لوگوی ایستانما

۱۰ استاپ موشن با هزینه های تولید سرسام آور

دسته بندی :ایستاپلاس, پایگاه دانش ۲ اسفند ۱۳۹۹ ایستانما 2194

 

 

ده انیمیشن در دنیا ساخته شده‌اند که بسیار خوش ساخت هستند، ولی هزینه تولید آن‌ها به طرز سرسام آوری بالاست. این ده انیمیشن ثابت کرده‌اند که به طور کلی ساخت انیمیشن به سبک استاپ موشن کار ارزان و راحتی نیست.

استاپ موشن، تکنیک محبوبی است و اعم از این که دیجیتالی ساخته شود یا سنتی، هم در گیشه موفق است و هم محبوبیت جهانی به دست می‌آورد. با این حال، هنوز استاپ موشن به عنوان رسانه‌ای که می‌تواند حامل مفهوم و محتوایی باشد، آن طور که باید و شاید جایگاه خود را در عصر امروز به دست نیاورده است. با این وجود، استودیوهای مشهور دنیا حاضرند با کمال میل برای ساخت انیمیشن‌هایی به سبک استاپ موشن، هزینه کنند و سختی هایش را به جان بپذیرند.

ساخت استاپ موشن به روش سنتی نسبت به نوع دیجیتالی آن کم هزینه‌تر است، با این حال استودیوها برای تولید این نوع از فیلم‌‌ها بودجه‌های کلانی را تصویب می‌کنند. زیرا به طور کلی استاپ موشن پروژه بسیار بزرگی است و صرف این همه بودجه برای ساخت این انیمیشن‌ها کاملا منطقیست.

۱۰.

آقای روباه شگفت انگیز (۲۰۰۹)

Fantastic Mr. Fox

۴۰ میلیون دلار

هزینه ساخت

دهمین استاپ موشن پر هزینه‌ی دنیا ، انیمیشن آقای روباه شگفت انگیز (Fantastic Mr. Fox) است که وس اندرسون (Wes Anderson) آن را از روی کتابی به همین نام، نوشته‌ی رولد دال (Roald Dahl) ساخته است. در صداگذاری شخصیت‌های این فیلم از فوق ستاره‌های دنیای هالیوود مانند جورج کلونی (George Clooney) و مریل استریپ (Meryl Streep) استفاده شده است.

در این انیمیشن جورج کلونی به جای قهرمان داستان یعنی آقای روباه گویندگی کرده است. این روباه برای تامین خوراک روزانه زندگی خود و خانواده‌اش، به فروشگاه‌ها و انبارهایی که در همسایگی محل زندگی‌اش قرار دارند، دستبرد می‌زند. این کار خشم کشاورزان و انباردارهای محلی را بر می‌انگیزد و جان روباه، خانواده و سایر دوستانش به طرز دردناکی به خطر می افتد.

استاپ موشن آقای روباه شگفت انگیز، جمعا ۴۶ و نیم میلیون فروش داشت که درآمد بالایی نبود. با این حال در مجامع هنری و محافل منتقدان، بسیار مورد توجه واقع شد. این فیلم در سال ۲۰۱۰ نامزد دو اسکار برای بهترین انیمیشن و بهترین موسیقی متن شد. تقریبا یک دهه بعد، کارگردان این فیلم، با انیمیشن استاپ موشن بعدی خود یعنی جزیره سگ‌ها (Isle of Dogs) به دنیای حرفه‌ای انیمیشن بازگشت.

۹.

