لوگوی ایستانما

دنیای شگفت انگیز حمید و اولین انیمیشن پیکسلیشن ایران زیر ذره بین

دسته بندی :پایگاه دانش, زیر ذره بین ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ شبکه‌ی ایستانما 2399

 

 

دنیای شگفت انگیز حمید دنیایی است عجیب و جالب. دنیایی که در آن توپ به حمید جاخالی می‌دهد و پتو از دست او فرار می‌کند! انیمیشن سریالی دنیای شگفت انگیز حمید، انیمیشنی است شاد و پر انرژی که با تکنیک استاپ موشن پیکسلیشن (stop motion pixilation) ساخته شده است . این مجموعه کار بهروز یغماییان، کارگردان، نویسنده و انیماتور پرکار ایرانی است که حضور پر رنگ او را در دیگر انیمیشن های استاپ موشن عروسکی همچون “خانه ما” و “موزه” دیده ایم.
این انیمیشن ۵۲ قسمتی با طنزی شیرین و تصویر و حرکت و موسیقی، آداب شهروندی و تمدن و راه و روش درست زندگی کردن را به بچه‌ها یاد می‌دهد. لحن این مجموعه به دور از هرگونه پند و نصیحت و آموزش مستقیم است.

چگونه حمید به جای راه رفتن لیز می‌خورد؟!

مهمترین ویژگی پیکسلیشن، طنز موقعیت است. پیکسلیشن نوعی از انیمیشن استاپ موشن است که در آن به جای پاپتِ دست‌ساخته‌ی انسان، از بازیگر زنده به عنوان سوژه‌ی اصلی استفاده می‌شود. در این نوع استاپ موشن، بازیگر جلوی دوربین عکاسی ژست مورد نظر کارگردان را می‌گیرد و از او عکاسی می‌شود. سپس با به هم چسباندن این فریم‌ها و نمایش سریع آن‌ها، انیمیشن مورد نظر ساخته می‌شود.

در این تکنیک، همان‌گونه که در دنیای شگفت انگیز حمید هم شاهد آن هستیم، اجسام بی‌جان حرکت می‌کنند، بازیگر زنده به پرواز در می‌آید، اشیا غیب و ظاهر می‌شوند، جادو و اعجاز خلق می‌شود و از همه مهمتر، در صحنه‌های انیمیشن حالتی طنزگونه ایجاد می‌شود که جلوه‌ای بسیار دلنشین و زیبا دارد.

دنیای جذاب قورباغه‌ی خوش اخلاق و چراغ مطالعه‌ی سختگیر

در این دنیای عروسکی، همه کاراکترها شخصیت پردازی شده‌اند و هر یک اخلاق مخصوص به خود را دارند. سبزک، قورباغه‌ای وفادار و همراهی همیشگی و دلسوز است که می‌تواند از دیوار راست بالا برود و با حمید نقاشی بکشد. او حتی در جمع کردن کاغذهای مچاله شده به حمید کمک می‌کند.
چراغ مطالعه کاراکتری بسیار جدی و سختگیر است. هر بار که حمید کار اشتباهی انجام می‌دهد، او چشمان خود را می‌بندد و سری به علامت تاسف تکان می‌دهد. میمون ، بازیگوش و پر انرژی است و دائم بالا و پایین می‌پرد. پرداختن به همه این جزییات نمایان‌گر هنر نویسنده و توانمندی انیماتور مجموعه و تسلط کارگردان بر تکنیک است.
نویسنده و انیماتور این کار، نگاهی نیز به آثار ساخته شده در جهان دارند و آن‌ها را با تمام ویژگی‌هایشان میهمان اتاق حمید می‌کنند. مثلا حمید گربه‌ای عروسکی دارد که آبی رنگ است و به سونیک (sonic) شباهت دارد. جالب این‌جاست که این عروسک در اتاق جادویی حمید، مانند موجودات فضایی و دیجیتالی، حالت چشمک زن دارد و دقت روی همین مورد، بیشتر او را به سونیک شبیه می‌کند.
دقت انیمیاتور و کارگردان تا آن‌جاست که حتی گوریل عروسکی هم مانند گوریل‌های واقعی موقع راه رفتن از دست‌هایش استفاده می‌کند. رعایت این نکات آسان نیست و زحمت زیادی دارد و همین نکات ریز، کار را به اثری قابل توجه و دلنشین تبدیل می‌کند.

اولین نمونه‌ی انیمیشن‌های ساخته شده با تکنیک پیکسلیشن، انیمیشن هتل الکترونیکی (Hôtel électrique- به انگلیسی: electrical hotel) است که در سال ۱۹۰۸ در کشور فرانسه ساخته شده است. این انیمیشن در ژانر کمدی- فانتزی به کارگردانی Segundo de Chomón و تهیه کنندگی Pathé Frères است.

