لوگوی ایستانما

ده استاپ موشن برتر جهان به روایت سایت راتن تومیتوز (Rotten Tomatoes)

دسته بندی :ایستاپلاس, پایگاه دانش ۶ اسفند ۱۳۹۹ شبکه‌ی ایستانما 1713

 

 

سایت راتن تومیتوز (Rotten Tomatoes) در رده بندی جدید خود، لیست ده انیمیشن برتر دنیا را که با تکنیک استاپ موشن ساخته شده‌اند، منتشر کرده است. تکنیک استاپ موشن به قدمت خود سینماست و این قابلیت را دارد که به الهاماتی که به ذهن هنرمند می‌رسد، سر و شکلی زیبا و قابل قبول‌تری بدهد و گاه ارائه موضوعاتی خاص در قالب استاپ موشن می‌تواند تاثیر ماندگارتری بر ذهن بینندگان به جای بگذارد.
استاپ موشن تکنیکی است که در آن نسبت به دیگر تکنیک‌های صنعت سینما، مهارت بیشتری نیاز است و دقت در جزییات یکی از رازهای موفقیت در ساخت آثار هنری با این تکنیک است. ضمن این که این روش فیلم‌سازی بسیار وقت گیرتر و زمان‌بر نیز هست. استاپ موشن در دهه ۱۸۰۰ میلادی توسعه یافت. گفته می‌شود که فیلم The Humpty Dumpty Circus (سیرک چاقالو) ساخته‌ی جی استوارت بکمن (J. Stuart Blackman) نخستین فیلمی است که در ساخت آن منحصرا از تکنیک استاپ موشن استفاده شده.
در ساخت استاپ موشن از مواد و وسایل مختلفی استفاده می‌شود. مثل عروسک، کاغذهای برش داده شده و خمیر، که از مورد آخر بیشتر استقبال میشود!. هرچند که در عصر حاضر با تسلط روش‌های نوین انیمیشن سازی مانند انیمیشن رایانه‌ای (CGI- computer generated imagery) دیگر کمتر کسی به این تکنیک توجه می‌کند، اما فیلم‌هایی که با روش استاپ موشن ساخته شده‌اند، میراث جاودانی در دنیای هنر هستند.

 

در ادامه این پست شبکه ایستانما، ده استاپ موشن برتر دنیا از آغاز تا کنون، بر اساس رده بندی انتشار یافته در سایت راتن تومیتوز معرفی می‌شوند:

۱۰.

کریسمس بدون بابا نوئل ( ۱۹۷۴)

The Year Without a Santa Claus

۹۰ %

Rotten Tomatoes

اهالی آمریکای شمالی به احتمال زیاد در دوران کودکی خود این سریال تلویزیونی را تماشا کرده‌اند. این استاپ موشن در صدر خاطرات مشترک تعداد بی‌شماری از افراد بزرگسال آمریکایی قرار دارد و با همان پخش اولیه ۵۱ دقیقه ای در شبکه تلویزیونی ABC ، به طرز شگفت‌انگیزی در تثبیت ذهن مردم موفق بوده است. به طوری که هر ساله در زمان فرا رسیدن کریسمس بازپخش می‌شود.

۹.

کورالاین (۲۰۰۹)

Coraline

۹۰ %

Rotten Tomatoes

معروفترین استاپ موشن جهان که در این لیست قرار دارد، کورالاین (Coraline) سومین اثر هنری سلیک (Henry Selick) است. کورالاین، سومین استاپ موشن پردرآمد جهان است و دو رقیب اصلی این انیمیشن، والاس و گرومیت، نفرین خرگوشی (Wallace & Gromit: The Curse Of The Were-Rabbit) تولید سال ۲۰۰۵ و همچنین فرار مرغی (Chicken Run) تولید سال ۲۰۰۰ می باشد.

۸.

