لوگوی ایستانما

برگزاری لایو و مصاحبه با جناب آقای علیرضا اوجی، انیماتور استاپ موشن

دسته بندی :پایگاه دانش, گفتگو و مصاحبه ۲ بهمن ۱۳۹۹ ایستانما 2879

 

 

اصول مدلسازی و ساخت عروسک های استاپ موشن، عنوان گفتگوی صمیمانه شبکه ایستانما با جناب آقای علیرضا اوجی بود که در تاریخ چهارشنبه، ۱ بهمن ماه ۱۳۹۹ بصورت لایو اینستاگرام برگزار شد. در این گفتگو سعی شد تا تمام ابعاد ساخت عروسک های استاپ موشن را پوشش بدیم و به حق آقای اوجی نیز در ارائه اطلاعات مفید، کم نذاشتند.

ویدیوی کامل این لایو را هم اکنون می توانید در ادامه این متن مشاهده نمایید. متن کامل این مصاحبه به زودی در ادامه همین ویدیو منتشر خواهد شد.

علیرضا اوجی

انیماتور و کارگردان استاپ موشن

  • تحصیلات: تحصیلات: کارشناسی ارشد تصویر سازی
  • مهارت ها: انیماتور ،مجسمه ساز ،تصویرگر

بازیگر و عروسک گردان عروسک های نمایشی
عروسک ساز نمایشی
انیماتور سریال استاپ موشن داستانک به کارگردانی خانم مرجان کشانی
انیماتور سریال استاپ موشن طنزهای طلایی به کارگردانی آقای حسین مرادی زاده
انیماتور سریال استاپ موشن داستان های فرشته به کارگردانی آقای ابوالفضل کیهانی
انیماتور سریال استاپ موشن بیا آشتی کنیم به کارگردانی آقای عبدالله علیمراد
سرپرست انیماتور تیزر تبلیغاتی بانک شهر
ساخت دکور های تبلیغاتی یخچال فریزر سامسونگ در مجموعه ی نت بینا
ساخت دکور تبلیغاتی برای محصولات باواریا در مجموعه ی نت بینا
ساخت دکور انیمیشن کوتاه خورده شده به کارگردانی آقای محسن رضا پور
داوری چند دوره جشنواره ی موج استان بوشهر
داوری چند دوره جشنواره ی شار استان مازندران
مدرس رشته های مجسمه ،نقاشی دیجیتال و استاپ موشن
ساخت چند اثر کوتاه و تبلیغاتی و …

  • همکاری با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، حوزه هنری ،مرکز تولیدات انیمیشن صبا و مجموعه ی ایران نوین و نت بینا و …

ویدیوی کامل مصاحبه شبکه ایستانما با آقای علیرضا اوجی

متن کامل مصاحبه با آقای علیرضا اوجی در لایو شبکه ایستانما

شبکه ایستانما: اجازه بدین که من به رسم ادب و مهمان نوازی یک سلام و عرض ادب کنم خدمت استاد اوجی عزیز.
آقای اوجی: سلام وقتتون بخیر. سلام می کنم خدمت شما و مجموعه ایستانما و تمام دوستانی که دارن به لایو ما ملحق میشن. من در خدمتتونم.

 

شبکه ایستانما: بزرگوارید استاد. صحبت با شما قطعاً یک روز و یک شب هیجان انگیز رو برای من رقم می‌زنه و بی‌صبرانه میرم سر وقت سوالاتی که باید امروز با همدیگه داشته باشیم و  بتونن مخاطبینمون از این لایو نهایت استفاده رو ببرند. استاد اگه امکانش هست خودتون رو معرفی بفرمایید و اینکه چه جوری وارد این حوزه شدین رو برای دوستان تشریح بفرمایید.
آقای اوجی: زنده باشید. من فقط قبل از اینکه شروع به صحبت بکنم خواهشی ازتون دارم و اونم اینه که من معلمم و توی این حوزه واژه استاد برای من واژه بسیار بزرگیه و به من اطلاق نکنین، ممنونتون میشم.

من خیلی خلاصه از این بخش می گذرم و اجازه میدم که سوالات مهم تر از من پرسیده بشه. برای مقوله حوزه استاپ موشن از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دنیای استاپ موشن رو شناختم. قبل از این توی تلویزیون استاپ موشن ها رو می دیدم و اینکه اصلاً این شاخه هنری اسمش چیه و چه اتفاقات هنری باعث ساخت مجموعه های هنری میشه اینها رو دریافت نکردم و راجع بهش اطلاعات کافی نداشتم.

بعد از اینکه وارد کانون پرورش فکری کودکان شدم، کارهای اساتید بنام ایرانی همچون استاد عبدالله علیمراد، استاد احدی و مجموعه اساتیدی که برای کانون پرورش فکری ایران فیلم‌های استاپ موشن رو ساختن، من از طریق این دوستان یعنی از طریق دیدن آثار این اساتید متوجه شدم که این رشته هنری چه تفاوت هایی با رشته های دیگه داره. چون این ها همه در قالب و بستر انیمیشن هستند و در واقع حوزه استاپ موشن اتفاقی بود که من بعد از دیدن آثاری همچون “بهادر” استاد علیمراد، همچون “کوه جواهر” و “قصه های بازار” متوجه شدم که این ها از ساخت و ساز های واقعی و متحرک سازی عروسک سازی واقعی رقم خوردن.

بعد از اینکه خیلی خیلی اتفاقی در مسیر این هنر قرار گرفتم که اون هم صرفاً از باب این بود که من توی کانون پرورش فکری فکر نمی‌کردم که دریچه آموزش‌های فضای انیمیشن باز بشه و آقای عبدالله علیمراد در این زمینه این قضیه رو برای جوان‌ها از سال ۸۴ شروع کردند و من افتخار داشتم که از اون دوره وارد استاپ موشن بشم. آموزش ببینم و بعدش وارد دنیای حرفه‌ای این کار بشم.

 

شبکه ایستانما: بسیار عالی و توضیحات فوق‌العاده‌ای که شما دادین به نظر میاد که خیلی از جوان‌ها و خیلی از تازه کارها رو به سمتی میبره که بدونن ما قراره چی کار بکنیم. اصلاً برای شروع یک فرایند موفق باشیم و بتونیم خودمون رو مثل شما در واقع عرضه بکنیم توی بازار و اون هم یک عرضه کاملاً مثبت و کاملاً هنرمندانه. انقدر شما حساسیت داشتین روی کلمه استاد، به همین دلیل حذف به قرینه معنوی رو در واقع گرفتم و انجام دادم! همچنین این نوید رو هم به دوستان میدم که انشاالله سعی خواهیم کرد که از استاد علیمراد هم در لایو هامون بهره ببریم و بتونیم با ایشون همکلام باشیم و باعث افتخارم خواهد بود.
شبکه ایستانما: جناب آقای اوجی قبل از ساخت عروسک های استاپ موشن، چه مقدماتی لازمه و منه تازه کار چی مفاهیمی رو باید بدونم؟
آقای اوجی: برای مقوله عروسک های استاپ موشن اولین شرط، شناخت طراحی و ساختار طرح هستش که ما بدونیم چه جوری به قالب حجم قراره تبدیلش بکنیم یعنی ما بتونیم زوایای مختلف این طرح رو روی یک سطح دو بعدی، روی یک کاغذ بکشیم تا بتونیم تشخیص بدیم در دنیای واقعی و به صورت واقعی در فضای جهان حقیقی که زندگی میکنیم، به چه صورت شکل می گیره. این جریان اولین و پایه ای ترین موضوعی هست که ما باید از طراحی شروع کنیم.

