لوگوی ایستانما

حقایقی از انیمیشن فرانکن وینی ۲۰۱۲ Frankenweenie اثر تیم برتون

دسته بندی :ایستاپلاس, پایگاه دانش ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ ایستانما 3173

وقتی کارگردانی از کودکی فیلم ترسناک ببیند و عاشق انیمیشن های ژانر وحشت باشد، نتیجه این می شود که در جوانی با کسب مهارت مورد نیاز، تخیلاتش را در قالب فیلمی کاملا سیاه و سفید و تاریک به تصویر بکشد.

 

 

فرانکن وینی (Frankenweenie)  یک انیمیشن کمدی و ترسناک آمریکایی است که با تکنیک استاپ موشن سه بعدی و توسط استودیو والت دیزنی (Walt Disney Pictures) تولید شده است. تیم برتون (Tim Burton) نویسندگی و کارگردانی این اثر را برعهده داشته است.

این انیمیشن برگرفته از داستان فیلم ها و کتاب های ترسناک و کلاسیک است؛ در واقع، استاپ موشن فرانکن وینی بازسازی فیلم کوتاه فرانکن وینی است که ۲۸ سال قبل توسط خود تیم برتون ساخته شده است.

نسخه کامل فیلم کوتاه Frankenweenie (1984)

این فیلم نیز ادای احترامی به فیلم بلند فرانکشتاین (۱۹۳۱) به کارگردانی جیمز ویل (James Whale) می باشد.

تریلر فیلم Frankenstein (1931)

خود این فیلم لایو اکشن قدیمی نیز براساس کتابی به همین نام و به نوشته مری شلی  (Mary Shelley) ساخته شده است.

در خلاصه ی داستان آمده است:

ویکتور فرانکنشتاین (Victor Frankenstein) ، پسربچه ای دبستانی و باهوش است که اختراعات و ساخته‌ های عجیبی دارد و تنهایی اش را با سگش، اسپارکی (Sparky) سپری می کند. این حیوان در اثر یک تصادف می میرد ولی دوباره زنده می شود!

معلم علوم مدرسه، آزمایشی انجام می دهد که با اتصال جریان الکتریسیته، بدن یک قورباغه مرده به حرکت در می آید؛ ویکتور از این کار ایده می گیرد و با کمک رعد و برق سگ مرده اش را زنده می کند؛ اما همه چیز به همین خوبی پیش نمی رود…

وقتی دوستانش به این آزمایش عجیب پی می برند، سعی می‌کنند جسد حیوانات خانگی‌ شان را زنده کنند، که به اشتباه، آن موجودات تبدیل به هیولاهای ترسناک می شوند و عواقب هولناکی برایشان دارد…

تریلر انیمیشن Frankenweenie 2012

در ادامه حقایق جالبی از انیمیشن متفاوت فرانکن وینی ارائه می دهیم، تا پایان با ما همراه باشید.

حقایق جالبی از پشت صحنه استاپ موشن

  • استاپ موشن یکی از قدیمی ترین سبک های انیمیشن است که آقای کارگردان به این تکنیک ارادت دارد و پس از کابوس قبل از کریسمس ( The Nightmare Before Christmas, 1993) و عروس مرده (Corpse Bride, 2005) ، فرانکن وینی سومین انیمیشنی است که برتون با استاپ‌ موشن ساخته است. دو مورد آخر نامزد جوایز اسکار نیز شدند.
  • استاپ موشن فرانکن وینی به صورت ۲۴ فریم بر ثانیه ساخته شده؛ به این معنی که انیماتور باید برای ضبط یک ثانیه از فیلم، ۲۴ بار عروسک را تکان دهد و عکس بگیرد. یک انیماتور به طور متوسط، می توانست در طول هفته، ۵ ثانیه از انیمیشن را تولید کند.
  • حدود ۳۳ انیماتور در پروژه حضور داشتند که در آن واحد، حدود ۱۸ انیماتور به طور مستقل از یکدیگر، کار می کردند. مرحله ی ضبط بیش از دو سال طول کشید.

