لوگوی ایستانما

چالش‌های جذاب استاپ موشنی (Stop motion challenges)

دسته بندی :ایستاپلاس, پایگاه دانش ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ ایستانما 595

روزانه بارها و بارها در شبکه‌های اجتماعی به چالش‌های رنگارنگی برخورد می‌کنیم که به قول معروف “شب می‌خوابیم و صبح پامیشیم و یک چالش جدید دیگه میاد”. آیا می‌دانید که ما در دنیای استاپ موشن نیز با چالش‌ها سر و کار داریم؟ این چالش‌ها به چهار دسته تقسیم می‌شوند و هر کدام جذابیت‌هایی را به دنبال دارند. برای آشنایی با آن‌ها، این مقاله را اصلا اصلا از دست ندهید!

 

 

چالش چیست؟

پشت هر چالش (Challenge)، ایده‌ها و اهدافی قرار دارد که آن چالش را به چیزی بیشتر از یک سرگرمی‌ تبدیل می‌‌کند. ابتدا فردی برای اولین بار آن چالش رو طراحی کرده و سپس آن کار وایرال (Viral) یا همه گیر می‌شود. مثل چالش سطل آب یخ (Ice bucket challenge) که شاید همه شما دربار آن شنیده‌اید یا حتی ممکن است یک بار امتحان کرده باشید.

به نظر شما چرا مردم به دنبال انجام چالش‌ها هستند؟ ممکن است به این دلیل باشد که همه در حال حاضر مجبورند در خانه بمانند و خب برای ارتباط با دنیای بیرون، چه کار دیگری بهتر است از چالش؟

خوب است بدانید که اکثر چالش‌ها رفتار منفی را ترویج نمی‌‌کنند، اما برخی ممکن است خطرناک یا مضر باشند. پس بهتر است به دنبال چالش‌های جذاب و مفید برویم تا بعدا پشیمان نشویم!

stop-motion-challenges

استاپ موشن و چالش؟

آیا می‌‌دانستید که استاپ موشن نیز چالش‌های خودش را دارد؟ مسلما افراد زیادی در سراسر جهان هستند که در حرفه استاپ موشن مشغول هستند و حرفی برای گفتن دارند. چنین چالش‌هایی نه تنها توانایی‌های آن‌ها را بیشتر در معرض دید دیگران قرار می‌دهد بلکه یک رقابت سالم میان انیماتورهای مختلف ایجاد می‌کند. به دنبال این چالش‌ها، ایده‌ها و تکنیک‌های جدید نیز در شبکه‌های اجتماعی رد و بدل می‌شود.

انواع چالش‌های استاپ موشنی

در دنیای استاپ موشن، انواع مختلفی از چالش وجود دارد و شاید تمایز آن‌ها از یکدیگر کمی‌ مشکل باشد. برای همین ما آن‌ها را برای شما به صورت دسته بندی شده آوردیم تا جای نگرانی نداشته باشید.

۱. چالش‌های متوالی (Consecutive Challenges)

در اولین مدل یعنی چالش‌های متوالی، انیماتور استاپ موشن پروژه‌ای را آغاز کرده که در ادامه‌ی استاپ موشن نفر قبلی خودش است. درواقع اینماتور به آن چالش دعوت شده است. نکته اصلی در پایان استاپ موشن است که باید به صورتی باشد تا نفر بعدی که دعوت شده بتواند آن را دنبال کند.

جالب است بدانید که مشهو‌ترین چالش Consecutive توسط انیماتورهای لایکا (Laika) و در دوران قرنطینه کرونا ساخته شد. این چالش که Fight challenge نام داشت، یک چالش دعوا و زد و خورد را طراحی می‌کرد و هر انیماتور آن اثر را به نفر بعدی انتقال می‌داد.

۲. چالش‌های خوشه‌ای (Cluster challenges)

در این دسته از چالش‌ها، یک موضوعی توسط انیماتور انتخاب می‌شود و خودش هم یک نمونه از آن را ارائه می‌کند. سپس از بقیه افراد درخواست می‌کند تا با استفاده از این موضوع و ایده‌ها و تکینک‌های خودشان، یک استاپ موشن دیگر بسازند و در این چالش شرکت کنند.

