سال ۱۹۱۷ یکی از سالهای مهم و پرکار زندگی او در زمینه انیمیشن بود. هلنا اسمیت دیتون فیلم رمان معروف رومئو و ژولیت شکسپیر را اواخر همین سال ساخت. فیلم خمیری رومئو و ژولیت شاخصترین اثر این فیلمساز است. البته چندماه قبلتر، اثری از او که در آن مجسمههای در حال حرکت نشان داده میشد در سالن تئاتری در نیویورک به نمایش درآمده بود. هلنا آثار دیگری هم در این سال ساخت که میتوانیم به این موارد اشاره کنیم: Battle of the Suds و Pride Goeth Before a Fall
مدتی بعد، در یک ماهنامه مقالهای درمورد این تکنیک چاپ شد و روزنامهنگار با تمجید فراوان، هلنا دیتون را به عنوان فعال در این عرصه معرفی کرد. واکنش مطبوعات آن روزها و پرداختنشان به این موضوع، اهمیت و تاثیر کار او را به ما یادآوری میکند. البته که ساختههای خمیری این مجسمهساز و انیماتور درواقع هیچ حرکت خودبهخودی نداشتند ، اما به گفته نویسنده روزنامه، همه حرکات آنقدر روان و طبیعی بوند که بسیار باورپذیر و سرگرم کننده بود.
خداحافظی هلنا اسمیت دیتون با استاپ موشن
ابتکار و نبوغ دیتون غیرقابل انکار است اما مسئلهای که درمورد او مطرح میشود این است که او آنطور که باید شناخته نشد و آثار تولیدی او برای نسلهای بعدی باقی نماند. اگر به بهترین وبسایتهای بایگانی فیلم دنیا هم سربزنید متاسفانه نمیتوانید فیلمهای او را پیدا کنید.
دلایل مختلفی برای این قضیه مطرح میشود. عدهای معتقدند جنسیت او دلیل این بهحاشیهرانده شدن در آن سالها بود؛ بعضیها هم میگویندکوتاه بودن مدت فعالیت او در زمینه فیلمسازی و تولید انیمیشن های استاپ موشن، دلیل اصلی این مسئله است.
او بعد از جنگ جهانی اول بیشتر در زمینه نویسندگی رمان، نمایشنامه و نقاشی فعالیت کرد و نقاشیهایش را در یک گالری در پاریس به نمایش گذاشت.
قوانین ارسال دیدگاه در ایستانما