دوم اینکه مقوله ساخت و سازهای ماکت های حجمی رو بتونیم با متریال هایی که در دنیا رایج هست ، برای مجسمه سازی تجربه کنیم. یعنی اول متریالهای را انتخاب کنیم که این متریال ها به ما در بازه های زمانی طولانی اجازه بدهند که آزمون و خطاها رو انجام بدیم تا به این شکل نهایی که می‌خواهیم داشته باشیم ، دست پیدا کنیم. این ماکت ها رو در انیمیشن های دو بعدی هم استفاده می کردند. در کمپانی های بزرگی مثل دیزنی و جاهای مختلف دیگه همچون پیکسار ، و همینطور  شرکت لایکا که به صورت تخصصی داره انیمیشن های استاپ موشن رو میسازه، این اتفاق داره میفته.

 

اگر ما بخواهیم این قضیه رو خیلی خیلی ساده بهش نگاه کنیم، برای به وجود اومدن یک شخصیت عروسکی در قالب ساختار مجسمه و حجم، ما به ۳ تا طرح اصلی نیاز داریم. این سه تا طرحی که روی کاغذ کشیده میشه، از زاویه روبرو از زاویه نیمرخ و نمایی از پشت سر شخصیت برای عروسک سازی هست که بعنوان راهنما، عروسک ساز میتونه اون ها رو به عنصر حجمی تبدیل بکنه.

جریان بعد از اینکه ما ساخت و ساز ماکتمون رو انجام دادیم، متوجه میشیم که حالا این رو در قالب یک عروسک دائمی ارائه بدیم که اینجا ما اگر دسته Clay motion رو یعنی در واقع انیمیشن های خمیری رو جدا بکنیم که خودش میشه همین شخصیتی که در دست من شما میبینین، مابقی عروسک هایی که برای انیمیشن های عروسکی ساخته میشن، متریال های بسیار بسیار متفاوتی استفاده میشه که اونجا دیگه هر بخش بدن شخصیت مثل موها، دست، کفش، لباسی که تن شخصیت پوشونده میشه، از متریالهای مجزاست و پیچیدگی او نسبت انیمیشن به سبک Clay motion بسیار زیاده.

شبکه ایستانما: من میخواستم درباره پروسه پیش ساخت و پیش تولید عروسک ها باهم صحبت کنیم که شما دقیق و جامع توضیح دادین. اگر نکته ای جامونده بفرمایید.
آقای اوجی: اولین نکته ای که باید در نظر بگیریم اینه که تکنیک ساخت عروسک هامون چیه؟ یعنی بدونیم کدوم شاخه از استاپ موشن رو داریم فعالیت می‌کنیم.

اگر ما توی حوزه استاپ موشن، انیمیشن های صرفاً خمیری رو انتخاب کنیم، اونجا متریال مون قطعاً فقط خمیرهایی خواهند بود که خشک نمیشن. ولی اگر که ما این عروسک ها رو بخواهیم لباس پارچه ای به تنش بکنیم، اگر بخواهیم در قالب های دیگه ای با یک یونیفرم ثابت استفاده بکنیم، کلی موشن یا همون انیمیشن های خمیری قابلیت مورف و قابلیت تبدیل دارند.

ببینین در لحظه اگر دست کاراکتر بخواد تغییر پیدا کنه، این اتفاق میوفته. ولی در عروسک های ثابت که در پشت زمینه من یک نمونش هست، شما اگر بخواهین هر نوع حرکتی یا هر نوع لمسی رو برای کاراکتر انجام بدین این شخصیت دفرمه نمیشه.

باید بدونن دوستان، انتخاب نوع روند ساخت به اون چیزی که در قالب ساخت انیمیشن ما وجود داره، ارجحیت داره. یعنی ما بخوایم بگیم انیمیشن خمیری یا بخواهیم انیمیشن عروسکی با یونیفرم پاپت مثل اون هایی که لباس می پوشند یا ماهیت سفت دارند یا همون ماهیت ثابت دارند، اینها رو باید بررسی کنیم و مشخص بشه.

روند تولید عروسکمون برای سازنده عروسک‌ها کمی تفاوت های تکنیکالی داره ولی در چند مرحله ثابته. قسمت اول که میشه طراحی روی کاغذ ثابته. یعنی شما به اون سه تا زاویه تصویری که شامل روبرو، نیمرخ و نما از پشت هست نیاز دارین. ولی از اون زمانی که یک تکنیک خمیر یا پاپت یا عروسکهای سایه یا چیزهای دیگری مطرح میشه اونجا دیگه ساختار روند تولید تون عوض میشه. نکته بارز این که انیمیشن های خمیری ، گاهی با آرماتور پیش میرن گاهی بدون آرماتور پیش میرن.

 

شبکه ایستانما: جناب اوجی مزیت هاشون نسبت به همدیگه چیه؟ این که فرمودین clay یا puppet ، اینا تفاوتشون و مزیت رقابتی شون نسبت به هم دیگه چیه؟ من از کجا بدونم که برای پروژه من کدوم بهتره؟
آقای اوجی: ما توی رشته های هنری، هیچ وقت چیزی رو ارجح تر از موضوع دیگری نمیدونیم. ما اینجا محتوای فکری مون رو در یک قالبی ارائه میکنیم. مثل زمانیکه مثلاً من مورف داشته باشمف تبدیل داشته باشم یعنی بحث فرم های بصری اتفاق می افته. من میام و از تکنیک خمیری استفاده می کنم . سیال بودن کار و نوع اون تغییرات فرمی و تغییرات شخصیت در لحظه باعث میشه که من خمیر رو به عنوان تکنیک اجراییم بیارم وسط.

ولی در قالب شخصیت هایی که قرار هست همیشه یک فرم ثابت رو در داستان طی بکنند و پیش برن، من قطعاً میرم سراغ عروسکهایی که با دست من تخریب نشد من مثال میزنم انیماتور شکم خمیر رو فشار میده شکم کاراکتر پهن میشه. یا مثلا من میتونم در لحظه با اضافه کردن خمیر ، مثلاً فکر کنید شما در این قسمت نیاز داریم تا کاراکتر بازو بهتون نشون بده ، فقط کافیه یه تیکه خمیر اینجا بذارین و بهش شکل بدین و بازوی این کاراکتر در حالت قهرمان خودشو نشون بده.

