در انیمیشن “گنجشک و پنبه دانه” گنجشک تپل بانمکی غوزه پنبهای پیدا میکند و تصمیم میگیرد با آن برای خود لانه درست کند. اما باد لانهاش را خراب میکند. او برای بازسازی لانه، غوزه پنبه را پیش کسانی میبرد که کارش را راه بیندازند. این افراد حلاج، ریسنده، رنگرز و بافندهی چادر شب هستند. آنها هر کدام روی غوزه پنبه کاری انجام میدهند و در ازای کاری که کردهاند از گنجشک دستمزد میخواهند. گنجشک داستان ما هم در حد توان خود دستمزد آن ها را میپردازد. مثلا آتش پیرزنی که نخ میریسد را باد میزند تا شعلهور شود، یا مرد رنگرز را آنقدر میبوسد که صورتش خیس میشود!
در این میان شکارچیای هم هست که در نقش بدمن فیلم، به داستان شور و هیجان میبخشد. او به دنبال شکار گنجشک قصه ماست. هر بار که مرد شکارچی، موفق به شکار گنجشک نمیشود، از شدت عصبانیت حرکات خنده داری از او سر میزند. اوضاع و احوال شکارچی، بیننده را به یاد حرکات انفجاری راسپوتین (Rasputin) در انیمیشن آناستازیا- شرکت فاکس قرن بیستم (Anastasia- 20th Century Studios) می اندازد. صحنهای که شکارچی از شدت عصبانیت موهای خود را میکند طنز جالبی در خود دارد.
ماهیت فیلمنامهی این داستان بر اساس اشعار محلی قدیمی ساخته شده است. اشعاری مانند “دویدم و دویدم/ سر کوهی رسیدم” و از این دست اشعار فولکلوریک که سرایندهی آن مشخص نیست و در ادبیات غیر رسمی، بین مردم رواج دارد. به نظر میرسد سبک این اشعار نشات گرفته از داستان هفت خوان رستم باشد. زیرا معمولا در این اشعار، مانند داستان هفت خوان رستم، قهرمان داستان به سفری میرود، در هر مرحله با آزمونهایی مواجه میشود و در هر گام، چیزی پیدا کرده و آن را توشهی راه خود میسازد، چیزی که حتی فکرش را هم نمیکند ممکن است در گام بعدی به دردش بخورد.
کاراکتر اصلی داستان در هر توقفگاه، فردی را ملاقات میکند که در گذر از آن مرحله به او کمک میکند، و سرانجام قهرمان به چیزی که میخواست دست پیدا میکند و داستان به خوبی و خوشی تمام میشود.
این داستانها و اشعار، پیش زمینهی ساخت بازیهای رایانهای هم هستند. بازی ماریوی قارچخور (Super Mario Bros) ، لوله کش محبوب سیبیلوی ایتالیایی، جزو اولین بازیهای رایانهای از این نوع است که با پشت سر گذاشتن موانع در هر مرحله و جمع آوری امتیاز و سکه و رفتن به مرحله بعد همراه هستند.
ممنون از مطالب و ویدئوهای بسیار خوبی که تو سایت میزارین
فقط ی پیشنهاد داشتم اگه بشه ی قسمت اختصاص بدین به استاپ موشن های ایرانی مثل همین اثر و مثلا کارهای استاد علیمراد
چون واقعا هیچ دیتابیسی تو هیچ جایی از آثار هنرمندان ایرانیمون تو اینترنت نیست و واقعا در حقشون بی انصافی میشه (برعکس کارهای خارجی که خب تو کلی از سایت ها پیدا میشن)
بازم ممنون از زحماتی که میکشین
با سلام. به زودی در این مورد هم پلتفرم جدیدی از ایستانمارونمایی میشه. ممنون که پیگیری می فرمایید