عروس مرده (۲۰۰۵)

Corpse Bride

۴۰ میلیون دلار

هزینه ساخت

تیم برتون (Tim Burton) هنرمندی‌ست که بیشتر عمر حرفه ای خود را به ساخت فیلم با تکنیک لایو اکشن کرده است، اما هر از چند گاهی در تکنیک استاپ موشن نیز پنجه آزموده است. عروس مرده (Corpse Bride) سومین فیلمی بود که او در آن از تکنیک استاپ موشن استفاده کرد. تیم برتون در فرانکن وینی (Frankenweenie ) کارگردان و در کابوس پیش از کریسمس (The Nightmare Before Christmas) ، تهیه کننده‌ی فیلم بود. علت پر هزینه شدن این دو فیلم این بود که او به جای دوربین های فیلمبرداری سنتی، از دوربین دیجیتالی استفاده کرد.
داستان عروس مرده داستان جوانی به نام ویکتور است. او در حال تدارک مراسم عروسی خود با ویکتوریاست، اما به طور تصادفی با امیلی که یک عروس مرده است ازدواج میکند و با این ازدواج، به سرزمین مردگان پرتاب میشود. او باید راهی پیدا کند تا به دنیای زندگان و به مراسم عروسی خود با ویکتوریا بازگردد.

۸.

فرار مرغی (۲۰۰۰)

Chicken Run

۴۵ میلیون دلار

هزینه ساخت

کمپانی دریم ورکز (DreamWorks) پس از موفقیت در تولید فیلم‌های محبوبی مانند انیمیشن دو بعدی شاهزاده مصر (The Prince of Egypt) و انیمیشن دیجیتالی شرک (Shrek)، به سمت حیطه متفاوتی در تولید انیمیشن رفت و انیمشن فرار مرغی (Chicken Run) را با تکنیک استاپ موشن به بازار گیشه عرضه کرد. فرار مرغی همان طور که از نامش مشخص است، داستان گروهی مرغ و خروس است که می‌خواهند از دست صاحبان خود فرار کنند تا تبدیل به غذای آن‌ها نشوند.
نکته جالب این‌جاست که این فیلم یکی از کم‌هزینه‌ترین تولیدات این استودیو است، اما در همان حال هشتمین فیلم پر هزینه‌ی دنیاست و این نشان می‌دهد که استودیوی “دریم ورکز” ترسی از ساخت انیمیشن های پر هزینه ندارد. خوشبختانه فرار مرغی فروش خوبی داشت و توانست هزینه‌ی ساخت و تولید خود را جبران کند. این انیمیشن پرفروش ترین استاپ موشن تمام دوران‌ها نام گرفته است.

۷.

دزدان دریایی نخاله (۲۰۱۲)

The Pirates! Band of Misfits

۵۵ میلیون دلار

هزینه ساخت

کمپانی آردمن انیمیشن (Aardman Animations) یک بار دیگر فیلمی با تکنیک استاپ موشن ساخته است که دزدان دریایی نخاله نام دارد. این فیلم در اروپا به نام دیگری معروف است؛ ماجراهای دزدان دریایی و دانشمندان! همانگونه که از نام این انیمیشن پیداست، این فیلم دزد دریایی ای را نشان میدهد که برای برنده شدن در مسابقه بهترین دزد دریایی سال، تن به سفری پرماجرا داده است. گویندگی این کاراکتر به عهده هیو گرانت (Hugh Grant) یکی از سوپر استارهای دنیای سینما است.
یکی از علت‌های هزینه‌ی تولید سرسام آور انیمیشن “دزدان دریایی نخاله” این است که این اثر، نخستین تجربه‌ی سه بعدی کمپانی آردمن بوده است. البته این استاپ موشن ارزش چنین هزینه‌ی تولید بالایی را داشت. زیرا هم فروش جهانی بالایی به دست آورد و ۱۲۳ میلیون دلار درآمد برای کمپانی به ارمغان آورد، و هم نامزد اسکار بهترین انیمیشن سال شد.

۶.