شگفتی دنیای حمید در چیست؟!

این مجموعه به سفارش شبکه یک سیما از سال ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۰ در ۵۲ قسمت ۷ الی ۱۰ دقیقه‌ای برای مخاطب خردسال و کودک ساخته شده است و رویکردی آموزشی دارد. اما بر خلاف تصوری که ممکن است از آموزشی بودن داشته باشیم، فضای خشکی ندارد و نویسنده و کارگردانِ هنرمند و کارکشته‌ی این مجموعه و تیم توانمند آن، توانسته‌اند با خلاقیت خود، طوری در انتقال نکات آموزشی این انیمیشن جذابیت ایجاد کنند که مخاطب خردسال و کودک، از این که مورد آموزش قرار می‌گیرد زده نشود و جذب ساخت هنرمندانه و طرز بیان زیبای فیلم شود. در این فیلم، چرخش از موضوعی به موضوع دیگر بسیار زیبا انجام شده است.
پرسوناژ اصلی داستان این مجموعه، پسر بچه‌ای به نام حمید است. در آغاز هر یک از قسمت‌ها، مشکلی وجود دارد. مثلا دست‌های حمید کثیف است و دیوارها و عروسک‌ها کثیف می‌شوند، یا تکالیف مدرسه را انجام نداده است و یا پرنده‌ای زخمی می‌بیند. در ادامه، مدادی جادویی از جعبه بیرون می‌آید و نقاشی‌های متحرکی روی صفحه کاغذی سفید نقش می‌بندد و در همان حال، راوی (با گویندگی مریم شیرزاد) مانند معلمی مهربان با بیانی زیبا و به دور از هرگونه نصیحت و پند و اندرز، با آوردن مثال‌های زیبایی از طبیعت و زندگی در جامعه، نکات آموزشی مورد نظر را در هفت الی ده دقیقه آموزش می‌دهد.


در تمامی قسمت‌ها، بخش‌های آموزشی بر اساس منابع مختلف و موثق ساخته شده‌اند. به عنوان مثال در یکی از قسمت‌های این مجموعه، حمید را می‌بینیم که اسباب بازی هایش با او بازی نمی‌کنند. زیرا او هنوز تکالیف مدرسه‌اش را انجام نداده است. وقتی که بالاخره به سراغ نوشتن مشق می‌رود، اسباب‌بازی‌هایش از دست‌خط بد او ناراحت می‌شوند. در این‌جا مداد جادویی از جعبه بیرون می‌آید و راوی با استفاده از قلم جادویی و با زبانی طنزگونه، ابتدا تاریخچه‌ی اختراع خط را بررسی می‌کند و خط های مختلف مانند نستعلیق و شکسته و … را معرفی می‌کند. سپس خط‌های کشورهای مختلف را نشان می‌دهد و فلسفه‌ی خط را به حمید/بیننده گوشزد می‌کند. در انتها، حمید به یادگیری هنر خوشنویسی علاقمند می‌شود.

پشت صحنه و مصاحبه با عوامل سازنده دنیای شگفت انگیز حمید

معرفی عوامل سازنده‌ی انیمیشن دنیای شگفت انگیز حمید

بهروز یغماییان

کارگردان انیمیشن

بهروز یغماییان نویسنده، کارگردان و انیماتور ایرانی متولد ۱۳۲۸ در شهر سمنان است. وی از پیشکسوتان عرصه‌ی استاپ موشن ( ۱۳۵۷- تلویزیون ایران) است و کارهای زیادی با این تکنیک ساخته است. بهروز یغماییان دانش آموخته‌ی هنرهای دراماتیک است و کار خود را از سینما آغاز کرده است. برای طرفداران پروپا قرص برنامه تلویزیونی “وقتی بابا کوچک بود” جالب است بدانید این کارتون زیبا را هم بهروز یغماییان ساخته است.

وی از فعالان حوزه انیمیشن بوده و برای سر پا ایستادن این هنر در کشور، حتی در برهه‌ای از زمان، حاضر به فروش دفتر کار خود شده است تا هزینه‌ی ساخت فیلم جمشید و خورشید را تامین کند.

البته به جز عرصه استاپ موشن، وی تجربیاتی در زمینه‌های دیگر هم داشته است. تدوین دو انیمیشن دو بعدی (جمشید و خورشید، خورشید مصر) ، طراحی صحنه و لباس فیلم سینمایی (علی و غول جنگل) و ساخت تیتراژ انیمیشن (خورشید مصر) از کارهای اوست. انیمیشن جمشید و خورشید هر چند شاید نتوانسته باشد نظر منتقدان را به خود جلب کند، اما هنر بهروز یغماییان در تدوین این اثر، توانسته است جای وی را به عنوان وزنه‌ی مهمی در میان هنرمندان عرصه تصویر و رسانه باز کند.