ولی ما توی عروسک های ثابت این رو نداریم و توی عروسک های ثابت این در لحظه تغییر کردن ها وجود نداره. شما داستان و روایت قصه هایی که دارین تعیین میکنه که بیاین سراغ مقوله خمیر یا عروسک های ثابت.

فکر می‌کنم چون همیشه دوست داریم بدونیم که این بهتر است یا اون، خیلی از دوستان و هنرجویانی که تازه وارد این هنر میشن دنبال اینن که روش‌هایی رو انتخاب کنن که شاید این خیلی آسون تر باشه! نه این جوری نیست. در صورتی که خمیر تخریب نداره و هر اتفاقی هم در لحظه رخ بده ، کافیه که شما با یک ابزار ساده اونو ترمیم کنید ولی اگر عروسکی دستش بشکنه اگر سرش آسیب ببینه قطعاً شما در لحظه تعمیر کردن عروسک رو نمیتونید داشته باشید.

 

شبکه ایستانما: از چه موادی یا متریالی برای ساخت مدل اولیه میتونیم استفاده بکنیم؟
آقای اوجی: ببینید اگر بخواهیم در عروسکهای خمیری تغییر فرم داشته باشیم، اگر بخواهیم این قالب عروسک‌ها رو شبیه سازی بکنیم، این عروسک‌ها عروسکهای هستند که شما باید با خمیر هایی که خشک نمیشند بسازین. چه نوع خمیر هایی خشک نمیشن؟ خمیر هایی که با پایه های مومی ساخته می‌شوند و این خمیر های پایه مومی امکان این رو دارند که با یک مقدار حرارت، فرم شون خیلی راحت و نرم بشه و هر نوع تغییری که دوست دارین رو بهش میدین. یا یک کمی انجماد بهش بدیم فرم شمارو منقبض میکنه و در همون حالت فیکس میشه. در حالت عادی این خمیر  از هم وا نمیره. مگر اینکه محیط تون خیلی داغ باشه.

در دمای معمولی اتاق خمیر یک فرمت ثابت داره و نرم. یعنی شما در لحظه می تونید با انگشتتون یا ابزار تون خیلی سریع اونو شکل بدین. خمیر های مومی که ما خمیرهای روسی، یا خمیرهای تولید داخلی هم  هستند که خشک نمی شن. ولی یکی از بدی های این خمیر این است که ته مایه رنگی داره یعنی ما به راحتی نمی‌توانیم این خمیرها رو رنگ کنیم.

خمیر های بازی و خمیر های بازی کودکان خمیر هایی هستند که رنگ بندی دارند ولی مقدارشون کمه. اگر ما بخواهیم که مقوله خمیرهای بازی رو یک کمی جدی‌تر واردش بشیم، خمیرهای مجسمه‌سازی سفید هم داریم. خمیرهای مجسمه‌سازی که رنگشون سفید هست و شما قابلیت این رو دارین که با پودر های رنگی خمیرها رو تبدیل کنیم به هر نوع موقعیت رنگی جدید.

شبکه ایستانما: چه ابزاری برای ساخت مدل های عروسکی نیاز داریم؟
آقای اوجی: من از بحث انیمیشن های خمیری میام بیرون و میام راجع به عروسک های ثابت صحبت می کنم. ببخشید این مدلی که میخوام بهتون نشون بدم یک مقدار لجبازه و چسبیده به زمین! ما برای اینکه بعضی از این عروسک‌ها به سطح فلزی بچسبند کف پا رو مگنت قرار میدیم تا بتونن به سطحهای فلزی وصل بشن.
من یه توضیحی درباره عروسکهای سیاهی لشکر هم بدم خدمتتون. عروسکهای سیاهی لشکر عروسک‌هایی هستند که با سیم ساخته می‌شن و و سیم‌هایی که برای این عروسک‌های سیاهی لشکر استفاده میشن، سیم های مسی هستند که در پس زمینه کاری من الان قرار داره و رنگشون قرمز یا قرمز نارنجی هست. سیم های لاکی یا مسی از نظر تعداد خمش و تعداد بار خم شدن نسبت به سیم های مفتولی آهن و مفتول های دیگه تعداد بار بیشتری رو می تونن تحمل کنند.

برای زیرسازی شخصیت هامون یک آرماتور معمولاً می بندیم با سیم که این قسمت‌های مختلف این شخصیت رو میتونیم از نظر ساختاری خم و راست کنیم. محل هایی که نباید خم بشن رو با خمیرهای هوا خشک انجام میدیم. من اینجا از چسب کاغذی استفاده کردم تا بهتون نشون بدم که در واقع این شخصیت از کدوم محورها قراره موقعیت خم شدن رو انجام بده. مثلا من این قسمت رو که زانو باشه در نظر گرفتم، مفاصل اون ها رو چسب نزدم. چسب در اصل این جا به خاطر محدود کردن حرکت آرماتور استفاده میشه.

وقتی بحث آرماتورهای سیمی رو برای این کاراکتر بر اساس قد، براساس اون موقعیت طراحی این شخصیت، آرماتور درونیش رو بستیم، وارد مقوله میشیم که بیایم این شخصیت‌ها رو بپوشونیم. متریالی که باید داشته باشیم باید متریالی باشه که نرم باشه. ما از ابرهای میلیمتری استفاده میکنیم برای پوشاندن این محل‌ها یا از ابرهایی که به صورت ساندویچی روی شخصیت به صورت پشت و رو قرار میدیم و سپس با قیچی زدن اونها رو فرم بدن می کنیم.

روی دست و پا و معمولاً جای مفاصل خیلی کم می پیچیم تا بتونیم خمش کنیم. با خمیر و چسب روی بخش هایی که نیاز نداریم خم بشن رو می پوشونیم تا ناخواسته از جای دیگه ای خم نشن. برای مچ پا هم از همون جایی که آزاد مونده این خمش صورت می‌گیره.

برای مرحله بعد این قضیه هم لباس های کاراکتر ما هستن. حالا من می خوام وارد ااون قضیه بشم اول می خوام ماهیت دیگه رو توضیح بدم. کفشهای شخصیت میشه روی این ساختار معمولی که برای شخصیت در نظر گرفتیم چرم پارچه یا متریال های دیگه هم بهش اضافه کرد که فرم کفش نهایی ما رو به خودش بگیره.

برای بحث دستهای شخصیت، دو تکنیک مورد استفاده در جهان داریم. یکیش دستهای لاتکسی هست یکیش دست های سیلیکونی هست.  الان اینجا اگر بپرسین مزایا و معایب هر کدوم از این جنس ها رو بگین میتونم بهتون توضیح بدم.

