لوگوی ایستانما

آرتور ملبورن کوپر (Arthur Melbourne Cooper) ، ازپیشگامان استاپ موشن

دسته بندی :پایگاه دانش, زیر ذره بین ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ ایستانما 2516

آرتور ملبورن کوپر (Arthur Melbourne Cooper) یکی از پیشگامان عرصه استاپ موشن (stop motion) است. در کارنامه پروپیمان این فیلمساز و عکاس، تعداد زیادی فیلم که با استفاده از این تکنیک‌های انیمیشنی ساخته شده است، دیده می‌شود. با ما تا انتهای این پست شبکه ایستانما همراه باشید تا با این انیماتور بیشتر آشنا شوید.

 

 

آرتور ملبورن کوپر (Arthur Melbourne Cooper)

او در سال ۱۸۷۴ در بریتانیا به دنیا آمد. پدرش، توماس ملبورن کوپر(Thomas M. Cooper) ، عکاس بود و می‌توانیم بگوییم که در کنار استعداد ذاتی آرتور جوان، شغل پدرش هم در گرایش او به هنرهای تصویری بسیار تاثیرگذار بود. او از سال‌های نوجوانی در مغازه پدرش به عنوان دستیار کار می‌کرد و در همان سال های شاگردی، تجربیات باارزشی به‌دست‌آورد.


آرتور ملبورن کوپر و دنیای استاپ موشن

اشتیاق به عکاسی ، تصویربرداری و تولید تصاویر متحرک، همیشه در او وجود داشت. آرتور فعالیت کاری خود را از سال ۱۸۹۲ یعنی درست وقتی که ۱۸ ساله بود شروع کرد.
در اولین قدم‌های فعالیت حرفه‌ای‌اش دستیار برت آکرس (Birt Acres) بود. آکرس در آن زمان از پیشکسوتان سینما به شمار می‌رفت و اولین شخص در بریتانیا بود که از فیلم ۳۵ میلیمتری استفاده کرد.

 

یک استاپ موشن جنجالی با آدمک‌های کبریتی

آرتور ملبورن کوپر بعد از چندین سال آموختن و دستیاری، گویا در حوالی سال ۱۸۹۹ میلادی، اولین فیلم کوتاه استاپ موشن خود، تحت عنوان Matches: An Appeal (کبریت‌ها: یک درخواست) را ساخت.

Arthur Melbourne Cooper-stop-motion
تصویری از اولین فیلم کوتاه استاپ موشن آرتور ملبورن کوپر به نام کبریت‌ها: یک درخواست

البته ناگفته نماند که تاریخ تولید این فیلم بسیار بحث‌برانگیز است و شک و تردیدهای زیادی درمورد تاریخ دقیق آن وجود دارد. دلیل این ابهامات هم گم‌شدن و از بین‌ رفتن حلقه اصلی ۳۵ میلیمتری است . عده‌ای از کارشناسان معتقدند که این فیلم در آغاز جنگ جهانی اول (۱۹۱۴ یا ۱۹۱۵ ) و سال‌ها بعد از اثر استاپ موشن جیمز استوارت بلکتون  نقاشی سحرآمیز ( Enchanted Drawing ) ، ساخته شد.
اما اگر فرض کنیم که این فیلم واقعا در همان سال‌ها ساخته شده‌ است می‌توانیم بگوییم که نخستین فیلم انیمیشنی است كه برای عموم به نمایش گذاشته شد و درواقع قدیمی‌ترین فیلم انیمیشنی محسوب می‌شود که در حال حاضر تصاویرش دردسترس است.
در این فیلم، آدمکی کبریتی وجود دارد که پیام‌هایی را روی تخته می‌نویسد. این آدمک را از تعدادی کبریت ساخته بودند و کبریت‌ها را با سیم به هم وصل کرده بودند. در نهایت هم آرتور ملبورن کوپر با مهارت و خلاقیت خود و با استفاده از جادوی استاپ موشن به آن جان بخشید!
این فیلم یک اثر تبلیغاتی برای یک کمپانی بریتانیایی تولید چوب کبریت بود و البته در آن، درخواست ارسال کمک برای سربازان جنگ هم مطرح شده بود. این هنرمند با این فیلم کوتاه، ثابت کرد که چگونه می‌توان با ساده‌ترین وسایل ممکن و زندگی بخشیدن به آن‌ها از طریق تکنیک استاپ موشن، یک فیلم تجاری تاثیرگذار و سرگرم‌کننده خلق کرد.
ظاهراً آرتور ملبورن کوپر تولید انیمیشن کبریت‌ها را تا سال ۱۹۱۴ ادامه داد. این مجموعه، شامل چند فیلم کوتاه با حضور کبریت‌ها بود و بازی‌ ورزشی آدمک‌های کبریتی را به نمایش می‌گذاشت.