 

بخشی از افتخارات بهروز یغماییان

  • سال ۷۱- برنده تندیس سیمین از بیست و دومین جشنواره بین المللی فیلمهای آموزشی و تربیتی رشد برای انیمیشن “لی لی حوضک”
  • سال ۷۷- دیپلم افتخار جشنواره فیلم سبز برای فیلم ” آب آب زندگی”
  • سال ۷۹- دیپلم افتخار جشنواره بین المللی کودک و نوجوان اصفهان برای فیلم “طوفان نوح”
  • سال ۸۰- تندیس سومین جشنواره ملی سیما برای مجموعه “دنیای شگفت انگیز حمید
  • جایزه ویژه هیات داوران سومین جشنواره سیما برای مجموعه “دایی جان”
  • جایزه ویژه هیئت داوران سومین جشنواره پویانمایی تهران برای انیمیشن سینمایی “خورشید مصر”
  •  سال ۸۲- منتخب تماشاگران جشنواره بین المللی کودک و نوجوان اصفهان “خورشید مصر”
  • جایزه ویژه هیئت داوران در جشنواره بین المللی کودک و نوجوان اصفهان
  •  دیپلم افتخار جشنواره فیلم های ورزشی میلان برای سریال “دنیای شگفت انگیز حمید “
  • سال ۸۴ – جایزه ویژه هیئت داوران بیستمین جشنواره بین المللی فیلم های کودک و نوجوان اصفهان برای فیلم “جمشید و خورشید”
  •  سال ۸۵ – تقدیر چهاردهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم برای مجموعه “انیمیشن پیامبران”
  •  سال ۹۴ – جایزه ویژه داوران جشنواره یاس برای انیمیشن سینمایی “جمشید و خورشید”

آبتین یغماییان

بازیگر نوجوان نقش حمید

بازیگر نقش حمید، آبتین یغماییان پسر بهروز یغماییان و متولد ۱۳۶۷ است. وی در سال های کودکی در انیمیشن‌های ساخته‌ی خانواده‌ی هنرمندش ایفای نقش می‌کرد و از همان زمان وارد دنیای تصویر و رسانه شد. شاید فضای هنری خانواده، در انتخاب رشته‌ی او بی تاثیر نباشد. او دانش آموخته‌ی رشته تئاتر از دانشگاه سوره است.
همچنین بازی در تیزرهای شرکت‌های تبلیغاتی و فیلم های کوتاه از همان ابتدای کودکی، علاوه بر داشتن خانواده‌ای اهل هنر، باعث شد تا آبتین یغماییان وارد حوزه های متفاوت و متنوع دنیای رسانه شود و حضور جلوی دوربین را تجربه کند. به همین خاطر است که او، تنوع را سرلوحه کار خود قرار داده و مدام عرصه های متفاوتی را آزمایش می‌کند.
آبتین یغماییان از ۱۳ سالگی نوازندگی درامز را نزد استاد کیوان شکوه و نوازندگی کاخن را نزد استاد همایون نصیری فرا گرفته است، و در سال‌های اخیر فعالیت‌های خود را به سمت موسیقی برده است. او از سال ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۶ به مدت پنج سال در گروه بمرانی نوازنده درامز بوده است.
ایفای نقش برادر فرخ (که درامز می‌نوازد) در فیلم سینمایی قانون مورفی به کارگردانی رامبد جوان یکی دیگر از فعالیت‌های رسانه‌ای آبتین یغماییان است. این فیلم در سال ۱۳۹۷ ساخته شده و ژانر آن کمدی-اکشن است. تهیه کننده‌ی قانون مورفی محمد شایسته بوده که توانسته در زمان اکرانش به فروش بیش از ۹ میلیارد تومان دست پیدا کند.

مریم شیرزاد

مریم شیرزاد

راوی و گوینده

مریم شیرزاد در سریال دنیای شگفت انگیز حمید، نقش راوی این سریال را دارد. نقش او در این انیمیشن یادآور نقش پری مهربان در پینوکیو نوشته‌ی کارلو کولودی است. او مانند معلمی دلسوز و مهربان، با صدای شیرین و به دور از هرگونه شماتت، اشکالات کار حمید را به او گوشزد و او را راهنمایی می‌کند.