جیمز و هلوی غول پیکر ( ۱۹۹۶)

James And The Giant Peach

۹۱ %

Rotten Tomatoes

انیمیشن استاپ موشن جیمز و هلوی غول پیکر (James and the Giant Peach) یکی دیگر از شاهکارهای هنری سلیک است که در استودیوی والت دیزنی (Walt Disney) تولید شده است. این فیلم از بسیاری جهات یونیک و منحصر به فرد است، مخصوصا از این نظر که توانسته است دو تکنیک استاپ موشن و لایو اکشن را با هم بیامیزد و اثری عجیب و غریب و به یاد ماندنی خلق کند.
این انیمیشن بر اساس رمانی از رولد دال (Roald Dahl) ساخته شده است. استودیوی دیزنی تمامی حقوق معنوی متعلق به این اثر را به خانم فلیسیتی کراسلند (Felicity Crosland) ، بیوه‌ی رولد دال پرداخت کرد. نکته جالب این‌که، نویسنده در زمان حیات خود چندین پیشنهاد برای ساخت فیلم‌های اقتباسی از رمان‌هایش را رد کرد.

۷.

سیاره‌ی شگفت انگیز ( ۱۹۷۳)

Fantastic Planet

۹۱ %

Rotten Tomatoes

انیمیشن سیاره‌ی شگفت انگیز (Fantastic Planet) دری تازه به دنیای انیمیشن گشود. سبک ساخت این انیمیشن هنوز هم چشم‌نواز و در نوع خود یگانه است، سبکی که فقط با تکنیک استاپ موشن قابل اجراست. این استاپ موشن به طور مشخص، به خاطر وجود استعاره‌ها و تمثیل‌های یافت شده در داستانش ، از سوی منتقدان و بینندگان مورد ستایش قرار گرفته است، اما گذشته از محتوای بی‌نظیرش، سیاره‌ی شگفت‌انگیز، شاهکاری بصری و هدیه‌ای ارزنده به دنیای استاپ موشن است.

۶.

آقای فاکس شگفت انگیز ( ۲۰۰۹)

Fantastic Mr. Fox

۹۳ %

Rotten Tomatoes

آقای فاکس شگفت انگیز (Fantastic Mr. Fox) اثر وس اندرسون (Wes Anderson) گوهر پنهانی‌ست در میان بی‌شمار آثار دیجیتالی که به سرعت فراموش می‌شوند و در ذهن بییندگان ماندگاری ندارند. این انیمیشن متفاوت و شاهکار، مانند هوای تازه ای بود در ریه های صنعت سینما. آقای فاکس شگفت‌انگیز، اولین تجربه‌ی صد در صد استاپ موشنی وس اندرسون بود و به محض اکران سینمایی، هواداران سرسختی پیدا کرد.
انیمیشن آقای فاکس، همانند رمانی که رولد دال (Roald Dahl) در سال ۱۹۷۰ برای کودکان نوشته است، دارای ویژگی‌های قابل توجهی است مثل تصاویر به یاد ماندنی، کنایه‌های طنزآمیز و همچنین استفاده از صداهای رویایی سوپراستارهای معروفی مانند ویلم دافو (Willem Dafoe) ، بیل موری (Bill Murray) و مریل استریپ (Meryl Streep) و دیگران که این انیمیشن را به اثری فراموش نشدنی تبدیل کرده‌اند.

۵.

کابوس شب کریسمس ( ۱۹۹۳)

The Nightmare Before Christmas

۹۵ %

Rotten Tomatoes

کابوس شب کریسمس (The Nightmare Before Christmas) از آن دسته فیلم‌هایی ست که طرفداران آن، موفقیتش را به استعداد و توانمندی تیم برتون (Tim Burton) نسبت می‌دهند، اما اعتبار اصلی این فیلم به خاطر کار سخت و طاقت فرسای کارگردان این انیمیشن یعنی هنری سلیک (Henry Selick) به دست آمده، در حالی که تیم برتون تنها ایده اصلی و خط کلی این کمدی سیاه و ترسناک را ارائه داده است.
انیمیشن کابوس شب کریسمس از زمان اکرانش در سال ۱۹۹۳، از سوی طرفداران خود تبدیل به بخشی از آیین‌ها و جشن‌های مربوط به آغاز سال نوی میلادی شده است. این استاپ موشن موفقیت‌های زیادی به دست آورده است که از آن جمله می‌توان به نامزد شدن آن در جایزه اسکار بهترین جلوه‌های تصویری اشاره کرد.

۴.