برای دستهای لاتکس یکی از اتفاقات عجیبی که براش میوفته اینه که فاسد میشه. یعنی زمان استفاده داره و بعد از یک مدتی که استفاده نشه اون دست حالت آدامسی به خودش میگیره و دیگه چسبناک میشه. یکی دیگر از ضعف‌های دستهای لاتکسی جزئیات خیلی خوب و دقیق روی لاتکس اتفاق نمی افته و حالت های رئالیستی و واقع گرایانه و  جزئیاتی مثل رنگ و اینجور چیزها با لاتکس نتیجه‌های مطلوبی ازش نمی گیریم.

ولی خب دست هایی اند که از نظر تولید ارزان تر از دست های سیلیکونی هست و نکته دیگه هم اینه که به خاطر اینکه ساختار آرماتور درونی میتونه قدرتمند تر باشه، دستهایی هستند که قدرت نگه داشتن بیشتری رو دارن. یعنی میتونن وسایل سنگین تری رو توی خودشون نگه داشته باشند. از این مجموعه دستها روی پروژه چندین تا تکثیر میشه یعنی ما از چند دست شخصیت در یک پروژه استفاده میکنیم. مثلا ۱۰ جفت یا ۲۰ جفت دست از این شخصیت میسازیم تا حین تولید پروژه دست ها در بیاریم و استفاده کنیم.

این دست ها هم از قسمت مچ وصل میشن و دوباره تعویض و استفاده میشن. انگشت ها هم که قابلیت متحرک سازی دارن. نکته بعدی که وجود داره اینه که دست های سیلیکونی اول باید با استفاده از مدل های خمیری که در ویدیو میبینین، مدل اولیه تون رو بسازین و قالب بگیرین. قالبتون رو مثل موادی که در پس زمینه تصویر دارم، سیلیکون بریزین و عروسک سیلیکونی رو با کمک آرماتور بسازین.

آموزش ساخت عروسک های سیلیکونی که یک فن تخصصی محسوب میشه و آزمون و خطا و دوره‌های آموزشی و اینجور چیزها به نسبت دستهای لاتکسی خیلی مراحل بیشتری داره. یعنی این فن میشه فن مجسمه سازی تخصصی و تو یادگیری لاتکس راحت تر توی مسیر های آموزشی میتونیم به نتیجه برسیم.

یعنی ممکنه که دستهای لاتکسی رو بتونیم توی یک جلسه آموزشش رو ببینید ولی برای دستهای سیلیکونی باید سه ، چهار جلسه زمان ببره تا بتونیم بهش واقف شین و تو زمان مراحل آموزشی هم تعداد دفعاتی که میتونید بهش برسین هی آزمون و خطاهای مختلف و متریال های مختلف رو باید با هم ترکیب کنید تا بتونیم به نتیجه بهتری برسیم.

این هم از بحث دست های شخصیت. حالا نکته بعدی و به عنوان اصلی ترین قسمت مجسمه سر شخصیت رو میشه گفت. این مدل من ماکت هست و فقط برای موقعیت اندازه و مدلسازی پایه برای این طراحی شده. سری که قرار است برای این شخصیت نهایی بشه ساختارش فرق می‌کنه. ما میتونیم سرها رو در تکنیک های پاپت انیمیشن چند تکه بسازیم. قسمت فک، دقیقا این قسمتی که من خط گذاشتم کاملا جدا ساخته میشه و همینطور که میتونه با فرم‌های دهن مختلف مثل حرف هایی که زده میشه، ساخته بشه.

همچنین بتونه لبخند زده باشه، خندیده باشه، غمگین باشه ، تعجب کرده باشه. اون حالاتی که توی صورت کاراکتر اتفاق می افته ما میتونیم جدا ساخت و ساز می‌کنیم و می‌تونیم در این قسمت صورت مگنت کار بگذاریم و پشتشون قسمت هایی رو که دهان رو ساختیم رو هم روی یک تکه فلز بزاریم که اینها رو به همدیگه وصل کنیم . یعنی راحت بتونیم برداریم و بزاریم.

چشمهای کاراکترهای انیمیشن استاپ موشن باید متحرک باشه. باید بر اساس موقعیت مردمک و موقعیت سیاهی چشم تعریف بشن. این چشم باید بتونه جاهای مختلف رو نگاه بکنه. ما از مهره ای که داخل چشم ها می ذاریم، استفاده میکنیم. میتونه مهره ها یا مرواریدهای گردنبند باشه که یک ادیت هایی روش کرده باشیم و توی سر توی موقعیت جمجمه سر باید این فرم های کروی رو جاش بزاریم و بتونیم این چشم ها رو توی همون موقعیت فرو بکنیم.

 یکی از معضلات کار ، قفل شدن چشم هست یعنی امکان داره که چشم بعد از اینکه جا بذارین پرت بشه بیرون. ما باید با دوتا پلک هایی که روی مجسمه بعداً اضافه میشه این کار رو بکنیم تا چشم بیرون نپره.

بعضی از هنرمند ها توی چشم ها از گوی های فلزی استفاده می کنند و داخل سر هم مگنت می‌گذرن. یعنی پشت چشمها رو مگنت می‌ذارن تا چشم های فلزی جذب آهنربا بشه و نیفته. یعنی برای اون دسته از هنرمندانی که نمیخوان اون قسمت بالا و پایین چشم رو قرار بدن، میتونن از روش آهن ربا استفاده کنن.

از موهای طبیعیف موهای مصنوعی، پولیش ها، کاموا و همینطور متریال های مختلف که میتونه خود خمیر باش. مقوله دیگه اینکه اگر شخصیت ما شخصیت حیوانی باشه، باید گوشهایی داشته باشه یا شاخه هایی داشته باشه که ما بخواهیم متحرک سازی بکنیم. باید یا از تکنیک لاتکس یا سیلیکون برای اون گوشه ها یا شاخک ها استفاده بکنیم.

alireza-owji
حضور جناب آقای اوجی در پروژه تبلیغاتی بانک شهر بعنوان سرپرست انیماتور

بحث رنگ آمیزی عروسک های مورد استفاده در استاپ موشن به چه صورت هست؟
رنگ آمیزی خمیرهایی که خشک نمیشن با پودرهای رنگی  اتفاق می‌افته مثل پودرهای رنگی که برای کارهای هنری استفاده میشه. خمیر سفید هم اگر باشه ما میتونیم این پولدرها رو بخریم و اضافه کنیم. ورز بدیم یا یا ذوب کنیم و دوباره ساخت خمیر رو شروع کنیم تا بشه اون خمیره رنگی شما برای استفاده در این پروژه.

نوع دیگر رنگ آمیزی برمیگرده به رنگ آمیزی آکریلیک یا رنگ های روغنی که البته رنگهای روغنی باعث بازتابش نور میشن و ما باید از رنگ های مات استفاده بکنیم. در ساخت عروسک هامون حتماً باید رنگ عروسکمون رنگ‌ مات باشه تا اون شخصیت هایی که قرار جلوی دوربین ببریم  و پروژکتور هایی که روی اونها تنظیم شده ، باعث نشه که بازتابش از سطح صورت یا قسمتهای مختلف مجسمه یا عروسک استاپ موشن ما به دوربین برگرده.