 تنها صدای انسانی‌ای که در این سریال به گوش می‌رسد، صدای مریم شیرزاد است که مناسب سن کودک و نوجوان است و کاملا با هدف ساخت این مجموعه هم‌راستاست و در تلطیف فضای انیمیشن دنیای شگفت انگیز حمید نقش بسزایی دارد.

مریم شیرزاد متولد ۱۳۳۸ متولد تهران و دوبلور و صدابازیگر ایرانی است. وی در سن ۱۲ سالگی فعالیت صدابازیگری خود را با اجرای برنامه‌ی کوتاهی در رادیو آغاز کرد و اولین کار دوبله‌ی خود را برای فیلمی به مدیریت دوبلاژ سعید مظفری انجام داد.

برای نسل بزرگسال ، مریم شیرزاد صدای آشنایی دارد. صدای شخصیت های دوست داشتنی و لطیفی مانند اوشین، سرندیپیتی، مسافر کوچولو، سارا استنلی، آنی شرلی و صدها کاراکتر آشنای دیگر، در خاطر تماشاچی دهه پنجاه و شصت و پس از آن، مانده و تبدیل به خاطره شیرینی شده است.

مریم شیرزاد در ادامه فعالیت‌های هنری، به سرودن شعر و دکلمه‌ی آن در صفحه اینستاگرامش روی آورده و کارهای ارزشمندی از خود به جا گذاشته است.

علی پاکدست

نویسنده

علی پاکدست، نویسنده‌ی انیمیشن دنیای شگفت انگیز حمید از آن دسته نویسندگان پرکاری‌ست که در عرصه‌های مختلف هنری پنجه آزموده است. از میان کارهای شاخصی که علی پاکدست در آن حضور داشته می‌توان به اپرای حافظ به کارگردانی بهروز غریب پور اشاره کرد که وی در تیم بازی دهندگان و همچنین اعضای تیم ساخت عروسک بوده است.

ساخت موسیقی انیمیشن سریالی دنیای شگفت انگیز حمید بر عهده کیوان کیارس بوده است. کیوان کیارس آهنگ‌ساز و گیتاریست ایرانی و مدرس موسیقی بوده و آثار او در فیلم‌ها و سریالهای زیادی به گوش شنونده رسیده است. در بین آثار او نماهنگ جام جهانی با خوانندگی محمد بحرانی و بازی عروسک “جناب خان” در برنامه خندوانه بیش از سایر ساخته‌های او شنیده شده و در ذهن‌ها ماندگارتر است. این موسیقی در پس زمینه‌ای با حال و هوای جنوب ساخته شده و یادآور علاقه‌ی مردم جنوب ایران به فوتبال برزیل است.

موسیقی سریال انیمیشنی دنیای شگفت انگیز حمید ، موسیقی‌ای کاملا کودکانه و متناسب با سن و سال و حال و هوای شاد و پر نشاط کودکی است و در آن از سازهایی استفاده شده که کودک را به شور و نشاط می‌آورد.

سایر عوامل تولید دنیای شگفت انگیز حمید:

    • مشاور نویسنده: علی زارعان
    • بازنویسی برای فیلم: بهروز یغماییان
    • تصویر بردار: مهران مولاپور
    • فیلمنامه مصور یا استوری بورد: اژدر دلداده
    • طراح نقاشی متحرک: فائزه بشردوست- اژدر دلداده- سحر یاسین پور- فاطمه درج ور
    • طراح میانی: نیر سلیمی
    • تدوین: سعید ترخانی
    • نقاشی متحرک: علیرضا کاویان راد
    • مدیر اجرای رایانه ای: علیرضا کاویان راد
    • طراح صحنه و لباس: بهروز یغماییان
    • انیماتور پیکسلیشن: حمیدرضا میرباقری
    • ساخت عروسک و عروسک گردان: حمیدرضا میرباقری
    • صدابرداری و ترکیب صدا: خلیل رافع
    • تصویر برداری رایانه ای: حسن عابدی
    • اجرای رایانه ای: لیلا هادی- مژده اختر خاوری- سعید ترخانی- پیمان شریفی
    • تدارکات: ولی الله فرحزادی
    • پشتیبانی رایانه ای: حمیدرضا صنعتی
    • تهیه کننده : نادر یغماییان

مشاهده آنلاین و دانلود انیمیشن دنیای شگفت انگیز حمید

شبکه‌ی ایستانما

در بزرگترین شبکه اجتماعی استاپ موشن ایران عضو شوید... عضویت در پیج اینستاگرام

مطالب پیشنهادی:

قوانین ارسال دیدگاه در ایستانما

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد و در چهارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران نگنجد، در شبکه ایستانما تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. در صورت تمایل به درج تبلیغات از طریق گزینه ارتباط با ما اقدام نمایید.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

    لینک کوتاه:
    0