لوگوی ایستانما

از صفر تا صد استودیوی انیمیشن سازی آردمن (Aardman Animations)

دسته بندی :پایگاه دانش, زیر ذره بین ۱۷ مرداد ۱۳۹۹ ایستانما 5189

 

 

درست زمانی که هیچ کارتونی با استفاده از نرم افزارهای قدرتمند و سیستم های ابرقدرت ساخته نمی شد، استودیوهای انیمیشن سازی و تولید کارتون آن زمان با ساده ترین ابزار و تلاش های بی وقفه سعی در تولید محصولاتی بودند که ما از آن ها بعنوان یک اثر کارتونی یاد می کنیم. به مرور زمان و با گسترش تجربه ی بشر و اشتیاقش به تکامل هر چه بیشتر، کامپیوترهایی با قدرت و سرعت بیشتر به همراه دانش نرم افزاری که با پیشرفت صد برابری خود این راه را هموارتر نمود. راهی که انتظار می رفت تا باعث نابودی و کمرنگ شدن برخی صنایع انیمیشن سازی شود. اما نه تنها که این ممکن اتفاق نیفتاد، بلکه تعریف جدیدی هم از انیمیشن و انیمیشن سازی شکل گرفت!

یکی از این تکنیک ها که با گذر زمان ارزشمندتر از گذشته خودش را نشان داد، انیمیشن سازی با تکنیک استاپ موشن بود. و این پر رنگ تر شدن جایگاه و محبوبیت آن در بین مخاطبان بی شک بر میگردد به تلاش و پشتکار استودیوها و افرادی که بعنوان پیشرو در این زمینه فعالیت داشتند. یکی از قدیمی ترین ها و حرفه ای ترین های این حوزه استودیوی انیمیشن سازی آردمن انیمیشن (Aardman Animations) می باشد که تو این پست ایستانما قراره تا همه چیز را درباره ی این استودیو شفاف کنیم. از شروع فعالیت این کمپانی با شبکه bbc گرفته تا آتش سوزی وحشتناک انبار آن. با ما در شبکه ایستانما همراه باشید.

aardman animation
کارکتری در فیلم استاپ موشن Early Man ساخته کمپانی آردمن

انیماتورهای جوان آردمن و شبکه ی BBC TV

در سال ۱۹۷۲ دو جوان به نام های توسط پیتر لورد (Peter Lord) و دیوید اسپراکستن (David Sproxton) در بریستول انگلیس کار خود را با ورود به دانشگاه انیمیشن سازی شروع کردند و بعنوان اولین قدم حرفه ای خود در در دوران تحصیلشان انیمیشنی ۲۰ ثانیه برای Vision On يكي از شبكه هاي كابلي BBC TV برای کودکان ناشنوای این شبکه ساختند.
در آن انیمیشن ابرقهرمانی به نام آردمن (Aardman) حضور داشت که به عنوان یک نماد به وجود آورنده حس قدرت و افزایش اعتماد به نفس کودکان ناشنوا ایفای نقش می کرد. آردمن در لغت و زبان هلندی به معنای مرد طبیعت معنی شده است.
پس از بازخوردهای مثبت و تمایل مدیران ارشد BBC TV برای ادامه همکاری با پیتر لورد (Peter Lord) و دیوید اسپراکستن (David Sproxton) آنها تصمیم گرفتند که تشکیلات خود را در قالب کمپانی خصوصی انیمیشن سازی آردمن (Aardman Animations) در سال ۱۹۷۵ بر پا کنند.
در همان سال هم بعنوان اولین پروژه و فعالیت، آردمن به تولید انیمیشن های استاپ موشن خمیری (clay animation) تحت بخشی مجزا با عنوان Greeblies پرداختند. حاصل آن هم تولید شخصیت ساده ای از جنس رس به نام مورف (Morph) بود که بصورت اختصاصی از شبکه بی بی سی پخش می شد.
شرکت آردمن تقریبا در سال های ۱۹۷۷ و ۱۹۷۸ با ساخت انیمیشن کوتاه با رده سنی بزرگسال Down and Out و Confessions of a Foyer Girl به دنیای سریال های کارتونی ورود پیدا کرد و نم نم از دنیای صامت نیز خداحافظی نمود. موفقیت ها و تلاش شبانه روزی پیتر و دیوید پایانی نداشت و به همین دلیل هم شبکه بی بی سی مشتاق بود تا بخشی از کنداکتور ثابت شبکه را در اختیار این دو انیماتور قرار دهد.