والاس و گرومیت: نفرین خرگوشی ( ۲۰۰۵)

Wallace & Gromit: The Curse Of The Were-Rabbit

۹۵ %

Rotten Tomatoes

والاس و گرومیت: نفرین خرگوشی (Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit) انیمیشنی ست که به تقلید مسخره آمیز از فیلم‌های ترسناک ساخته شده است. این استاپ موشن موفقیت پیش بینی نشده‌ای به دست آورد. این انیمیشن خمیری بعد از انتشار در سال ۲۰۰۵، توانست جایزه اسکار بهترین انیمیشن سال را کسب کند و همچنین رتبه دومین انیمیشن برتر کمپانی دریم ورکس (Dreamworks) را تصاحب کرد.
اصل این استاپ موشن برگرفته از اپیزودهای کوتاه سریال والاس و گرومیت (Wallace & Gromit) است که در زمان خود مجوعه‌ی موفقی بوده اند. شخصیت‌های محوری آن، دو کاراکتر مسخره هستند که خل و چل بازی های آنها ۳۰ سال است که آغاز شده و حالا حالا هم ادامه دارد.

۳.

کوبو و دوتار ( ۲۰۱۶)

Kubo And The Two Strings

۹۷ %

Rotten Tomatoes

انیمیشن استاپ موشن کوبو و دوتار (Kubo and the Two Strings) که بعد از اکران سینمایی بسیار مورد توجه منتقدان قرار گرفته بود، در گیشه فقط ۷۷ و نیم میلیون دلار فروش داشت که برای صاحبان استودیوی لایکا (Laika) که فکر می‌کردند این فیلم مانند بمبی گیشه را منفجر خواهد کرد در واقع رقم بالایی نبود.
البته بر خلاف عدم موفقیت مالی، این انیمیشن به خاطر داستان جذاب و ساختار تاثیر گذارش، هم از دید منتقدان و هم از نظر بینندگان، توانست نقدهای مثبتی دریافت کند.

۲.

زندگی من به عنوان یک کدوسبز ( ۲۰۱۶)

My Life As A Zucchini

۹۹ %

Rotten Tomatoes

زندگی من به عنوان کدو سبز (My Life as a Zucchini) به گویش آمریکایی، یا  My Life as a Courgette  به گویش بریتانیایی، برای اولین بار در فستیوال کن اکران شد که پس از آن به عنوان یکی از استادانه ترین و بی ادعا ترین فیلم‌های ساخته شده محسوب می‌شود.
این استاپ موشن کمدی درام ، در هشتاد و نهمین دوره جوایز اسکار، نامزد دریافت جایزه بهترین انیمیشن شد و به جز این، در بسیاری از جشنواره‌های معتبر جهان برای کارگردان سوییسی خود کلود باراس (Claude Barras) جوایز ارزنده‌ای به ارمغان آورد.

۱.

افسانه‌ی روباه ( ۱۹۳۷)

The Tale Of The Fox

۱۰۰ %

Rotten Tomatoes

درست هشت ماه پیش از اکران انیمیشن سفید برفی و هفت کوتوله (Snow White and the Seven Dwarfs) توسط کمپانی والت دیزنی (Walt Disney)، افسانه‌ی روباه (The Tale of the Fox) به نمایش درآمد و ششمین فیلمی لقب گرفت که تماما با تکنیک انیمیشن ساخته شده است. مشابه آن‌چه پیش از این در همین مقاله در مورد آقای فاکس شگفت انگیز گفته شد، در این استاپ موشن نیز، شخصیت محوری یک روباه است و بقیه کاراکترها نیز حیوانات هستند.
این انیمیشن نه تنها اولین فیلمی ست که با تکنیک پویانمایی ساخته شده است، بلکه دومین فیلمی ست که به طور کامل به روش استاپ موشن عروسکی یا پاپت موشن (puppet motion) تولید شده است.

شبکه‌ی ایستانما

در بزرگترین شبکه اجتماعی استاپ موشن ایران عضو شوید... عضویت در پیج اینستاگرام

مطالب پیشنهادی:

قوانین ارسال دیدگاه در ایستانما

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد و در چهارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران نگنجد، در شبکه ایستانما تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. در صورت تمایل به درج تبلیغات از طریق گزینه ارتباط با ما اقدام نمایید.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

    لینک کوتاه:
    0