لوگوی ایستانما

چند نوع انیمیشن استاپ موشن داریم؟ (Types of Stop Motion Animations)

دسته بندی :ایستاپلاس, پایگاه دانش ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ ایستانما 1259

اولین فیلم انیمیشنی حدود یک قرن پیش ساخته شد و از آن زمان تاکنون شاهد ظهور تکنیک‌‌های مختلف انیمیشن سازی هستیم. هر یک از آنها سبک منحصر به فردی را به ارمغان آورد که الهام بخش نسل‌‌های جدید شد. حالا ما در عصری زندگی می‌کنیم که حضور دوربین‌های دیجیتال و محصولات نرم‌افزاری قدرتمند ویرایش ویدیو، ساخت یک انیمیشن استاپ موشن را بسیار آسان تر کرده‌اند. بنابراین در این مقاله قصد داریم انواع انیمیشن‌‌های استاپ موشن را از نزدیک بررسی کنیم.

 

 

استاپ موشن چه تفاوتی با سایر انواع انیمیشن دارد؟

انیمیشن سنتی شامل طراحی یا نقاشی روی صفحات سلولوئیدی شفاف (Transparent celluloid sheets) است که از آن‌‌ها عکس یا فیلم گرفته می‌شود. سپس این تصاویر به ترتیب به منظور شبیه سازی حرکت مرتب می‌شوند.

stop-motion-types

در انیمیشن استاپ موشن، انیماتور نقاشی نمی‌کشد، بلکه از چهره‌ها و اشیا عکس می‌گیرد و موقعیت آن‌ها را بین شات‌‌ها تغییر می‌دهد. به این ترتیب، انیماتور توهم حرکت را ایجاد می‌کند.

مقدار دقیق فریم ریت به ویدیو بستگی دارد و می‌تواند از ۱۲ تا ۶۰ متغیر باشد. در نتیجه، ایجاد یک انیمیشن استاپ موشن همیشه یک فرآیند کند و زمان بر است که ممکن است هفته‌‌ها و حتی ماه‌‌ها طول بکشد تا تکمیل شود، زیرا جزئیات بسیاری باید در نظر گرفته شوند. البته شکی نیست که نتیجه جذاب آن به روند طولانی کار می‌ارزد.

آشنایی با ۱۰ نوع انیمیشن استاپ موشن

در ابتدا خوب است بدانید که از مواد مورد استفاده در ساخت وسایل و شخصیت‌‌ها برای تمایز بین انواع استاپ موشن استفاده می‌شود. البته روند کار در خلق اشیا یا شخصیت‌‌های فیلم، همیشه یکسان است. حالا این شما و این ۱۰ مدل انیمیشن استاپ موشن:

stop-motion-types

۱. آبجکت انیمیشن (Object Animation)

هر شی مثل یک جفت قیچی یا یک اسباب بازی را می‌توان به عنوان جسمی ‌متحرک (یا حتی شخصیت اصلی داستان!) استفاده کرد، به شرطی که با داستانی که می‌خواهید بیان کنید مناسب باشد. این مدل انیمیشن اغلب در آموزش‌ها، آگهی‌های بازرگانی یا ویدیوهایی که برای اهداف مختلف استفاده می‌شوند، کاربرد دارد.

علاوه بر این، این نوع استاپ موشن اغلب با انواع دیگر تکنیک‌‌های انیمیشن ترکیب می‌شود. یکی از بزرگترین چالش‌‌های آبجکت انیمیشن، شبیه سازی پرواز یا جهش اشیاء در شات است. علت اصلی آن، دشواری کنترل حرکت آنهاست. استفاده از ریگ (Rigging) معمولاً شما را در این چالش نجات می‌دهد زیرا انیماتور را قادر می‌سازد تا کنترل کامل حرکت جسم را در دست داشته باشد، اگرچه برداشتن ریگ از عکس نیاز به کار با نرم افزارهای افتراکت دارد.

stop-motion-types

۲. انیمیشن خمیری (Clay Animation)

بزرگ شدن با انیمیشن‌‌هایی مانند بره ناقلا (Shaun the Sheep, 2007) و فرار مرغی (Chicken Run, 2000)، تصویر جذاب و رنگارنگی از این سبک استاپ موشن را در ذهن ما ثبت کرده است. همانطور که از نام آن مشخص است، این نوع انیمیشن استاپ موشن شامل متحرک سازی مجسمه‌‌ها و اشیاء ساخته شده از خمیر است.