در نهایت توانستند بین سال های ۱۹۷۹ تا ۱۹۸۶ برنامه علمی مسابقه بزرگ تخم مرغ (The Great Egg Race) را بر روی آنتن ببرند و بیش از پیش از سکوی پرتاب موفقیت خود بالا بروند. در این مسابقه افراد حاضر می بایست با استفاده از منابع محدودی که در اختیار آن ها قرار می گرفت با ابتکار خود چالش های مسابقه را حل می کردند.
با گذر زمان تولیدات کوتاهی را در دستور کار خود قرار داند که از جمله می توان سریال قطعات مکالمه (Conversation Pieces) شبکه ۴ انگلیس را نام برد. در همان سال ها گسترش فعالیت آردمن می طلبید تا انیماتورهای خلاق و با پشتکار بالا را جذب استودیو کنند و به فکر گسترش کاری و تجارت خود باشند. در نهایت پس از چندین نوبت بررسی رزومه های کاری و مصاحبه های پی در پی ۳ نفر را جذب نمودند و بعنوان اولین پروژه کاری هم کارگردانی سریال Lip Synch را به آن ها سپردند. از ۵ قسمت این سریال کوتاه دو قسمت توسط پیتر لرد (Peter Lord) ، یک قسمت توسط باری پوروس (Barry Purves) و یک قسمت توسط ریچارد گولزوفسکی (Richard Goleszowski) و آخری هم توسط نیک پارک (Nick Park) کارگردانی شد.

peter-lord-aardman
peter lord هم بنیانگذار آردمن
david sproxton aardman
david sproxton هم بنیانگذار آردمن

نیک پارک ( Nick Park) انیماتور اسکاری آردمن وارد می شود!

nick park
nick park انیماتور و کارگردان افسانه ای آردمن و خالق شخصیت والاس و گرومیت

اینکه نه موسس باشی و نه سرمایه گذار اما عمده ی شهرت و پیشرفت استودیویی که در آن مشغول به کار هستی را به دوش بکشی، واقعا دستمریزاد دارد. کارگردان، تهیه کننده و انیمیشن ساز مطرح ۶۲ ساله، نیکلاس وولستن پارک معروف به نیک پارک ( Nick Park) در۶ دسامبر ۱۹۵۸در انگلیس متولد شد. این کارگردان نمونه‌ی استاپ موشن تاکنون با آثار فوق العاده ای که تولید کرده است ۴ بار موفق به دریافت جایزه اسکار در سال های ( ۱۹۹۰، ۱۹۹۳، ۱۹۹۵، ۲۰۰۵) شده است. 

مغز متفکر آردمن که با تولیدات استاپ موشن خود همچون والاس و گرومیت (Wallace and Gromit) ، گوسفند ناقلا (Shaun the Sheep) ، فرار مرغی (Chicken Run) شهرت و پروسه جهانی شدن آردمن را یک تنه به دوش می کشد.
نیک یک خواهر به نام Janet Park دارد و علیرغم اینکه مادرش در زمان نگارش این متن ۹۰ سال داشته و هنوز زنده است (!)، پدرش راجر ولستان پارک ( Roger Wulstan Park ) در سال ۲۰۰۴ یعنی ۱۵ سال پیش فوت کرد. همسر نیک هم Mags Connolly نام دارد که ۵ سال پیش (۲۰۱۶) با وی ازدواج نمود.