استاپ موشن فرانکن وینی ۲۰۱۲ :

    1. اولین انیمیشن بلند سیاه و سفیدی که ساخته شده است.
    2. اولین انیمیشنی که تیم برتون برای دیزنی کارگردانی کرده است.
    3. دومین انیمیشنی که توسط برتون کارگردانی شد.
    4. اولین انیمیشن برتون که موزیکال نیست.
    5. اولین فیلمی که برتون به تنهایی آن را کارگردانی کرده است (قبلی ها به صورت مشترک بوده اند).
  • تیم برتون در مصاحبه ای اعلام کرد که اگر استودیو اجازه نمی داد که این فیلم را به صورت سیاه و سفید بسازد، او این پروژه را ترک می کرد، زیرا بنظرش برای منعکس کردن سبک کلاسیک و ترسناک فیلم های قدیمی، این انیمیشن باید سیاه و سفید می بود.
  • شخصیت های داستان، چهره‌ و بدن هایی اغراق ‌آمیز، ترسناک و طنز آلود دارند که بر اساس نقاشی ها و طرح های تیم برتون ساخته شده اند. او برخی از نقاشی ها را در سال ۱۹۸۴ و هم زمان با ساخت فیلم کوتاه و لایو اکشن فرانکن وینی کشید و باقی را به طور ویژه برای این استاپ موشن طراحی کرده است.
  • هنرمندان فوق العاده با استعداد، قادر بودند تا کاراکتر نقاشی های اصلی تیم برتون را ببینند و مجسمه سه بعدی آن ها را بسازند که جنس شان ترکیبی از سیلیکون (silicone) و لاتکس (latex) بود.

لباس عروسک ها با کوک های مینیاتوری و خیلی ریز دوخته شد تا متناسب با سایز بدنشان باشد. کلاه گیس آن ها از جنس موی واقعی انسان بود که نخ به نخ مو ها به سرشان وصل شد تا واقعی تر بنظر برسد. در داخل هر عروسک، یک آرماتور فلزی وجود داشت که مانند یک اسکلت عمل می کند و انیماتور را قادر می سازد تا بتواند عروسک ها را حرکت دهد و صحنه هایی با دقت و ظرافتی باور نکردنی به وجود آورد.

  • اولین عروسکی که برای این استاپ موشن طراحی شده، سگ اسپارکی بود که سایز او استانداردی را برای مقیاس بقیه اجزای فیلم ایجاد کرد و سازندگان عروسک توانستند بقیه کاراکترها را به نسبت آن درست کنند.

۴ اینچ (حدود ۱۰ سانت)، کوچکترین سایزی بود که آن ها می توانستند آن سگ را بسازند به طوری که تمام حرکت ها و رفتار های مورد نیاز را انجام دهد. تیم برتون چشم انداز خاصی برای شخصیت اسپارکی داشت و واقعا می خواست که عروسکش مانند یک سگ واقعی عمل کند، بنابراین آرماتور بسیار پیچیده ای نیاز داشت.

  • بیش از ۲۰۰ عروسک و مجموعه برای این استاپ موشن بلند ساخته شد؛ سازندگان سعی کردند، عروسک های بک گراند کار را هم به همان خوبی شخصیت های اصلی درست کنند.
  • از آنجا که هر انیماتور به طور مستقل در صحنه های مختلف کار می کرد، نیاز بود تا هر کارکتر چندین عروسک داشته باشد؛ ۱۷ ویکتور و ۱۲ اسپارکی ساخته شد؛ بنابراین انیماتور ها می توانستند به طور همزمان روی چند سکانس کار کنند و سرعت کار را بالا ببرند. آن ها همچنین برای مواقعی که عروسک ها حین کار خراب می شدند، نیاز به چند زاپاس داشتند.
  • بیمارستان عروسک ها در مجموعه فرانکن وینی همیشه پر بود. سازندگان مدل وقت زیادی را جهت تعمیر اندام ها، رفع مشکلات مو و پوست، ترمیم لباس هایی که پاره یا کثیف شده بودند و … می کردند. هنگامی که یک عروسک در حین استفاده مکرر خراب می شد، باید مجدد به قسمت نقاشی بر می گشت و رنگ آمیزی می شد، و این غیر عادی نبود که اسپارکی حدودا ۶۰ بار رنگ آمیزی شد!
  • این انیمیشن در استودیو “Three Mills Studios” ضبط شده است. مجموعه و دکور های فیلم روی صفحات میز قرار گرفته اند و اکثر قریب به اتفاق وسایل مینیاتوری موجود در مجموعه ها، به طور دقیق و با دست، نقاشی و ساخته شده اند.
  • موسیقی Frankenweenie توسط دنی الفمن (Danny Elfman) ساخته شد، که رابطه کاری اش با تیم برتون به سال ۱۹۸۵ و تولید فیلم بلند ماجراجویی بزرگ پی وی بر می گردد. این دو نفر در پروژه های زیادی با هم همکاری داشته اند.
  • درست است که این اثر، انیمیشن کامپیوتری نیست، اما فیلمسازان در کنار استاپ موشن از تکنولوژی کامپیوتر برای ایجاد جلوه های بصری (visual effects) نیز استفاده کرده اند؛ به طوری که، فیلم شامل ۱۳۰۰ عکس با جلوه های بصری است.