انیمیشن‌‌های خمیری به طور منظم در کارتون حضور دارند. همچنین یافتن موزیک ویدیوها و برنامه‌‌های تلویزیونی که با استفاده از این تکنیک ساخته شده اند کار سختی نیست. ایجاد صحنه و شخصیت‌ها برای انیمیشن‌‌های خمیری فوق‌العاده دشوار است، به همین دلیل است که انیماتورهای تازه کار باید مجموعه‌ای از مهارت‌های مدل‌سازی و کار با خمیر مخصوص را داشته باشند تا بتوانند از این تکنیک به طور موثر استفاده کنند.

stop-motion-types

۳. انیمیشن لگو (Lego Animation)

اگر فیلم لگو را دیده باشید، پس با توانایی بالای اسباب بازی‌‌های لگو آشنا هستید. توجه داشته باشید که این انیمیشن‌‌ها با استفاده از گرافیک کامپیوتری ساخته شده اند، بنابراین انتظار نداشته باشید که در اولین تلاش خود به نتایج مشابهی دست یابید. آنچه شما در انیمیشن لگو انجام می‌دهید این است که باید کل صحنه عکاسی و شخصیت‌های فیلم خود را با کمک اسباب بازی‌‌های لگو بسازید و سپس موقعیت‌های روی صفحه را از یک فریم به فریم دیگر تغییر دهید.

بله این به هیچ وجه کار آسانی نیست! مسلما زمان زیادی را باید صرف آن کنید تا بتوانید فیلمبرداری خود را شروع کنید. اما به جنبه مثبت آن نیز نگاه کنید. شما طیف وسیعی از وسایل را در اختیار خواهید داشت که می‌توانند در مرحله تولید پروژه شما تطبیق پذیری زیادی را به شما بدهد. به عبارت دیگر، شما با لگو می‌توانید هر چیزی که دوست دارید در صحنه فیلمبرداری خود ببینید را بسازید. چه چیزی بهتر از این؟

stop-motion-types

۴. پیکسیلیشن (Pixilation)

یک نوع جالب از استاپ موشن، پیکسیلیشن است. شما در ساخت این نوع انیمیشن با افراد واقعی سر و کار دارید. درواقع شما حرکات یک یا چند بازیگر را در هر فریم انیمیت می‌کنید. Pixilation به‌ ویژه با انواع دیگر انیمیشن‌ها مانند آبجکت انیمیشن نیز خوب کار می‌کند.

ردپای پیکسیلیشن را می‌توان در اوایل قرن بیستم یافت. البته امروزه این تکنیک انیمیشن به همان اندازه در تبلیغات، موزیک ویدیوها و فیلم‌ها وجود دارد. کارگردانان مشهور سینما مانند یان شوانکمایر (Jan Švankmajer) یا شینیا تسوکاموتو (Shinya Tsukamoto) برخی از بهترین آثار خود را با استفاده از تکنیک Pixilation خلق کرده‌اند.

stop-motion-types

۵. انیمیشن کاغذی (Cutout)

بریدن تکه‌های کاغذ و متحرک کردن آن‌ها می‌تواند روش دیگری برای خلق یک استاپ موشن سرگرم کننده و عالی باشد. تنها چیزی که برای شروع ساخت انیمیشن کات اوت نیاز دارید، یک سطح صاف و تکه‌‌های کاغذ با اشکال متفاوت است. راه‌های بی‌شماری وجود دارد که می‌توانید این تکنیک را به کار ببرید و داستانی که می‌خواهید را بیان کنید. ما در مقاله ۸ نمونه استاپ موشن‌ تبلیغاتی کات اوت که باید ببینید، شما را با نمونه‌های شگفت انگیزی از سبک انیمیشن‌های کاغذی آشنا می‌کنیم.

stop-motion-types

۶. استاپ موشن عروسکی (Model Animation)

انیمیشن مدلی یا عروسکی را می‌توان در برخی فیلم‌‌های بلند مانند جزیره سگ‌‌ها (Isle of Dogs, 2018) و کوبو و دو تار (Kubo and the Two Strings) مشاهده کرد. تیم‌های بزرگی از انیماتورها روی هر یک از این فیلم‌ها کار کردند، بنابراین اگر تصمیم دارید خودتان کار ساخت یک انیمیشن مدل را به عهده بگیرید، نباید انتظار داشته باشید که به نتایج یکسانی دست پیدا کنید.

اگر می‌دانید چگونه از مواد مختلف عروسک بسازید، می‌توانید به این سبک مشغول شوید. علاوه بر این، باید راهی برای تغییر حالات چهره عروسک‌هایی که در فیلم خود استفاده می‌کنید، پیدا کنید. با توجه به چیزهایی که گفتیم، اگر تازه تکنیک‌های انیمیشن استاپ موشن را یاد می‌گیرید، این سبک نباید اولین انتخاب شما باشد.

stop-motion-types

۷. انیمیشن سیلوئت (Silhouette Stop Motion)

