجودات دست و پا چلفتی و بی قانونی هستند و از قوانین انسانی تبعیت نمی‌کنند. برای کار کردن با اسلینکی‌ها باید مثل یک مربی حیوانات وحشی در سیرک، آماده و قوی باشید چون نمی‌دانید یک ثانیه بعد این فنرهای عجیب و غریب چه بلایی بر سر شما خواهند آورد.

به طور کل یکی از مراحل مهم ساخت استاپ موشن از نظر PES مرحله تست اشیا است. تیم همکاران PES مجبورند با اشیای مختلف در پشت صحنه کار کنند و عکس‌های تستی بگیرند تا ببینند آیا نتیجه‌ی کار چیزی هست که به دردشان بخورد یا خیر. زیرا عکس‌العمل اشیای مختلف در جایگاهی که PES آنها را قرار می‌دهد قابل پیش بینی نیست و ممکن است نتیجه‌ی دلخواه را به دست عوامل ندهد.

PES می‌گوید که در تمامی فیلم‌هایش مرحله تست اشیا را دارد و این یکی از مراحل همیشگی و روتین فیلمسازی وی است. مثلا او همیشه دوست داشته این ایده را امتحان کند که به جای لایه‌های نازک کره از برگه‌های نوت استیکری استفاده کند. یا مثلا دوست داشته کاری کند که تماشاچی باور کند که این چیزهایی که در آبکش ریخته، کش‌های پلاستیکی نیستند بلکه اسپاگتی‌اند. یا این که در دست اوست نارنجک نیست بلکه آووکادو است. او می‌گوید من در صحنه‌ی فیلمم نشسته‌ام و دارم از اشیا کارکردی را بیرون می‌کشم که متعلق به خودشان نیست و برایشان تعریف نشده است. می‌خواهم ببینم آیا می‌توانم در دنیای ذهنی خودم به آن‌ها جان و زندگی ببخشم جوری که بیننده باورش کند و از آن لذت ببرد یا خیر.

در نهایت همه این‌ها شبیه به یک بازی کودکانه است. کودکان نیز از این جایگزینی‌ها در بازی‌های خود زیاد استفاده می‌کنند. گاهی مگس‌کشی را مانند شمشیر در دست می‌گیرند و آبکشی را به عنوان کلاهخود بر سر قرار می‌دهند و حس می‌کنند دون کیشوت هستند. آن‌ها غیورانه به جنگ آسیاب‌های بادی می‌روند ولی در ذهن خود آن‌ها را غول‌های ترسناکی تصور می‌کنند. بچه‌ها روی چوب ساده‌ای می‌نشینند و فکر می‌کنند سوار بر اسب بادپایی شده‌اند، در طوفان می‌تازند در حالی‌که روسری‌ای که از کمد مادربزرگشان برداشته و به گردنشان بسته‌اند، مانند شنل زورو به اهتزاز درآمده است.

PES برای یافتن ایده‌های فیلم‌های خود به نمایشگاه‌ها، خیابان‌ها، و مکان‌های شلوغ شهر می‌رود و همه چیز را با دقت نگاه می‌کند. او در بازارهای خیابانی که فروشنده‌ها اجناس خود را روی میزهای کوچک و بزرگی می‌چینند، وسایلی را می‌خرد که شاید خودش هم در همان لحظه نمی‌داند به چه دردش خواهند خورد. مثلا یک توپ بیسبال پنچر شده در نگاه اول چیز به درد نخوری به نظر می‌آید. ولی آدام یک هنرمند است.

او وقتی چیزی را در دست می‌گیرد ذهنش به پرواز در می‌آید و به جاهای عجیبی کشیده می‌شود. او توپ را طوری در دست می‌گیرد که انگار یک نان ساندویچی است. PES همین ایده را با جدیت دنبال می‌کند، تکه‌ای سنگ معدنی که بافت عجیب و جالبی دارد و شبیه گوشت چرخ کرده است لای توپ بیسبال می‌گذارد و کمی پوشال را به عنوان کاهوی خرد شده به آن اضافه می‌کند و چند عدد تاس قرمز رنگ را به عنوان گوجه فرنگی‌های نگینی شده روی آن ها می‌گذارد و سر آخر با چند مداد رنگی زرد رنگ که مانند سس خردل و پنیر موزارلا است آن را تزیین می‌کند.

تماشای انیمیشن استاپ موشن تبلیغاتی THE FISH اثر PES

اهمیت استوری بورد در خلق استاپ موشن

همانطور که در تصویر می‌بینید نقاشان ماهر و توانمند سازنده‌ی استوری بورد، تصویر روشنی از آن‌چه که باید در جلوی دوربین عکس‌برداری اتفاق بیفتد به انمیاتور می‌دهند و به او در ساخت استاپ موشن کمک فراوانی می‌کنند. به همین خاطر است که گفته می‌شود در ساخت استاپ موشن چندین هنر با هم تلفیق می‌شوند و تیم عوامل سازنده باید متشکل از هنرمندانی در عرصه های مختلف باشد که هر یک در هنر خود سرآمد هستند.

ساخت استاپ موشن بدون این‌که شما ایده‌ای پررنگ در ذهن خود داشته باشید و بدانید دقیقا چه چیزی می‌خواهید درست کنید شاید امکان پذیر باشد، ولی تفاوت کار خوب و ضعیف در همین جزییات است که بالاخره خود را نشان می‌دهد.