صداپیشه های با استعداد و شاخص این انیمیشن، چهار بازیگر بودند که در فیلم های قبلی برتون نیز کار کرده اند:

    1. وینونا رایدر (Winona Ryder) در “Beetlejuice”  و “Edward Scissorhands”
    2. کاترین اوهرا (Catherine O’Hara) در “Beetlejuice” و “The Nightmare Before Christmas”
    3. مارتین شورت (Martin Short)  در Mars Attacks”!”
    4. مارتین لاندو (Martin Landau) در “Ed Wood” و “Sleepy Hollow”

طراح تولید این پروژه ریک هیینریچز (Rick Heinrichs) یک رابطه حرفه ای بلند مدت با مدیر تولید تیم برتون داشت و با توانایی های مختلف خود در بسیاری از فیلم های برتون کار کرد؛ از جمله:


+ Sleepy Hollow که جایزه اسکار را به دست آورد،
+ فیلم های کوتاه Vincent و Frankenweenie

+ و فیلم های بلند Pee-wee’s Big Adventure، Beetlejuice، Edward Scissorhands، Batman Returns، The Nightmare Before Christmas و Planet of the Apes.
 
  • میزان فروش فرانکن‌ وینی در مقایسه با استاپ ‌موشن‌ های مشابه‌ قبلی اش، مثل کابوس قبل از کریسمس و عروس مرده، به طور قابل ملاحظه ای کمتر است و انگار این روایت سرد، ترسناک و سیاه نتوانسته مخاطبین زیادی را جذب کند. هزینه ی تولید فیلم ۳۹ میلیون دلار بود که در گیشه حدود ۸۱.۵ میلیون دلار فروش کرد.

حتی استاپ موشن ترسناک پارانورمن (ParaNorman, 2012) که به طور همزمان با فرانکن وینی منتشر شد، حدود ۱۰۷ میلیون دلار فروش کرد و به موفقیت بیشتری رسید. شاید یکی از دلایلش این باشد که هدف برتون بیشتر بازسازی و ارائه یک داستان کلاسیک بود تا ایجاد یک انیمیشن کمدی و ترسناک جدید!