جایزه اسکار (Academy Award) آردمن در سال ۱۹۹۰

در سال ۱۹۸۹ آردمن فیلمی کوتاهی تحت عنوان مصاحبه با حیوانات (Creature Comforts) ساخته شد که توانست اولین اسکار را برای این شرکت انگلیسی به ارمغان بیاورد. این انیمیشن در ژانر کمدی به سبک استاپ موشن رسی (clay animation) ساخته شده بود. بعد ها سریالی آمریکایی نیز به تقلید از همین فیلم ساخته شد. در تهیه و تولید فیلم Creature Comforts ، نیک پارک جوان در آن سال ها حضور پر رنگی داشته و حالا که این فیلم جایزه اسکار را از آن خود کرده بود، حسابی اعتباری به هم زده بود و “استاد پارک” بود که از دهان این و آن نمی افتاد!
نیک پارک هم در جواب محبت های همکاران و اطرافیان توانست شخصیت والاس و گرومیت را با مدل های خمیری درست کند و اولین سری از این انیمیشن را تحت عنوان ” A Grand Day Out” منتشر نماید. والاس از همان سری اول نقش یک مخترع ساده لوح انگلیسی را بازی میکرد و از همان ابتدا عاشق خوردن پنیر بود. در کنارش همپای او سگی مهربان و باهوش تر از والاس، یعنی گرومیت بود که با هم خوش می گذراندند.
A Grand Day Out” در سال ۱۹۹۰ نامزد دریافت اسکار بهترین انیمیشن کوتاه شد اما در آن سال نتوانست جایزه اسکار را برنده شود و به شریک خود Creature Comforts بازی را باخت. در سال ۱۹۹۳ مجموعه دیگری از والاس و گرومیت تحت عنوان شلوار اشتباهی (The Wrong Trousers) ، این شکست را جبران نمود و در شصت و ششمین مراسم اسکار جایزه بهترین انیمیشن پویانمایی را از آن خود کرد.
از آنجایی که نیک پارک توانسته بود راه گرفتن اسکار را یاد بگیرد و مسیر از خانه تا آکادمی را تنهایی برود، ۲ سال بعد و در سال ۱۹۹۵ عنوان دیگری از والاس و گرومیت را تحت عنوان گذشتن اصلاح سه تیغ (A Close Shave) اینبار در آمریکا اکران نمود که بعلت کمدی های خاص و جالب توجه خود حسابی مورد تعریف و تمجید بینندگان و منتقدان قرار گرفت. این فیلم هم در همان سال و در شصت و هشتمین مراسم اسکار برنده جایزه بهترین انیمیشن کوتاه شد و توانست سومین جایزه اسکار نیک پارک را در دهه ۹۰ از آنش کند. جالب است بدانید که شخصیت های گوسفند ناقلا در انیمیشن محبوب Shaun the Sheep برای اولین بار در این فیلم رونمایی شد!

Creature Comforts
پوستر Creature Comforts
A Grand Day Out
پوستر A Grand Day Out
The Wrong Trousers
پوستر The Wrong Trousers

دریم ورکس (DreamWorks) و آردمن؛ شریک تجاری نیمه موفق

در دسامبر سال ۱۹۹۷ دو کمپانی دریم ورکس (DreamWorks) با حضور جفرى كاتزنبرگ مدير بخش انيميشن استوديو دريم وركز و آردمن (Aardman) به واسطه تولید و توزیع انیمیشن استاپ موشن فرار مرغی (Chicken Run) قرارداد همکاری امضا و رسما همکاری این دو کمپانی بزرگ شروع شد.

 آردمن که قبل از این قرار داد پیش تولید فرار مرغی(Chicken Run) را شروع کرده بود، با ورود دریم ورکس توانست این انیمیشن را برای اکران سال ۲۰۰۰ آماده کند و بعنوان اولین همکاری در قالب یک انیمیشن بلند سینمایی به شمار می رفت. فیلمی که با هزینه ۴۲ میلیون دلار ساخته شد و بعلت اقبال عمومی بالا و عرضه ی عالی دریم ورکس توانست از گیشه ۲۲۵ میلیون دلار بیرون بکشد. این فیلم به تهیه کنندگی و کارگردانی و نویسندگی پیتر لورد و نیک پارک ساخته شد. از گویندگان مطرح این فیلم می توان مل گیبسون (Mel Gibson) و ميراندا ريچاردسون (Miranda Richardson) را نام برد. 

انیمیشن فرار مرغی ۲ (Chicken Run 2) در مرحله پیش تولید قرار داشته که کارگردانی آن بر عهده سم فل (Sam Fell) کارگردان انیمیشن Paranorman (پارانورمن) و بر آب رفته (Flushed Away) است و نیک پارک این بار در نقش تهیه کننده آن حضور داشت.