 

شبکه ایستانما: آقای اوجی چه زمانی ما نیاز داریم تا وارد ساخت عروسک با متریال سیلیکون یا لاتکس بشیم؟
آقای اوجی: ما برای بعضی از پروژه هایی که نیاز داریم تا عروسک رو طولانی مدت در پروژه استفاده بکنیم، احساس می‌کنیم که سیلیکون مواد و متریالی هست که برای ما موندگار تر هست و از نظر ساختار عروسکی هم سیلیکون اگر دچار پارگی نشه در یک پروژه کاملاً میتونه یک سال تا دو سال زندگی بکنه. اگر انیماتور مراقبت زیادی بکنه و خود متریال های مورد استفاده استاندارد باشند، ما توی ایران سیلیکون های مورد استفاده مون سیلیکون های قالب گیری اند و سیلیکون های مخصوص عروسک و با نرمی و این کشسانی عروسک ها رو خیلی کمتر داریم.

سیلیکونهای پزشکی هم برای این کار استفاده میشه. سیلیکون هایی که برای قطعات و اجزای مصنوعی بدن استفاده میشه مثل دست های مصنوعی، گوش مصنوعی و چیزهایی که در واقع برای صنایع پزشکی داره وارد ایران میشه. میشه در این حوزه هم از این سیلیکون ها استفاده کرد و نکته دیگه ای که این سیلیکون ها دارن اینه که سیلیکون های ما پختنین که ما در دسترسی مون به اون سیلیکون ها هم کمه.

نکته دیگه ای که به ذهنم میرسه اینه که اکثر دوستانی که در ایران دارن از سیلیکون های قالب گیری برای ساخت عروسک استفاده می‌کنن، بعد از یک مدتی دچار پارگی اجزایی مثل دست ها و قسمت های مختلف بدن میشن و نکته دیگه اینه که این سیلیکون ها مقاوم اند یعنی وقتی یک حرکتی رو انیماتور با بدن شخصیت انجام میده سیلیکون مقاومت می کنه و پس می زنه. یعنی اون قسمت زیر بغل اگر تو پر باشه، دست از یه حدی پایین‌تر نمیاد چون این فشارهای دو تا سیلیکون باعث میشه که دو تا اجزا برگردن به سر جای قبلیشون.
این ضعف هایی هست که عروسک های سیلیکونی دارن که اگر متریال مناسب استفاده نشه یعنی متریالهایی با کاربری دیگه ای رو بیارین توی این رشته ممکنه که دچار آسیب به پروژه بشه. زمانی ما وارد عروسک های سیلیکونی میشیم که واقعاً بودجه مالی پروژه و از نظر ساختار ، ظرافت عروسک ها رو نیاز داشته باشیم که نشون بدیم.

بعضی از این عروسک‌ها ژانر هاشون خیلی به تمیز بودن سطح دست و صورت ربطی نداره. چون ما در جشنواره‌ها می‌بینیم که عروسک نیازی نداره که با سیلیکون ساخته بشه و متریال های دیگه ای جایگزین میشه ولی بعضی از عروسک های تولیدی شرکت های مختلف دنیا چون نماهای خیلی نزدیک از عروسک هاشون میخوان بگیرن یعنی میخوان کلوزآپ های زیادی از عروسک هاشون داشته باشن، اون موقع وارد ساخت عروسک های سیلیکونی میشن.

 

شبکه ایستانما: چالش برانگیز ترین عروسکی که شما ساختین چی بوده؟
آقای اوجی: من انیماتور استاپ موشن هستم. مجسمه سازی و عروسک سازی رو به صورت تجربی کار کردم و بیشترین اتفاقی که برای این عرصه فعالیت کردم بابت تجربه‌های شخصی بوده. خیلی در پروژه‌های مختلف ارائه اثر عروسکی نداشتم و معمولاً دکور ساختم. بیشتر به عنوان دکوراتور یا انیماتور حاضر شدم.

در انیمیشن بیا آشتی کنیم، مدل های خمیری که قرار بود تخریب بشن تجربه جالبی بود! یعنی ما دو عروسک در بیا آشتی کنیم داشتیم که شاید جالب باشه براتون که عروسک های خمیری به دو تا تکنیک ساخته میشن. ما بعضی اوقات یک مدل رو صرفاً خمیری میسازیم برای لحظه هایی که قراره مورف بشه. همین مدل رو با متریال لاتکس یا سیلیکونی هم میتونیم شبیه سازی بکنیم. بابت اینکه اون لحظاتی که انیماتور نمیخواد عروسکش آسیب ببینه با سیلیکونی کار میکنه .

اگر همزمان انیماتور خواست که عروسک رو له بکنه یا تبدیل بکنه به جسم جدید، عروسک خمیری جایگزین مدل سیلیکونی میشه. من توی پروژه بیا آشتی کنیم از عروسک خمیری در کنار دوستانی همچون خانم عظیمی و خانم امینی نیا کار کردم و کسانی بودند که عروسک‌های این پروژه رو ساختند. من هم عروسک های خمیری تخریب پذیر رو میساختم! یعنی من کارم این بود که یک سری عروسک بسازم که تخریب بشن!

 

شبکه ایستانما: من از این بابت سوال چالش برانگیز ترین عروسک رو از خدمتتون پرسیدم که خیلی وقتا ممکنه برای تولید یک عروسک، شما تو فضای شخصی خودتون و اینکه بخواهیم به عروسک ها روح بدین و اون ارتباطی که با عروسک برقرار می کنید، شاید شما رو درگیر یک چالش بکنه و من از این بابت سوال قبلیم رو پرسیدم!
آقای اوجی: معمولاً عروسک و کارهایی که ساخته میشن چون در قالب سفارش کارفرما هستند، یک سری خلاقیت ها از هنرمند های سازنده دور میشه من مثلاً کار سفارشی نمیکنم! یعنی جزو کسانی هستم که معمولاً بهم سفارشات زیادی داده میشه ولی کار سفارشی نمی کنم. به خاطر اینکه نمیتونم کارو به دلخواهم انجام بدم و وقتی محدود میشم به یک ساختاری و بهم میگن عین این طرح رو می خوایم، اونجا کلافه میشم! دچار خیلی اتفاقات منفی ذهنی میشم و کار رو یک مواقعی رها می کنم!

البته این رو هم بگم که این اخلاق منه و در حرفه عروسک سازی کاملا شما باید این حرفها رو با اصول کار کردن بگذرونین. شما این اصول رو باید انجام بدید یعنی اخلاق خودتون رو کنار بذارین و بگین من هر چیزی که در ذهنم میگذره، برای ذهن خودم هست. کارم رو باید بر اساس این قوانین بین‌المللی انجام بدم.