با به وجود آمدن نقاشی سه بعدی رایانه‌ای و استفاده‌ی عمومی از آن، کار طراحی استوری بورد در فیلم‌های جدید آدام پسپین هم به سمت عرصه‌های جدیدتر رفته است. آن‌ها برای ساخت پاپت‌های خود از تکنیک CGI بهره می‌گیرند و سعی می‌کنند دید روشنی از آبجکت‌های موجود در سکانس مورد نظر داشته باشند. البته با وجود تمام این تکنیک‌های رایانه‌ای ، تیم سازنده به هیچ وجه از این تکنیک‌ها در فیلم اصلی خود استفاده نمی‌کند و سعی حداکثری بر آن است که همه چیز واقعی و غیر مجازی باشد و تنها عکس‌ها مانند آلبومی در جلوی چشم تماشاچی ورق بخورند.

تماشای انیمیشن استاپ موشن The Deep اثر PES

چند نکته در مورد فیلم کاغذ (Paper) تیزر تبلیغاتی شرکت هوندا

وقتی یک برند بین المللی روند تکامل خود را در اختیار هنرمند قرار می‌دهد و از او می‌خواهد که آگهی بازرگانی برای آن بسازد، برای به وجود اوردن ایده‌ی اولیه فشار زیادی به هنرمند وارد می‌شود. زیرا فیلمساز هنوز نمی‌داند که فیلم خود را باید در چه قالبی بسازد. راهی که PES برای نشان دادن این روند تکاملی در فیلم خود پیدا کرده، ارتباط تنگاتنگی با طرح‌های اولیه این شرکت دارد: کاغذ

طراحان اتومبیل کار اولیه خود را با یک کاغذ و مداد معمولی آغاز می‌کنند و در نهایت دنیایی که خلق می‌شود از کاغذ نشأت می‌گیرد. مهندسان روی کاغذ فقط طراحی نمی‌کنند بلکه طرح را روی کاغذ مهندسی می‌کنند. این است که متخصصان امر به این باور رسیده‌اند که هر سکانسی که در فیلم کاغذ می‌بینید مهندسی شده است. ساعت‌ها فکر صرف شده تا سازندگان به نتیجه برسند که برای ساخت این فیلم به شکلی فوق العاده که شکست در آن راه نداشته باشد باید چکار کرد و چه تمهیدی اندیشید. هر صحنه از این فیلم یک پرفورمنس فوق العاده است و این انیماتورها هستند که به شکلی خودانگیخته در یک محیط کاملا حرفه‌ای تمام تلاش خود را می‌کنند تا بهترین خود را ارائه دهند.

هر وسیله‌ی نقلیه‌ای که در این فیلم مشاهده می‌کنید روی مقوا طراحی و نقاشی شده و موتورهای تقویت شده از وسیله نقلیه‌ای به دیگری منتقل می‌شوند و از اتومبیل به هواپیما شیفت پیدا می‌کنند. و این تنها راهی‌ست که می‌شود به طرح‌های بیجان زندگی بخشید و آن‌ها را با این سرعت وادار به حرکت کرد.

تماشای انیمیشن استاپ موشن Coinstar اثر PES

باز هم رد پای انیمیشن سازهای چک و اسلواکی

پیش از این هم بارها در مقاله‌های دیگری در شبکه ایستانما خاطر نشان کرده بودیم که هنرمندان انیمیشن ساز کشور چکسلواکی سابق، نقش بسیار پررنگی در الهام بخشی به هنرمندان جهان دارند. PES  هم از این الهام بی بهره نبوده. او در جایی در مورد یکی از هنرمندان این سرزمین به‌نام جان شوانکمایر (Jan Švankmajer) و آموزش‌هایی که از مکتب این هنرمند دریافت کرده است می‌گوید که روزی به صورت اتفاقی فیلمی از این کارگردان برجسته را مشاهده کرد و با کمال تعجب دید که این فیلم دیالوگی ندارد و یکسره با زبان اشیا با تماشاچی ارتباط برقرار می‌کند.

او آن‌چنان مجذوب نحوه‌ی ساخت این فیلم شد که به بازار رفت و هر چیزی که مربوط به جان شوانکمایر بود من جمله نوارهای وی‌اچ‌اس (VHS) کارهای او را خریداری کرد و آن‌ها را بارها و بارها مورد بازبینی دقیق قرار داد. نبوغی که در این آثار بود ذهن او را برانگیخت و به یادش آورد که او هم ایده‌هایی در مورد اشیا و دادن زندگی دوباره به آن‌ها دارد. ولی PES می‌خواست کمی ایده‌هایش را به سمت سورئالیسم ببرد. او نمی‌داند که این ایده‌ها دقیقا از کجا می‌آیند ولی هرچه هست از شوخ‌طبعی ذاتی و درونی خود او نشأت می‌گیرد.

شبکه‌ی ایستانما

در بزرگترین شبکه اجتماعی استاپ موشن ایران عضو شوید... عضویت در پیج اینستاگرام

مطالب پیشنهادی:

قوانین ارسال دیدگاه در ایستانما

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد و در چهارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران نگنجد، در شبکه ایستانما تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. در صورت تمایل به درج تبلیغات از طریق گزینه ارتباط با ما اقدام نمایید.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0