کوبو و دوتار (۲۰۱۶)

Kubo & The Two Strings

۶۰ میلیون دلار

هزینه ساخت

هزینه ی ساخت انیمشن کوبو و دوتار (Kubo and the Two Strings) به تنهایی معادل بودجه ساخت چهار فیلم استودیوی لایکا بود! این انیمیشن در مورد پسری به نام کوبو است که از روحی شیطانی فرار می‌کند تا بتواند پرده از شایعاتی که در مورد پدرش گفته می‌شود، بردارد.
بر خلاف شکست تجاری این فیلم در گیشه، “کوبو و دوتار” مورد توجه منتقدین قرار گرفت و از آن تمجید بسیاری شد. این استاپ موشن، نامزد دو جایزه‌ی اسکار شد که یکی از آن‌ها جایزه‌ی بهترین جلوه‌های ویژه‌ی بصری بود.

۵.

غول های پاکتی (۲۰۱۴)

The Boxtrolls

۶۰ میلیون دلار

هزینه ساخت

انیمیشن غول های پاکتی (The Boxtrolls)، بر اساس رمانی به نام “هیولا بیا اینجا” (Here Be Monsters!) نوشته‌ی آلن اسنو (Alan Snow) ساخته شده است. این اثر در مورد اگز (Eggs)، پسربچه‌ای‌ست که باکس ترول‌ها او را می‌دزدند و پیش خود نگه می‌دارند. اما افراد خانواده‌ی اگز در معرض خطر مرگ قرار میگیرند و اِگز مجبور میشود به دنیای انسان ها بازگردد. او با کمک دوست خود “وینی فرد” (Winnifred) بر آرچیبالد اسناچر (Archibald Snatcher) شیطان‌صفت پیروز می‌شود.
این استاپ موشن هم در گیشه و هم در بین منتقدین بسیار موفق بود و توانست اسم استودیوی لایکا و کمپانی فوکوس فیچرز (Focus Features) را بر سر زبانها بیندازد. این اثر موفق به کسب فروش جهانی ۱۰۹ میلیون و ۳۰۰ هزار دلاری شد. همچنین موفق شد نامزد دریافت جایزه‌ی اسکار شود که البته جایزه ای کسب نکرد!

۴.

پارانورمن (۲۰۱۲)

ParaNorman

۶۰ میلیون دلار

هزینه ساخت

فیلم دیگری که در لیست ۶۰ میلیونی های لایکا قرار دارد، انیمیشن پارانورمن (ParaNorman) است که کمتر مورد توجه واقع شده است. فیلم در مورد نورمن بابکاک (Norman Babcock)، پسر جوانی است که باید راهی پیدا کند تا بتواند شهر خود را از خطر حمله‌ی زامبی‌ها نجات دهد.
بخش اعظم هزینه‌ی بالای این استاپ موشن به دلیل به کارگیری پرینتر سه بعدی بود که برای تولید صورت عروسک‌ها از آن استفاده شد. این اثر، اولین تجربه‌ی استفاده از پرینتر رنگی سه بعدی برای تولید استاپ موشن در جهان بود. به علاوه، دلیل دیگر بالا رفتن هزینه های تولید این انیمیشن ، استفاده از دوربین‌های سه بعدی دیجیتالی بود. پارانورمن دومین استاپ موشنی ست که صحنه‌های آن به صورت سه بعدی  فیلمبرداری شده است.

۳.

کورالاین (۲۰۰۹)

Coraline

۶۰ میلیون دلار

هزینه ساخت

انیمیشن استاپ موشن کورالاین (Coraline) بر اساس رمانی به همین نام نوشته‌ی نیل گیمن (Neil Gaiman) ساخته شده است و داستان دختری ست که دنیای موازی‌ای را کشف می‌کند که بسیار شبیه به دنیای خود اوست. هنگامی که کورالاین به ماندن در آن دنیا علاقمند می‌شود ، ناگهان ورق برمی‌گردد و کورالاین خود را در موقعیتی بسیار خطرناکی می‌بیند. او باید برای فرار از آن دنیا راهی پیدا کند تا به دنیای قبلی خود بازگردد.
ریخت و پاش‌های ۶۰ میلیون دلاری این فیلم، دست سازندگان را برای استفاده از استودیوی صوتی مجهز باز گذاشت. و همچنین مدت زمان ساخت کورالاین بسیار طولانی و کشنده بود. پرداختن بیش از حد به جزییات باعث می‌شد که تیم عوامل فقط هفته‌ای ۹۰ الی ۱۰۰ ثانیه از فیلم را بسازند. برای درک طاقت فرسا بودن این موضوع باید اشاره کرد که کل مدت زمان انیمیشن ۱۰۰ دقیقه است!