حواشی داستان فرانکن وینی

  • اصل داستان بر اساس یک دروغ بزرگ است، زنده کردن موجوداتی که مرده اند و خلق هیولاها! این موضوع می تواند توهم غلطی را برای کودکان ایجاد کند که شما هم اگر بخواهید می توانید هر کاری انجام دهید، هر کاری!!
  • شخصیت اصلی فیلم یعنی ویکتور فرانکنشتاین، پسربچه ‌ای عجیب غریب و درون گرا است، که احتمالا الهامی از دوران کودکی و تخیلات خود تیم برتون می باشد. حتی در شروع نشان می دهد که او یک انیمیشن استاپ موشن ترسناک و سه بعدی ساخته است!
  • محتوای این فیلم از آثار سینمایی و ترسناک بسیاری الهام گرفته است و به نوعی منبع آن، تاریخچه ی انیمیشن های دهه ۱۹۲۰ تا ۱۹۸۰ هستند. به عنوان مثال، فیلم های کلاسیک ترسناک دهه ۱۹۳۰، مانند “فرانکنشتاین” و “دراکولا“، نام چندین شخصیت را به این انیمیشن وام داده اند، مانند: Victor،  Elsa Van Helsing، Edgar “E” Gore و Burgemeister.
  • فرانکن وینی به محتوای استاپ موشن های قبلی کارگردان هم فلش بک ریزی زده است؛ مثلا در صحنه ی گورستان حیوانات خانگی، قبر “zero” نیز وجود دارد، سگی که روحش یکی از کاراکتر های انیمشن کابوس قبل از کریسمس (۱۹۹۳) بود.
  • همچنین نام لاک پشت “شلی” ادای احترامی به مری شلی نویسنده ی رمان Frankenstein می باشد.
  • سازندگان این انیمیشن از افرادی که حیوان خانگی شان را از دست داده بودند، دعوت کردند تا نام شان را برای تیم طراحی تولید ارسال کنند؛ در نتیجه روی بسیاری از سنگ قبرهای داخل گورستان، اسامی حیوانات خانگی واقعی زده شده بود.
  • داستان فیلم حوالی دهه ۱۹۷۰ و در شهر خیالی ” New Holland” جریان دارد؛ جایی که خیلی شبیه Burbank، کالیفرنیا، محل تولد و بزرگ شدن آقای کارگردان است.
  • آزمایشی که معلم علوم مدرسه، آقای ریکراسکی (Rzykruski) از طریق اتصال برق
    به پای قورباغه نشان داد، بر اساس آزمایش های واقعی فیزیکدان ایتالیایی
    Luigi Galvani بود؛ او اولین کسی است که کشف کرد، پای قورباغه ی مرده و سایر موجودات مرده با اتصال برق تکان می خورد؛ که این کار منجر به مطالعه زیست محیطی بیشتر روی سیستم عصبی و توابع آن شد.
  • انتشار این فیلم یک تئوری ایجاد کرد که فرانکن وینی و دو استاپ موشن دیگر برتون، یعنی کابوس قبل از کریسمس (۱۹۹۳) و عروس مرده (۲۰۰۵) همه در یک سیر مشترک و دنباله دار قرار دارند و یک داستان بزرگ چندین ساله را روایت می کنند. حتی برخی حدس زدند که شخصیت های Victor Frankenstein و Sparky فرزندان Victor Dort و Scraps در عروس مرده هستند.

نظر شما در مورد این انیمیشن ژانر وحشت چیست؟

آیا سایر استاپ موشن های تیم برتون را هم دیده اید؟ بنظرتان کدام اثر موفق تر بوده است؟

ایستانما

ما یک تیم جوان و پرشور در واحد تولید محتوای شبکه ایستانما هستیم که در تلاشیم محتوایی ناب و کاربردی برای مخاطبین عزیزمان تهیه کنیم. نظرات شما به رشد و انگیزه‌ی ما کمک به سزایی می‌کند. 🌹

در بزرگترین شبکه اجتماعی استاپ موشن ایران عضو شوید... عضویت در پیج اینستاگرام

مطالب پیشنهادی:

قوانین ارسال دیدگاه در ایستانما

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد و در چهارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران نگنجد، در شبکه ایستانما تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. در صورت تمایل به درج تبلیغات از طریق گزینه ارتباط با ما اقدام نمایید.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

  1. 696288568808 گفته؛
    17:13 1402/02/24

    سلام. این مقاله واقعا عالی بود، اگر می شود، یک مقاله راجب یکی از جدیدترین فیلم های انیمیشنی استاپ موشن با عنوان ” خدای دیوانه (Mad God) ” ساخته ” فیل تیپت (Phil Tippett) ” درست کنید.

  2. 696288568808 گفته؛
    22:51 1402/02/30

    سلام، من وقتی ۹ سالم بود، فیلم ” دره بدون بازگشت (The Valley Of Gwangi) ” را دیدم که از فیلم های ری هری هاوزن (Ray Harryhausen) است و از آن موقع شیفته تکنیک انیمیشن استاپ موشن شدم.

لینک کوتاه:
0