Flushed Away
پوستر Flushed Away
The Curse of the Were-Rabbit
پوستر The Curse of the Were Rabbit
chicken run
پوستر chicken run

در ادامه و طی امضای یک قرارداد ۲۵۰ میلیون دلاری این دو کمپانی در سال ۱۹۹۹ برای ساخت ۴ فیلم دیگر همکاری خود را شروع نموده و طی مفاد درون قرارداد ، شرکت ها می بایست طی ۱۲ سال آینده این همکاری را ادامه می دادند. همزمان با امضای این قرارداد خبرهایی مبینی بر تولید انیمیشن ” لاکپشت و خرگوش ” (Tortoise and the Hare) اعلام شد اما بعلت مسائل موجود در فیلم نامه و اشکال در طرح های توجیهی آن ، ساخت به تعویق افتاد.
پس از اکران انیمیشن فرار مرغی که یک موفقیت مهم مالی برای هر دو کمپانی به شمار می رفت، در سال ۲۰۰۵ پس از ۱۰ سال غیبت والاس و گرومیت، دوباره نیک پارک برگ برنده خود را رو کرد و فیلمی تحت عنوان والاس و گرومیت: نفرین موجود خرگوش نما (Wallace & Gromit: The Curse of the Were Rabbit) را به سبک استاپ موشن به همراه کارگردان ۵۲ ساله، استیو باکس (Steve Box ) ساخت. 

در این فیلم که نیک پارک بعنوان نویسنده ی آن فعالیت داشت، با موسیقی هانس زیمر (Hans Florian Zimmer) و جولین نات (Julian Nott) تزیین شده بود. جولین نات پیش تر در سری فیلم های والاس و گرومیت: اصلاح سه تیغ (A Close Shave) نیز بعنوان آهنگساز این فیلم حضور داشت و حالا هانس زیمر هم به آن ها پیوسته بود.
بعنوان سومین و آخرین همکاری دریم ورکس و آردمن فیلم انیمیشنی بر آب رفته (Flushed Away) در سال ۲۰۰۶ به اکران درآمد و پارامونت پیکچرز (Paramount Pictures) زحمت توزیع آن را کشید و علیرغم هزینه سرسام آور ۱۴۹ میلیون دلاری برای تولید آن، فروش گیشه ۱۷۸ میلیون دلاری را تجربه نمود. این فیلم که در ژانر کمدی و بصورت انیمیشن رایانه ای تولید شده بود، برخلاف آثار قبلی این همکاری، بصورت استاپ موشن ساخته نشده بود و طبیعتا جایی برای حضور نیک پارک دیده نمی شد! هیو جکمن (Hugh Jackman) ، کیت وینسلت (Kate Winslet ) و اندی سرکیس (Andy Serkis) صداپیشگانی بودند که در این فیلم حضور داشتند.
پس از ساخت انیمشن بر آب رفته (Flushed Away) و درست قبل از اکران آن، نیویورک تایمز خبر از اختلاف بین دریم ورکس و آردمن داد و برخلاف قرارداد خود، این همکاری را پس از ۱۰ سال و پیش از موعد مقرر ۱۲ ساله طی توافق طرفین به پایان رسانیدند. دلیل این اختلاف به گفته سخنگوی آردمن شکاف عمیق الگوی تجاری این دو کمپانی بیان شد که اگر بخواهیم واقع گرایانه به این همکاری نگاه کنیم، دو فیلم آخر سود آنچنانی ای را نتوانست عاید دریم ورکس نماید.

استوری برد مراحل ضبط استاپ موشن والاس و گرومیت

در سال ۲۰۰۵ آتش سوزی بزرگی گریبان گیر شرکت آردمن در بریستول انگلیس شد که در این آتش سوزی غرفه ها و مدل های پیش ساخته ی زیادی نابود شدند. انباری که برای نگهداری پروژه های پیشین آردمن استفاده می شد و دارایی و مدل های بیش از ۳۰ سال فعالیت این شرکت در آن وجود داشت. اتفاق خوشایندی که رخ داد این بود که تولیدات در دست اقدام و پروژه های آینده ی آردمن در این انبار موجود نبود و خللی در فرآیند تولیدات آن ها به وجود نیامد. علت این آتش سوزی اشکال در یکی از وسایل الکترونیکی بیان شد.