۲.

شازده کوچولو (۲۰۱۵)

The Little Prince

۷۷.۵ میلیون دلار

هزینه ساخت

انیمیشن شازده کوچولو (The Little Prince) بسیار یونیک و جذاب است زیرا در این اثر که بر اساس داستانی از آنتوان دو سنت اگزوپری (Antoine de Saint-Exupéry) ساخته شده، از دو تکنیک انیمیشن استاپ موشن و انیمیشن دیجیتالی در کنار هم استفاده شده است. انیمیشن شازده کوچولو داستان دختریست که در ملاقات با یک هوانورد، درس هایی از زندگی می‌آموزد.
سکانس های دختر کوچولو همه با تکنیک دیجیتالی ساخته شده‌اند و صحنه‌هایی که دختر کوچولو روایتی را تعریف می‌کند، با تکنیک استاپ موشن فیلمبرداری شده‌است.
انیمیشن شازده کوچولو در اصل برای نمایش در سالن های سینما ساخته شده بود ولی به دلیل کسر بودجه، در نت فلیکس به نمایش درآمد!

۱.

حلقه گمشده (۲۰۱۹)

Missing Link

۱۰۰ میلیون دلار

هزینه ساخت

استاپ موشن حلقه‌ی گمشده ( Missing Link) یا همان لینک گمشده با هزینه تولید ۱۰۰ میلیون دلار، پر خرج ترین استاپ موشن جهان لقب گرفت! داستان فیلم در مورد آقای لینک (Mr Link) با گویندگی زاک گالیفیاناکیس (Zach Galifianakis) است، موجود غول پیکری که می‌خواهد خانواده خود را که از دست داده بود پیدا کند و دوباره با آن ها زندگی کند. او با کمک و همراهی دو دوست صمیمی‌اش ، آقای لیونل فارست (Sir Lionel Frost) و ادلینا فورت‌نایت (Adelina Fortnight) در می‌یابد که ارزش و اهمیت دوستی بین این سه نفر مهم ترین چیزی است که در دنیا وجود دارد. گویندگی آقای لیونل فارست به عهده‌ی هیو جکمن (Hugh Jackman) بوده و کاراکتر آدلینا فورت‌نایت را زویی سالندانیا (Zoe Saldana) گویندگی می‌کند.
شوربختانه، با وجود صرف این هزینه سرسام آور و عجیب و غریب، فیلم در فروش گیشه شکست خورد و فقط ۲۶ میلیون دلار فروخت! البته این انیمیشن در مجامع هنری مورد تقدیر قرار گرفت و نقدهای مثبتی دریافت کرد و موفق شد جایزه بهترین انیمیشن سال در مراسم گلدن گلاب را دریافت کند و تبدیل به فیلمی کلاسیک شود.

ایستانما

ما یک تیم جوان و پرشور در واحد تولید محتوای شبکه ایستانما هستیم که در تلاشیم محتوایی ناب و کاربردی برای مخاطبین عزیزمان تهیه کنیم. نظرات شما به رشد و انگیزه‌ی ما کمک به سزایی می‌کند. 🌹

در بزرگترین شبکه اجتماعی استاپ موشن ایران عضو شوید... عضویت در پیج اینستاگرام

مطالب پیشنهادی:

قوانین ارسال دیدگاه در ایستانما

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد و در چهارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران نگنجد، در شبکه ایستانما تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. در صورت تمایل به درج تبلیغات از طریق گزینه ارتباط با ما اقدام نمایید.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

    لینک کوتاه:
    0