لوگوی ایستانما

۵ نرم افزار مشهور Adobe مناسب انیمیشن سازی

دسته بندی :ایستاپلاس, پایگاه دانش ۶ خرداد ۱۴۰۰ ایستانما 2171

یکی از دغدغه های هر انیمیشن ساز این است که از چه نرم افزار هایی استفاده کند؟!
در اینجا می خواهیم پنج برنامه اصلی و معروف Adobe را معرفی کنیم که می توانند هنگام تولید یک انیمیشن استاپ موشن، دوبعدی یا موشن گرافیک به شما سود برسانند، همچنین توضیح می دهیم که هرکدام چطور به حوزه ی انیمیشن سازی کمک می کنند.

 

 

 

اگر تا به حال با یکی از تکنیک های انیمیشن سازی و ویدئو سازی کار کرده باشید، به احتمال زیاد نام نرم افزار های ادوبی (Adobe Software) را شنیده اید؛ زیرا برنامه های دیجیتالی این شرکت، پایه و اساس کار بسیاری از طراحان، انیماتورها، هنرمندان پس تولید و تدوینگران فیلم هستند.
در کل هر سبک انیمیشنی را که انتخاب کنید، احتمالا با این نرم افزارها مواجه می شوید و برای فرایند تولید به آن ها نیاز خواهید داشت.

شما هر سبک انیمیشنی را که انتخاب کنید، احتمالا با این نرم افزارها مواجه می شوید و برای فرایند تولید به آن ها نیاز خواهید داشت.

۵

فتوشاپ (Photoshop)

مشهورترین برنامه ی شرکت Adobe، نرم افزار ویرایش تصویر فتوشاپ است. در واقع این ابزار آنقدر مشهور است که کلمه “فتوشاپی” به یک صفت تقریباً شناخته شده در جهان تبدیل شده است. ممکن است شما با این نرم افزار کار نکرده باشید، اما حتما می دانید که اگر تصویری فتوشاپی باشد، به این معنی است که به نوعی تغییر کرده یا دستکاری شده است.

Adobe Photoshop این امکان را فراهم می کند تا بتوانید تصاویر را به شدت تغییر دهید، از حذف عناصر موجود گرفته تا تغییر کامل رنگ و نور عکس! علاوه براین، فتوشاپ قابلیت های زیادی برای هنر طراحی و نقاشی دیجیتال دارد؛ انواع مختلفی از قلم موها و سبک ها در این برنامه موجود است و می توان چیزهای بسیار دیگری را با جستجوی سریع در اینترنت، به صورت رایگان پیدا کرد.

 در ساخت استاپ موشن شما می توانید طراحی شخصیت ها و بک گراند کار و ادیت عکس ها را با فتوشاپ به صورت حرفه ای انجام دهید. همچنین این ابزار، قبل از شروع عکاسی، جهت ایجاد استوری برد (storyboard) و مود برد (mood board) بسیار مفید است.

 

استوری بٌرد اولین نمونه تصویرسازی شده از روند فیلم نامه ی یک پروژه‌ است که به ساخت انیمیشن، فیلم، سریال و تبلیغات منتهی شود. در استوری بورد، داستان به کمک تصاویر متوالی روایت می‌شود و این تصاویر اصولا بخش‌های کلیدی داستان هستند.

 

مود بٌرد یک مجموعه یا آلبوم از تصاویر، متن ها و صداهای پروژه ی دیگران یا منابع خارجی است که به موضوع پروژه شما ربط دارد، بنابراین شما آن ها را در یک جا جمع آوری و بررسی می کنید تا برای پروژه ی اصلی خودتان به ایده های جدیدی برسید. جمع‌آوری مود بُرد، مرحله‌ای است که از آغاز تا پایان پروژه ادامه دارد و ایده خام شما را پخته تر می کند.

 

بنابراین نرم افزار فتوشاپ، هم در مرحله پیش تولید انیمیشن و هم پس تولید آن، کاربرد دارد.

۴

ایلاستریتور (Illustrator)

تفاوت اصلی بین فتوشاپ و ایلاستریتور این است که Photoshop با پیکسل کار می کند، در حالی که Illustrator با بردار کار می کند. معنای آن این است که شما می توانید تصاویر برداری تولید شده در ایلاستریتور را بدون ترس از دست دادن وضوح و کیفیت، تا بی نهایت بزرگ کنید، اما اگر عکس های پیکسلی را از حد نرمالش بزرگ تر کنید، مربع های کوچک پیکسل را مشاهده خواهید کرد که این به معنی خراب شدن آن تصویر است.

این ویژگی مثبت تصاویر برداری باعث شده که سازندگان انیمیشن دو بعدی، برای ایجاد کاراکتر و شخصیت ها، از نرم افزار ایلاستریتور استفاده کنند؛ زیرا می توانند آن کاراکتر را در هر اندازه ای که بخواهند کوچک یا بزرگ کنند.

این برنامه همچنین امکان تولید و کار با اشکال (shape) را دارد که جهت ایجاد عناصر (element) مورد استفاده در انیمیشن موشن گرافیک، بسیار مفید است.

۳

آدیشن (Audition)

صدای باکیفیت و هماهنگ، عنصری حیاتی برای هر انیمیشن است که گاهی نادیده گرفته می شود. ادوبی ادیشن ابزاری جهت ویرایش صداست که واقعاً می تواند به زنده شدن هر انیمیشن استاپ موشن کمک کند. این نرم افزار قابلیت ضبط و وارد کردن صدا، لایه بندی  صدا، ویرایش درجه صدا و ترکیب اصوات را دارد و تقریباً به شما کمک می کند تا جلوه های صوتی مورد نیاز خود را تولید کنید.