جایگزینی سونی پیکچرز (Sony Pictures Entertainment) بعنوان همکار تجاری جدید آردمن

در سال ۲۰۰۷ و یکسال پس از لغو قرارداد مابین دریم ورکس و آردمن، سونی پیکچرز(Sony Pictures Entertainment) پا پیش گذاشت و این بار قراردادی با مدت زمان کوتاه تر یعنی یعنی به مدت ۳ سال را تحت عنوان تامین مالی، تولید و توزیع فیلم های بلند آردمن به امضا رسانیدند.
گوسفند ناقلا یا بره ناقلا یا با نام اصلی (shaun the sheep ) توسط نیک پارک در همان سال خلق شد و ابتدا در ۵ مارس ۲۰۰۷ در شبکه CBBC پخش شد. این سریال که شامل ۱۵۰ قسمت ۷ دقیقه ای می شد در ۶ فصل پخش شد. اولین بار شخصیت های بره ناقلا در فیلم والاس و گرومیت: اصلاح سه تیغ (A Close Shave ) دیده شد.

 آخرین فیلم سینمایی ساخته شده از این انیمیشن تحت عنوان A Shun the Sheep Movie: Farmageddon در تاریخ ۱۸ اکتبر ۲۰۱۹ در انگلستان اکران شد و نتفلیکس آن را در ۱۴ فوریه ۲۰۲۰ در ایالات متحده منتشر کرد. ویل بچر (Will Becher) و ریچارد فلان (Richard Phelan) کارگردانی انیمیشن استاپ موشن فارماگدون را بر عهده داشتند.
سریال Timmy Time یا همان بره کوچولو، دنباله گوسفند ناقلاست که برای کودکان تهیه شده و بره کوچک ما که حالا سه سال دارد، قصد آموزش نکاتی را به کودکان دارد که به کوشش صدای و سیمای ایران این انیمیشن دوبله و در شبکه پویا پخش می شود. این استاپ موشن که با همکاری کمپانی بی.بی.سی و آردمن در سال ۲۰۰۹ پخش شد در دو سری ۲۶ قسمتی و یک سری ۲۸ قسمتی برای گروه سنی خردسال در استودیو بریستول ضبط گردید. مجموعه بره کوچولو، تاکنون موفق شد تا سه جایزه معتبر جهانی را دریافت کند؛ دریافت جایزه دوم بین‌المللی یونس آلمان سال ۲۰۱۰، برنده جایزه بفتا سال ۲۰۱۰ و سال ۲۰۱۳ به عنوان بهترین فیلم برای گروه سنی خردسال برگزیده شد.
نیک پارک که حالا بار همکاری سونی پیکچرز را بر دوش خودش حس می کرد، ترجیح داد تا به سمت کاری با ریسک کمتر و اعتبار زیاد برود و در نهایت باعث شد تا در سال ۲۰۰۸ والاس و گرومیت را بعنوان چهارمین سری از سری فیلم های استاپ موشن این مجموعه تحت عنوان قضیه قرص نان و مرگ (A Matter of Loaf and Death) منتشر کند.

پوستر Timmy Time
shaun the sheep
پوستر shaun the sheep
Farmageddon
پوستر Farmageddon
تیزر رسمی انیمیشن A Shun the Sheep Movie: Farmageddon