Melbourne Cooper-stop motion (2)
استاپ موشن کبریت ها؛ قسمت نمایش بازی والیبال
Melbourne Cooper-stop motion (1)
استاپ موشن کبریت ها؛ قسمت نمایش بازی کریکت

فعالیت‌های هنری ملبورن کوپر

متاسفانه خیلی از کارهای این هنرمند در حال حاضر گم شده یا از بین رفته‌است! او بین سال‌های ۱۸۹۶ تا ۱۹۱۵ بیشتر از ۳۰۰ فیلم ساخت و تقریبا در ۳۶ مورد از کارهای خود از تکنیک های انیمیشن، لایو اکشن و استاپ موشن بهره برد. ناگفته نماند که شهرت این هنرمند هم بیشتر به‌خاطر همین آثارش است.
آرتور پدرش را در ۲۷ سالگی از دست داد و درهمان سال‎ها بود که ایده تاسیس شرکت خودش در ذهنش شکل گرفت. ۵ سال بعد یعنی در سال ۱۹۰۶ شرکت آلفا (Alpha Trading Company) را تاسیس کرد. او در همین سال، یکی از بنیاگذاران انجمن تولیدکنندگان سینماتوگراف بریتانیا شد.
آرتور ملبورن کوپر در سال ۱۹۰۸ تولیدات آلفا را شروع کرد و در کنار آن، اولین سینمای بزرگ و دائمی شهرستان هردفوردشایر انگلستان را که خانه عکس آلفا ( Alpha Picture ) نام داشت، افتتاح کرد.
فیلم هایی که او در این زمان ساخت شامل یکی از اولین شاهکارهای استاپ موشن یعنی رویاهای سرزمین اسباب‌بازی (Dreams of Toyland) در سال ۱۹۰۸ بود.

Melbourne Cooper-stop motion (3)
رویاهای سرزمین اسباب‌بازی روایتی سوررئال از سرزمینی بود که در آن، اسباب‌بازی‌ها جان داشتند.

چندین فیلم دیگر آرتور ملبورن کوپر، از لحاظ تکنیک‌ و فضای داستانی بسیار شبیه به Dreams of Toyland هستند. در سرزمین خواب (In the Land of Nod 1908 ) و مزاحمان جاده در سرزمین اسباب‌بازی ( Road Hogs in Toyland 1911) از دیگر آثار انیمیشنی این هنرمند هستند.
بقیه تولیدات کوپر، شامل فیلم های مستند صنعتی، فیلم های درام، کمدی و… است؛ اما همانطور که گفتیم بهره‌بردن از تکنیک استاپ موشن بود که او را تا این حد شناخته‌شده کرد.
او بعد از تمام شدن جنگ جهانی اول مدیریت یک آژانس تبلیغاتی را در دست گرفت و تعدادی انیمیشن تبلیغاتی برای کمپانی‌های مواد غذایی ساخت.
آرتور ملبورن کوپر در ۶۶ سالگی بازنشسته شد و در زمان فعالیتش اقدامات موثر زیادی در صنعت فیلمسازی و سینما انجام داد که تاسیس شرکت Heron Films با هدف تولید فیلم های طولانی‌تر، یکی دیگر از این اقدامات بود.
این هنرمند در سال ۱۹۶۱ از دنیا رفت ولی همچنان با آثارش الهام‌بخش فیلمسازان و علاقه‌مندان به استاپ موشن است.

ایستانما

ما یک تیم جوان و پرشور در واحد تولید محتوای شبکه ایستانما هستیم که در تلاشیم محتوایی ناب و کاربردی برای مخاطبین عزیزمان تهیه کنیم. نظرات شما به رشد و انگیزه‌ی ما کمک به سزایی می‌کند. 🌹

در بزرگترین شبکه اجتماعی استاپ موشن ایران عضو شوید... عضویت در پیج اینستاگرام

مطالب پیشنهادی:

قوانین ارسال دیدگاه در ایستانما

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد و در چهارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران نگنجد، در شبکه ایستانما تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. در صورت تمایل به درج تبلیغات از طریق گزینه ارتباط با ما اقدام نمایید.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

    لینک کوتاه:
    0