برخلاف قبلی‌‌ها، ساخت انیمیشن سیلوئت نیازی به بودجه تولید هنگفت ندارد. خبر خوب این است که شما برای شروع ساخت این نوع استاپ موشن، فقط به یک ملحفه سفید، یک منبع نور مصنوعی و چند بازیگر نیاز دارید. داستانی که می‌خواهید بگویید باید کاملاً با تکنیکی که استفاده می‌کنید تنظیم شود، زیرا بیان برخی داستان‌‌ها و جزئیات صرفا با استفاده از سایه‌ها می‌تواند دشوار باشد. اگر همه چیز را درست پیش ببرید، در انتها یک انیمیشن ساده ولی بسیار جذاب خواهید داشت.

stop-motion-types

۸. انیمیشن با دانه و شن (Animation of Grains and Sand)

بله درست خواندید! برنج، آرد یا شکر تنها تعدادی از مواد بی شماری هستند که می‌توانید در انیمیشن‌‌های استاپ موشن از آن‌‌ها استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که برای ایجاد یک انیمیشن شنی به یک سطح افقی و همچنین صبر زیادی نیاز دارید. طراحی یک عکس می‌تواند ساعت‌‌ها وقت شما را بگیرد. علاوه بر این، انیمیشن‌های شنی معمولاً جذابیت زیادی دارند اما داستان خاصی را بیان نمی‌کنند. راه‌های بسیار زیادی وجود دارد که می‌توانید از شن یا انواع دانه‌های مختلف برای ایجاد انیمیشن استاپ موشن استفاده کنید، که به شما امکان می‌دهد خلاقیت خود را به نمایش بگذارید.

۹. انیمیشن نقاشی (Paint Animation)

فیلم وینسنت دوست داشتنی (Loving Vincent, 2017) یکی از محبوب ترین نمونه‌‌های انیمیشن نقاشی در تاریخ اخیر فیلم است. این محصول عظیم صدها نقاش را برای خلق یک فیلم کامل به سبک نقاشی‌‌های ون گوگ (Van Gogh) به کار گرفت. بیش از چهار سال طول کشید تا هر یک از ۶۵۰۰۰ فریم فیلم تکمیل شود که قطعا پیچیدگی این پروژه را به شما نشان می‌دهد. تولید انیمیشن‌‌های نقاشی به هیچ وجه آسان نیست زیرا اگر تصمیم به استفاده از این تکنیک انیمیشن دارید، باید یک نقاش ماهر و فوق العاده صبور باشید تا بتوانید حتی یک فیلم کوتاه که فقط چند دقیقه طول می‌کشد را به اتمام برسانید.

stop-motion-types

۱۰. انیمیشن نور و سایه (Light and Shadow)

این نوع استاپ موشن شباهت زیادی به انیمیشن سیلوئت دارد زیرا با تصاویر با کنتراست بالا سر و کار خواهید داشت. در بیشتر موارد، به برش‌‌های کاغذی (Paper cutouts) نیاز دارید تا با قرار دادن آنها بین منبع نور و سطحی که سایه‌‌ها روی آن قرار می‌گیرند، سایه دلخواه خود را ایجاد کنید. انتخاب داستانی که به خوبی با این تکنیک انیمیشن مطابقت داشته باشد برای موفقیت پروژه شما حیاتی است. صرفا تکیه بر جنبه بصری انیمیشن نور و سایه تضمین نمی‌کند که در نهایت یک انیمیشن حرفه ای و قابل ارائه داشته باشید. علاوه بر این، کنترل نور ممکن است برای فیلمسازان تازه کار یک مسئله چالش برانگیز باشد، زیرا حتی کوچکترین تغییر کنتراست یا روشنایی می‌تواند ناهماهنگی‌‌هایی ایجاد کند و در نتیجه کل پروژه را خراب کند.

جمع بندی

انیمیشن استاپ موشن امکانات بسیار متفاوتی را ارائه می‌دهد تا شما افراد، عروسک‌‌ها، اشیا و حتی نور را متحرک کنید. در نتیجه، معیار شما هنگام انتخاب نوع انیمیشن، داستانی است که قصد دارید بیان کنید. همه چیز باید دست به دست هم بدهند تا شما یک پیام عالی را با یک جلوه بصری فوق العاده در اختیار بینندگان خود قرار دهید.

ایستانما

ما یک تیم جوان و پرشور در واحد تولید محتوای شبکه ایستانما هستیم که در تلاشیم محتوایی ناب و کاربردی برای مخاطبین عزیزمان تهیه کنیم. نظرات شما به رشد و انگیزه‌ی ما کمک به سزایی می‌کند. 🌹

در بزرگترین شبکه اجتماعی استاپ موشن ایران عضو شوید... عضویت در پیج اینستاگرام

مطالب پیشنهادی:

قوانین ارسال دیدگاه در ایستانما

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد و در چهارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران نگنجد، در شبکه ایستانما تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. در صورت تمایل به درج تبلیغات از طریق گزینه ارتباط با ما اقدام نمایید.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

    لینک کوتاه:
    0