با استفاده از Audition می توانید برای هر نوع انیمیشن و فیلمی، یک نمای صوتی مناسب و هماهنگ ایجاد کنید که از آواز و صحبت شخصیت ها تا جلوه های صوتی ساده برای هر عنصر موجود را در بر می گیرد. تولید صدا روح انگیز، راهی عالی برای زنده کردن و خلق شخصیت های انیمیشن شماست.

۲

افترافکت (After Effects)

یکی از ابزارهای اصلی مناسب انیماتورها، ادوبی افترافکت است، که در صورت استفاده صحیح می تواند ابزاری همه کاره محسوب شود. این ابزار کاربرد های زیادی دارد، از جلوه های ویژه پس تولید گرفته تا ساخت انیمیشن موشن گرافیک که مستقیماً در داخل نرم افزار تولید می شود.

استفاده اصلی این برنامه برای ترکیب و تدوین ویدیو در مرحله پس تولید است که می توان از آن به عنوان “فتوشاپی برای ویدیو” یاد کرد.

در حوزه انیمیشن استاپ موشن، با افترافکت می توان کارهای مختلفی را جلو برد، از جمله: حذف ریگ از انیمیشن، ترکیب عناصر مختلف متحرک در یک تصویر و اضافه کردن جلوه های بصری مانند باران یا پس زمینه.

در زمینه ی انیمیشن ۲ بعدی، این نرم افزار می تواند اشکال، تصاویر و جلوه های مختلف را دستکاری کرده و انیمیشن های پیچیده ای را ایجاد کند؛ که این اشکال همان ابجکت ها و کاراکتر های ساخته شده توسط سایر برنامه های ادوبی مثل ایلاستریتور یا فتوشاپ هستند.

برخی افراد، تکمیل مراحل تولید و ویرایش های نهایی را هم در After Effects انجام می دهند، اما بعضی دیگر ترجیح می دهند از نرم افزار ویرایش فیلم ادوبی استفاده کنند که در مورد بعدی به آن اشاره می کنیم.

۱

پریمیر پرو (Premiere Pro)

پریمیر اصلی ترین نرم افزار ویرایش فیلم در مجموعه Adobe است، که توسط بسیاری از استودیوها مورد استفاده قرار می گیرد. کاربرد اصلی این نرم افزار در حوزه انیمیشن، جمع آوری و ویرایش عکس های تمام شده است؛ علاوه بر این، از پریمیر استفاده می کنند تا صدا را به پروژه اضافه کنند و روی آن کار می کنند تا فیلم و صدا همزمان شوند.

این ابزار در مرحله پیش تولید انیمیشن نیز مفید است، زیرا می توان با این ویرایشگر فیلم، به راحتی تصاویر استوری بورد را با هم ترکیب کرد و یک دموی اولیه از انیمیشن ساخت. همچنین در زمان برنامه ریزی و تنظیم صحنه های انیمیشن، این امکان را برای شما فراهم می کند تا فاصله و زمان سکانس ها و شات ها را مشخص کنید.

Premiere Pro یک نرم افزار قدرتمند بصری است که به خوبی با خروجی سایر برنامه های ادوبی کار می کند.

روزانه در پروژه استودیو های ساخت انیمیشن، از این پنج برنامه شرکت ادوبی استفاده می شود، از مرحله پیش تولید گرفته تا تحویل نهایی، که هر مرحله در ایجاد یک انیمیشن خوب، ضروری هست. جدا از اینکه هر کدام از آن ها به تنهایی ابزار مفیدی هستند، چیز قابل توجه این است که همه ی آنها به خوبی با هم ادغام، هماهنگ و هم سو می شوند.

در کشور هایی که قانون حق کپی رایت اجرا می شود، شرکت Adobe بسته به نیاز
مخاطب، این نرم افزار ها را در قالب اشتراک ماهانه، به صورت مجزا یا پکیج
ارائه می دهد، که می تواند بسیار گران باشد، اما ما در ایران می توانیم به طور رایگان از این قابلیت ها و امکانات استفاده کنیم.

اگر تازه کار باشید، ممکن است از همان ابتدا، کار با نرم افزار های ادوبی دلهره آور و پیچیده به نظر برسد؛ اما نگران نباشید، در اینترنت آموزش های رایگان بسیاری وجود دارد که با مشاهده و تمرین آن ها، می توانید به راحتی این نرم افزار ها را یاد بگیرید.

حال اگر به دنبال بهترین ابزار های تخصصی ساخت انیمیشن استاپ موشن هستید، صفحات زیر را هم ببینید.

ایستانما

ما یک تیم جوان و پرشور در واحد تولید محتوای شبکه ایستانما هستیم که در تلاشیم محتوایی ناب و کاربردی برای مخاطبین عزیزمان تهیه کنیم. نظرات شما به رشد و انگیزه‌ی ما کمک به سزایی می‌کند. 🌹

در بزرگترین شبکه اجتماعی استاپ موشن ایران عضو شوید... عضویت در پیج اینستاگرام

مطالب پیشنهادی:

قوانین ارسال دیدگاه در ایستانما

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد و در چهارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران نگنجد، در شبکه ایستانما تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. در صورت تمایل به درج تبلیغات از طریق گزینه ارتباط با ما اقدام نمایید.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

    لینک کوتاه:
    0