کوین پری (Kevin Perry)، چهره آشنای دنیای استاپ موشن کسی بود که معروف‌ترین چالش Cluster را در سال ۲۰۲۰ اجرا کرد که شامل ۱۲ موضوع برای هر ماه از سال بود. اگر دوست دارید این انیمیشن‌های جذاب را مشاهده کنید به مقاله همه چیز درباره Kevin Perry ؛ جادوگری که پیر نمی‌شود سری بزنید.

۳. چالش‌های انفرادی (Individual challenges)

بالاخره نوبت به چالش‌های انفرادی رسید. مسلما از روی اسم آن هم می‌توانید پی ببرید که درباره چه چالش‌هایی صحبت می‌کنیم. در این مدل، انیماتور یک چالش با مدت زمان مشخص را برای خودش درنظر می‌گیرد و تلاش می‌کند تا در آن زمان به یک سری اصول پایبند باشد. سپس این ایده را با دیگرا ن نیز به اشتراک می‌گذارد و از آن‌ها دعوت می‌کند تا در این زمان، او را همراهی کنند.

به نظر شما متفاوت‌ترین چالش Individual متعلق به کیست؟ بن تریت (Ben Treat) کسی بود که چالش انفرادی خود را ارائه کرد و اسمش را چالش ۱۰۰ روزه گذاشت. او در اینستاگرامش اعلام کرد که قصد دارد در مدت ۱۰۰ روز، هر روز یک ویدیوی استاپ موشن را انیمیت کرده و نشر دهد.

۴. چالش‌های سرگرم کننده (Fun challenges)

بله، چرا که نه؟ خیلی‌ها هم به دنبال کار‌های فان و سرگرم کننده هستند! یکی از مهمترین تفاوت‌های این چالش با بقیه موارد اینه که انیماتور در ساختن آن، هدفی را دنبال نمی‌ کند. هدف او صرفا نمایش یک موضوع بامزه، خنده دار و یا تمرین است. برد شف (Brad Schiff) سوپروایزر انیمیشن استودیوی لایکا است که هر از چندگاهی با آرماتورهای قدیمی‌ اش ویدیوهای فان می‌سازد.

stop-motion-challenges 2

چالش‌های استاپ موشنی ایرانی با اکسیر

خب خب خب! یک خبر خوب برایتان داریم. برنامه اکسیر به کوشش شبکه ایستانما قصد دارد تا شما را با انیماتورها و علاقمندان به ساخت چالش‌های استاپ موشنی آشنا کند. برنامه استعدادیابی هنرمندان استاپ موشن هر هفته از شبکه ایستانما پخش می‌شود و می‌تواند مسیر ارتقای مهارت‌های فردی و شغلی شما رو فراهم کند.

بدون شک چالش‌های جذابی توسط انیماتورهای فوق العاده ایرانی ساخته شده که خوب است با آن‌ها بیشتر آشنا شویم. پستی‌ها و بلندی‌های سر راه آن‌ها و شنیدن تجاربشان می‌تواند کمک بزرگی به ما کند. پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی بیشتر به قسمت چهارم اکسیر مراجعه کنید.

ایستانما

ما یک تیم جوان و پرشور در واحد تولید محتوای شبکه ایستانما هستیم که در تلاشیم محتوایی ناب و کاربردی برای مخاطبین عزیزمان تهیه کنیم. نظرات شما به رشد و انگیزه‌ی ما کمک به سزایی می‌کند. 🌹

در بزرگترین شبکه اجتماعی استاپ موشن ایران عضو شوید... عضویت در پیج اینستاگرام

مطالب پیشنهادی:

قوانین ارسال دیدگاه در ایستانما

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد و در چهارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران نگنجد، در شبکه ایستانما تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. در صورت تمایل به درج تبلیغات از طریق گزینه ارتباط با ما اقدام نمایید.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

    لینک کوتاه:
    0