عروسک ساز می تونه به کارگردان کار عروسکی پیشنهاداتی بده یعنی در حین ساخت یک لحظه بگه اگر فلان رفتار رو بکنیم برای ساخت، امکان داره مخاطب بیشتر دوستش داشته باشه. اون اتفاقات میتونه سبب جریانات بهتری بشه. نتیجه این کار رو در کارهای کوتاه جهانی دیدیم. کارهایی که کمپانی ها می سازن خیلی مقید به طرح‌ها و کانسپت های اولیه هستند ولی در کارهای کوتاه و جشنواره‌ای این قضیه میتونه با مشورت‌های عروسک ساز ها تغییراتی بکنه. چون شما اینجا در لحظه از یک کارشناس دارین در کارتون کمک می‌گیریم.

شما مثلاً در بازی نورهود اون شخصیتی که با اون قالب خمیری ساخته شده، این کانسپتی که برای این کارکتر ساخته شده، قطعاً دست سازنده این کار برای درآوردن حس و حال این کار خیلی خیلی کمک کرده. ولی در انیمیشن هایی مثل پارانورمن همه چیز بر اساس مدل سازی های دقیق کامپیوتری بوده و دیگه عروسک سازها و کسانی که دارن کار می‌کنن، خلاقیت هاشون رو باید یک کمی از نظر سلایق شخصی بیارن پایین و با هدف کمپانی پیش برن.

در کل می خوام بگم که در کارهای جشنواره ای و دلی تغییراتی که عروسک ساز در عروسک ها ایجاد میکنه مشاهده شده ولی در کار کمپانی ها خیلی کمرنگ تر بوده این قضیه و محدود تر میشن.

alireza-owji
ماکت های مورد استفاده در پشت صحنه پروژه تبلیغاتی بانک شهر در سال ۱۳۹۵

شبکه ایستانما: آقای اوجی شما در کارهاتون انیمیشن در دست ساخت دارین که ما توی این لایو بتونیم نویدش رو به مخاطبین شبکه ایستانما بدیم؟
آقای اوجی: من یک ساله که فعالیت تولید انیمیشن نمی کنم. تقریباً با بدو ورود کرونا من دیگه مجبور شدم کارگاه کاریم رو تحویل بدم و از فضای رفت و آمدی پرهیز کنم. دیگه از پروژه‌ها دور شدم ولی یکی دو تا کار کوتاه شخصی نوشتم. حالا اگر تجهیزات برای تولید این کار برام فراهم بشه و بتونم اون ها رو توی یک محیط شخصی خودم ساخت و ساز کنم، انجامش میدم.

استاپ موشن یک مقدار ریخت و پاشش زیاده و مخصوصاً که اگر بخواهیم تو یک محیطی مثل خونه کار بکنیم که دیگه تمام زندگی تو‌ن میشه اجزای ریز و سه پایه نور و سه پایه دوربین و چیزهای مختلف. دکورش یه سمت ، عروسک ها یه سمت و کل این قضیه توی محیط خونه سخته.

این روزها دارم تمرین مجسمه‌سازی انجام میدم. بیشتر مطالعه می‌کنم. اینجا پیام بازرگانی بیارم! یکی از انیمیشن های مورد علاقه من که توی این چند وقت دیدم انیمیشن روح (soul) بود که این رو من اخیراً کار کردم و مدلسازی رو انجام دادم. بیشتر با این حال و هوا سرگرم میشم و تمرین می‌کنم تا حالا بتونم برگردم بعدها به تولیدات پروژه‌ای.


شبکه ایستانما: واقعا تولیداتی که توی حوزه استاپ موشن داره شکل میگیره فوق‌العاده هست و ما امیدواریم که هرچه زودتر بتونیم یک حالت رقابتی و میشه گفت یک حالت رقابتی درست با پروژه های تجاری که در سطح کشور و سطح دنیا داره اتفاق می افته، برای تک تک عزیزان این حوزه داشته باشیم.

راجع به مطالعات صحبت کردین و اینکه همچنان دارین مطالعه می‌کنین و سوال بعدیم رو در همین قالب می پرسم. شما چه منابعی رو برای مطالعه در حوزه مجسمه سازی و عروسک سازی پیشنهاد می کنین تا دوستان تازه کار بتونن نگاه حرفه‌ای‌تری به این مقوله داشته باشن؟
آقای اوجی: بعضی شاخه‌های هنری رو می تونیم خیلی به قضیه های تئوری و چیزهایی که توی مقالات، کتاب ها و جاهای مختلف وجود داره ارجاع بدیم. این هایی که شخص باید دستش تبحر پیدا بکنه، باید بیشتر کارگاهی محور بهش نگاه بکنیم و مطالعه بکنیم و اگر بخواهیم مثلاً یک مجسمه رو روی یک کاغذ توضیح بدیم یکسری ساختارهایی از نظر اینکه این ساختارها تمام رخ بود، نیمرخ بود یا امثال اینها رو میتونیم توی تئوری‌ها بیاریم.

ولی وقتی من ابزار دست می‌گیرم و ساخت و ساز رو شروع می کنم ، تازه متوجه میشم که با اون دنیا چقدر تفاوت داره. فرض می کنیم مثلاً من یک ساختار حجمی دارم مثل این مدلی که دستم هست مثلاً اگر بخوام این رو از زوایای مختلف بررسی بکنم از چرخش های متفاوت این جسم صحبت بکنم، بهتره که من در محیط واقعی این ادراک رو بدست بیارم و من تجربه های ساخت و ساز رو میگم کارگاهی محور باشه.

از نظر من مطالعات این حوزه باید دیدن ویدیو باشه، دیدن تصویر و مطالعه بصری و مطالعه لمسی، یعنی مطالعه‌ای که خودمون انجامش بدیم اون اتفاق رو با دستمون با حرکت های مختلفی که می‌تونیم روی متریال هامون زیاد کنیم و به نتیجه ای که دوست داریم نزدیکش بکنیم.


شبکه ایستانما: اگر کسی بخواد به صورت تخصصی وارد حوزه عروسک سازی بشه، شما چه بازارهای تجاری رو می تونین بهشون معرفی بکنین تا بتونن کارهای خودشون رو عرضه بکنن؟
آقای اوجی: اول اینکه حوزه انیمیشن چندتا قسمت مختلف رو به خودش اختصاص میده، یعنی چند نوع کاربرد مختلف داره. ما انیمیشن‌های تلویزیونی مون از سال‌ها پیش در ایران استارت خورده و هنوزم انیمیشن های عروسکی تلویزیونی داره اتفاق میفته و پیش میره. یکی از فعالیت‌هایی که عروسک ساز ها میتونن بکنند اینه که عروسک‌های مجموعه‌های تلویزیونی رو بسازند.

یکی از دیگر از بخش‌های نیاز هامون، کارهای جشنواره ای هست. یعنی ما آثاری رو می سازیم که در قالب آثاری ان که میخوان در جشنواره حاضر بشن. عروسک ساز ها می‌تونن این بخش رو هم به عهده بگیرند.