اولین همکاری و فیلم منتشر شده از آردمن که بعنوان اولین فیلم بلند سه بعدی آن نیز به شمار می رفت در سال ۲۰۱۱ تحت عنوان کریسمس ارتور (Arthur Christmas) ساخته و منتشر شد.
دومین و آخرین همکاری بین سونی پیکچرز و آردمن در سال ۲۰۱۲ در قالب ساخت انیمیشنی با عنوان دزدان دریایی: ماجراجویی با دانشمندان (Pirates!In Adventure With Scientists) به سبک استاپ موشن شکل گرفت. این انیمیشن به کارگردانی پیتر لرد که پس از انیمیشن فرار مرغی ، فیلم دیگری را از وی ندیدیم، ساخته شد. انیمیشن Pirates!In Adventure With Scientists برگرفته از کتابی نوشته Gideon Defoe بوده و هزینه تولید آن ۵۵ میلیون دلار اعلام شد که فروش ۱۲۳ میلیون دلار را در گیشه تجربه نمود. کلمبیا پیکچرز نیز وظیفه توزیع آن را بر عهده داشت.
در سال ۲۰۱۸ نیک پارک به سراغ عنوان جدید از انیمیشن استاپ موشن انسان رفت و با چند صد سال عقب نشینی، انیمیشن نخستین انسان (Early Man) را با بودجه ۵۰ میلیون دلار ساخت. این انیمیشن ۸۷ دقیقه ای که بر اساس فیلنامه ای از نیک پارک (Nick Park) و مارک برتون ( Mark Burton) تهیه شده بود، در نهایت توانست با رقم ۵۴.۶ میلیون دلار در گیشه به فروش برسد. این فیلم کمدی روایتگر ساکنان قبیله ای بدوی می باشد که قرار است بدنبال مسابقه ی فوتبالی از سرزمین خود در مقابل متجاوزان دفاع کنند.

early man
پوستر early man
پوستر Pirates!In Adventure
Arthur-Christmas
پوستر Arthur Christmas

ورود آردمن و انیمیشن هایش به صنعت بازی

حالا که انقدر انیمیشن های آردمن محبوبیت داشته و مخاطبان پرو پا قرص خودش را دارد، چرا نباید از این اعتبار در صنعت بازی سازی استفاده نمود؟ در ابتدا شرکت های همکاری برای ساخت بازی وارد میدان شدند و در نهایت شخصا آردمن در سال ۲۰۱۸ در این صنعت حضور پیدا کرد.

 آردمن در کنار شرکت فرانسوی DigixArt و ناشر ژاپنی نامکوباندای بازی ۱۱-۱۱: Memories Retold را عرضه کرد که آخرین بازی از سری انیمیشن های آن به حساب می آید. یک بازی داستان‌محور در زمان جنگ جهانی دوم که روایتگر قصه دو نفر از دو جناح متفاوت در این جنگ می باشد. این بازی به بازیکن اجازه می دهد تا در طول جنگ جهانی اول در قالب دو شخصیت بازی کند: یکی عکاس کانادایی به نام های هری لامبرت (Harry Lambert) و دیگری مهندس آلمانی به نام کورت والدنر (Kurt Waldner) که هر دو به دلایل مختلف درگیر جنگ هستند. این بازی برای پلتفرم های پی‌سی، پلی استیشن ۴ و ایکس باکس وان عرضه شده است.
پیش تر هم بازی سازی از انیمیشن های آردمن صورت می پذیرفت و مسولیت ساخت و توزیع آن را دیگر کمپانی ها به دوش می کشیدند. بازی Chicken Run در سال ۲۰۰۰ برای سیستم عامل ها PlayStation, Dreamcast, Game Boy Color, PC و توسط شرکت های Blitz Games, Eidos Interactive, DreamWorks Animation تهیه و توزیع شد.

 بازی بعدی در سال ۲۰۰۳ تحت عنوان Wallace & Gromit in Project Zoo و دو سال بعد بازی دیگری از والاس و گرومیت با عنوان The Curse of the Were-Rabbit و تحت نظارت و تولید شرکت معروف بازی سازی یعنی konami ساخته شد. بازی بر آب رفته یا همان Flushed Away در سال ۲۰۰۶ عرضه شد. و بالاخره در سال ۲۰۰۸ قرعه به نام گوسفند ناقلا افتاد و بازی Shaun the Sheep نیز تولید و روانه بازار شد.