یکی دیگر از حوزه هایی که میتونن توش فعالیت های جدی داشته باشن، حوزه تبلیغات هست. می تونن در عرصه تبلیغات محصولات وارد بشن که میتونم بگم این رشته هم رشته داغ تری است. یعنی این رشته هم بیشتر مورد استقبال هست و چون زمان تولید این پروژه ها کوتاه تر هست، از نظر درآمد افراد، به نفع عروسک ساز هست چون مثلاً نمیخواد در یک پروسه دو سال، سه ساله یک اثر قرار بگیره.

نکته دیگری که وجود داره تولید محتواست یعنی یکی از اتفاقات بسیار بسیار قدرتمند جذب مالی تولید محتواهای فضاهای سوشال هست که میتونن برای این قضیه شخصیت ها یا کاراکترهایی رو ساخت و ساز بکنند که این شخصیت ها و قصه هایی که در ذهن دارن رو با این ها پیاده سازی بکنن. برای این کار احتیاج دارن به یک میز تحریر یا عروسک و نهایتاً یک گوشی تلفن همراه یا حالا دوربین و لپتاپ و چیزهای دیگه که میخوان تو این حوزه کار بکنن.

اولین و مهمترین قسمت برای جذب کار، تولید رزومه و یا بهتره بگم ایجاد پورتفولیو مناسب هست که این کار باعث میشه تا کارفرما رو بتونیم راضی بکنیم تا سفارش کارش رو بهمون بده. اکثر دوستان خیلی وقتها می بینم که میگن چرا به ما کار داده نمیشه. چون داشتن نمونه کاری که بتونه اون کارفرما شما رو ببینه و بتونه شما رو قضاوت کنه که به درد کارش میخوری یا نه ، مهمه. در غیر این صورت ما چطوری میتونیم تشخیص بدیم که آقا یا خانم فلانی در این حوزه کار جدی انجام میده یا اصلاً توانایی انجام دادن کار من رو داره یا نه؟!

شبکه ایستانما: خب جناب اوجی، اگر اجازه بدین بریم سراغ چند تا از سوالاتی که مخاطبان شبکه ایستانما از ما پرسیدن. اولین سوال این که لطفاً در مورد لیپسینگ پاپت یا همون لب زدن عروسک ها توضیح بدین.
آقای اوجی: برای شخصیت های پاپت لبهای شخصیت (من این عروسک خودم رو میارم جلوی دوربین تا بهتر توضیح بدم) برای لبهای شخصیت‌ها چندین روش وجود داره. ما یکسری آثاری داریم که تکنیکال ساختشون اصلاً به محیط خونه ربطی نداره یعنی اصلاً نمی تونیم به راحتی با وسایلی که توی خونه داریم انجامش بدیم.

این هم عروسک هایی هستند که ساختار مکانیکی توی سرشون دارن. یک جور ساختارهای متحرک و مکانیکی براشون ساخته میشه و روی اون روکش های سیلیکونی میارن که می تونه این دهان باز و بسته بشه.

یکی دیگه از حالت ها قسمت هایی هست که دیجیتالی برای لب به شخصیت اضافه میشه یعنی جای لب رو فقط علامت میزارن و بعداً به صورت دیجیتالی و فریم بای فریم در نرم‌افزارهای کامپوزیت، لبهای شخصیت رو اضافه می‌کنن. یکی از تکنیک‌هایی هست که اگر تو بعضی از پروژه‌ها بخوان به خاطر نداشتن تکنیک ساخت، استفاده بکنن همینه و سرعت اجرایی هم بالاتره.

بعضی انیماتورها موقعی که بخوان لب شخصیتها رو عوض کنند، پروسه ساختشون سه چهار برابر زمان عادی طول میکشه و انیماتور رو خسته میکنه و ترجیح میدن که این قضیه ها رو بذارن به عهده کارهایی که دیجیتالی قراره اضافه بشه.

نکته دیگری که وجود داره و روش سنتی هم به حساب میاد، اینه که سر های متفاوتی رو میشه ساخت که هنوز هم استفاده میشه. یعنی از این سر با دهان های مختلف مثلاً ۲۰ مدل ساخته میشه، ۳۰ مدل ساخته میشه. سرها رو برمی‌دارند و میزارند. این روش یکی از بدی هاش تغییر جمجمه هست. یعنی چون شما نمی تونید تمام این سرها رو شبیه هم بسازین و گهگاه آرایش رنگی این شخصیت ها عوض می شه و یکسری اتفاقاتی می افته که در فریم بای فریم این اتفاقات رو دوربین میفهمه و ثبتش میکنه.

یکی دیگه از این روش ها ، قسمت تکه پایینی صورت رو جدا می سازند. یعنی از نیمه بالایی تا پیشونی ثابت نگه می‌دارند و از قسمت پایینی یک تیک. دهان های مختلف رو قرار میدن. اینجوری بالای جمجمه ثابت میمونه و تکه پایینی جایگزین میشه که برای این حالت به این شکل هست که شما باید پشت این قسمت رو آهنربا کار بذارین و این آهن، آهنربا و دهان های جدید به خودشون جذب میکنن و سرجاشون فیکس میشن.

برای فرمت لب های خمیری هم با خمیر جایگزین میشه یعنی شما کاملا دهان های مختلف رو با خمیر می سازین ولی یک موضوعی که هست اینه که دهان هایی که ساخته میشه با خمیر های خشک شونده هستن و با خمیر های نرم نمیسازن.
حالت دیگه هم چاپ استیکر های مختلف هست که میشه به عنوان دهان استفاده کرد. الان پرینترهای سه بعدی و نرم افزارهایی که سر رو میتونید توش طراحی بکنیم و پرینت سه بعدی رو هم می تونیم بهش اضافه بکنیم که دیگه تکنولوژی کامل کننده این قضیه هست.

 

شبکه ایستانما: بریم سراغ سوال بعدی جناب آقای اوجی. چند تا خمیر خوب لطف کنید معرفی بکنین که هم راحت شکل بگیره و هم اینکه موقع کار ناخواسته دفرمه نشه.
آقای اوجی: خمیرهای زیادی برای ساخت و ساز سرهای شخصیت‌ها وجود داره که بایدخشک بشن. خمیرهای پلیمری یکی از خمیر هایی هست که توی ایران بسیار نایاب و یکی دوتا شرکت این خمیرها رو وارد می‌کنن. ولی قیمت این خمیرها بسیار گرونه.

خمیر سوپر اسکالپی یک خمیر پلیمری هست که پخته میشه و شما تا زمانی که این خمیر رو وارد فر نکنید خمیر نرم هست و به شما اجازه شکل دادن میکنه. شما میتونین سرهای شخصیت ها رو با سوپر اسکالپی بسازین.

خمیر های دیگه ای که در بازار ایران رایج تر هستند و قیمت‌های مناسب‌تری دارن،  خمیر داس هست. این خمیر ترک کمتری رو برای ساخت شخصیت میخوره، میتونین برای سر شخصیت هم ازش استفاده بکنین.

یکی دیگه از خمیر هایی که در ایران خیلی ازش استفاده میشه ولی کار کردن باهاش یک مقدار قلق خودش رو داره و رنگ‌پذیری روی کار مراحل خاص خودش رو داره، خمیر ایرانی میل پوکس هست که این خمیر یک خمیر دو جزئی به حساب میاد. ولی این خمیر سنگین هست و می تونه سر های شخصیت رو سنگین بکنه.

خمیر های دیگه ای هم هست مثل خمیر نارا که هوا خشک هستند.  ولی اگر میخوان خمیرها بهشون زمان اجرایی بده قطعاً باید برن سراغ خمیرهای پلیمری که پختنی هستند . روش اصلی و بین‌المللی این کار، مدل سازی با خمیر هایی هست که خشک نمیشه و قالب گیری می‌کنن و توی قالب مواد جدید رو می‌ریزن و موادی که میریزن مثل رزین چون تو خالی میشه شما میتونین سر های سبک تر رو باهاش بسازین. به عبارتی رزین پلی استر بهش میگن.

 

شبکه ایستانما: دونستن آناتومی برای ساخت عروسک استاپ موشن مهمه؟
آقای اوجی: اگر محتوای کاریشون به کار رئال ربط داشته باشه قطعاً بله.

 

شبکه ایستانما: سوال بعدی هم اینکه کتابی به فارسی تو این زمینه هست که تصاویر واضحی داشته باشه؟
آقای اوجی: کتابی هست که آقای علیمراد تدوین کردند فکر می‌کنم دنیای عروسک ها اسمش باشه و آقای علی مراد مراحل ساخت و ساز عروسک های استاپ موشن رو در این کتاب توضیح دادند و کانون پرورشی فکری هم این کتاب رو به چاپ رسونده.

 

شبکه ایستانما: آقای اوجی دستتون درد نکنه و خیلی ممنون از اینکه وقتتون رو در اختیار ما گذاشتین. سخن پایانی اگر دارین ما در خدمتتون هستیم.
آقای اوجی: قبل از اینکه به سخن پایانی برسم دوست دارم در مورد یک موضوع نگفته هم صحبت کنم و آن هم آرماتورها هستند. ما دو مدل آرماتور داریم. یک مدل آرماتورهای فلزی و مدل بعدی آرماتورهای پوشش پلاستیکی هستند که این نوع آرماتور جزو آرماتورهای خانواده حرفه‌ای به حساب میاد.  این رو از قبل داشتم و از خیلی سال پیش و آرماتور های نسل جدید هیچ کدوم رو خونه نداشتم و برای همین از اینها استفاده می کنم.

این مدل ها تماماً مفاصل انسان روش پیاده سازی شده که در تصویر دارین میبینین و یک ماکت قدیمی هست. دوستان اگر میخوان آرماتورهای حرفه‌ای استاپ موشن رو ببینن که چه شکلی هست و داخل برخی بدن شخصیت ها چه چیزی قرار میگیره. نسل هایی از این دو خانواده الان داره در دنیا در بدن عروسک ها قرار میگیره. به عبارتی سیاهی لشکرها با سیم ساخته میشن و عروسک های اصلی با این آرماتورهای حرفه‌ای که الان بهتون نشون دادم.

 

شبکه ایستانما: من واقعاً این همه دغدغه شما رو برای آموزش دادن ستایش می‌کنم و دستتون درد نکنه و امیدوارم که همیشه انقدر بدرخشید، همیشه مثل همین الان که در خدمتتون بودیم. به اندازه کافی تمام دوستانی که تو این حرفه مشغول هستن شمارو میشناسن و نیازی به توضیحات بنده وجود نداره. سخن پایانی شمارو میشنویم.
آقای اوجی: من امیدوارم تونسته باشم حجم اطلاعات کافی رو برسونم و به خاطر محدودیت زمانی یک عذرخواهی بزرگ بکنم. نکته بعدی اینکه یکی از چیزهایی که ما ها رو در یک عرصه نگه میداره اینه که ما تأثیرپذیر نسبت به شرایط و یکسری اتفاقات اطرافمون نباشیم. یعنی وقتی یه کاری رو بد میسازیم، بی‌انگیزه نشیم و احساس نکنیم که قراره آخرین بار باشه تا این کار رو تجربه کنیم.

نکته بعدی که لازم می دونم در موردش حتماً صحبت بکنم اینه که برای دیده شدن به هر روشی متوسل نشین و صبور باشین. برای اینکه بتونیم در این حوزه‌ها فعالیت بکنیم به اینکه مثلاً به هر نحوی رایگان کار بکنیم یا هر جوری بخواهیم خودمون رو وصل کنیم به این رشته، لازم نیست. یک کم صبوری و یک کم ساخت و ساز و یک کم آزمون و خطاهای شخصی باعث میشه که اون جریان وارد دنیای حرفه‌ای خودش بشه.

آموزش دیدن در این حوزه اشتباه نیست و میتونم بگم در هیچ حوزه هنری آموزش دیدن اشتباه نیست. اون هایی که مقاومت می‌کنند آموزش نبینن، کاملا اشتباه میکنن. اساتیدی که این دوره‌ها رو دارن برگزار می‌کنن سالها تجربه کردند و تجربیاتشون رو دارن داخل مقوله‌های کوتاه‌تر و در زمان‌های محدودتر انتقال میدن.

من اگر استاد عبدالله علیمراد، استاد وجیه الله فرد مقدم و اساتید دیگه ای که باهاشون همراه شدم، در زندگیم حضور پیدا نمی‌کردند، قطعاً در مسیر استاپ موشن قرار نمی‌گرفتم. این رو به دوستان میگم که حتماً یک منتور و یک آموزگار یا یک مشاور خوب رو انتخاب کنند برای اینکه بتونن رفع نواقص رو انجام بدن و به اون نتیجه ای که دوست دارن برسن.

 

شبکه ایستانما برای آقای علیرضا اوجی و خانواده محترمشون آرزوی سلامتی و توفیق روزافزون داره.

ایستانما

ما یک تیم جوان و پرشور در واحد تولید محتوای شبکه ایستانما هستیم که در تلاشیم محتوایی ناب و کاربردی برای مخاطبین عزیزمان تهیه کنیم. نظرات شما به رشد و انگیزه‌ی ما کمک به سزایی می‌کند. 🌹

در بزرگترین شبکه اجتماعی استاپ موشن ایران عضو شوید... عضویت در پیج اینستاگرام

مطالب پیشنهادی:

قوانین ارسال دیدگاه در ایستانما

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد و در چهارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران نگنجد، در شبکه ایستانما تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. در صورت تمایل به درج تبلیغات از طریق گزینه ارتباط با ما اقدام نمایید.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

    لینک کوتاه:
    0