11-11--Memories-Retold
پوستر بازی ۱۱-۱۱: Memories Retold

پخش مستند سیر تکامل آردمن از شبکه BBC

آردمن که حالا بعنوان یکی از معروف ترین و پر مخاطب ترین شرکت انگیسی در جهان انیمیشن سازی به شمار می رفت، با ارائه جوایز مختلف انیمیشن در جشنواره ها، فرصت را برای انیماتور های جوان فراهم نمود تا بتوانند در این عرصه خودی نشان بدهند.
در سال ۲۰۰۸ نیز کانال یوتیوب خود را راه اندازی نمود که در ابتدا شامل کلیه سریال های تلویزیونی Creature Comforts و سری انیمیشن های مورف و کلیپ هایی از مجموعه فیلم های والاس و گرومیت منتشر شد. در سال ۲۰۰۹ دفتر مرکزی آردمن به خیابان دیگری در همان شهر بریستول منتقل شد که توسط معماران فرانسوی Alec دیزاین آن انجام گرفت.
در سال ۲۰۱۵ آردمن برای تسلط بیشتر بر بازار انیمیشن سازی آمریکا، سهم بزرگی از استودیوی موفق نیویورک به نام Nathan Love را خرید و بلافاصله پس از ادغام نیز در ۲۵ سپتامبر همان سال فیلم کوتاهی تحت عنوان Introducing: Aardman Nathan Love منتشر نمود.
قبل از برگزاری چهلمین سالگرد فعالیت رسمی آردمن، پخش مستندی یک ساعته تحت عنوان یک شب بزرگ: داستان آردمن ( A Grand Night In: The Story of Aardman ) از شبکه BBC One به نمایش در آمد. این مستند که به کارگردانی مشترک ریچارد میرز (Richard Mears) و مرلین کراسینگهام (Merlin Crossingham) تهیه شده بود، تاریخچه ای از شکل گیری و فعالیت های آردمن را بیان می کرد.
در ژانویه سال ۲۰۱۹ نیز کتابی به نویسندگی دو موسس آردمن پیتر لورد (Peter Lord) و دیوید اسپراکستن (David Sproxton) تحت عنوان A Grand Success منتشر شد که در آن تاریخچه فعالیت آردمن از ابتدای تاسیس تا همان سال به طور کامل گفته شده است.

aardman studio
عکس یادگاری تیم انیمیشن سازی آردمن در دفتر جدید خود بیستول انگلیس

لیستی از تولیدات کمپانی آردمن (Aardman) به ترتیب سال تولید

مرحله پیش تولید: Chicken Run 2
۲۰۱۹: A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon
۲۰۱۸: Early Man
۲۰۱۸: Shaun the Sheep Movie
۲۰۱۲: The Pirates! In an Adventure with Scientists!
۲۰۱۱: Arthur Christmas
۲۰۰۹: Timmy Time
۲۰۰۸: Wallace and Gromit in A Matter of Loaf and Death
۲۰۰۸: Chop Socky Chooks
۲۰۰۷-۲۰۱۰: Shaun the Sheep
۲۰۰۶: Pib and Pog
۲۰۰۶: Flushed Away
۲۰۰۶: Purple and Brown
۲۰۰۵: Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit
۲۰۰۵: Planet Sketch
۲۰۰۴: The Non-Voters
۲۰۰۲: Wallace & Gromit’s Cracking Contraptions
۲۰۰۱: Robbie the Reindeer
۲۰۰۱: The Presentators
۲۰۰۰: Chicken Run
۱۹۹۹: Angry Kid
۱۹۹۹: Minotaur and Little Nerkin
۱۹۹۸-۲۰۰۱: مجموعه Rex the Runt
۱۹۹۸: Al Dente
۱۹۹۸: Humdrum
۱۹۹۷: Stage Fright
۱۹۹۷: Owzat
۱۹۹۶: Rex the Runt: How the Dinosaurs Became Extinct
۱۹۹۶: Wat’s Pig
۱۹۹۶: Pop
۱۹۹۵: Wallace and Gromit in A Close Shave
۱۹۹۵: The Morph Files
۱۹۹۴: Pib and Pog
۱۹۹۳: Wallace and Gromit in The Wrong Trousers
۱۹۹۳: Not Without My Handbag
۱۹۹۲: Loves Me, Loves Me Not
۱۹۹۱: Rex the Runt: North by North Pole
۱۹۹۱: Adam
۱۹۸۹: A Grand Day Out with Wallace and Gromit
۱۹۸۹: Going Equipped
۱۹۸۹: Next
۱۹۸۹: Ident
۱۹۸۹: War Story
۱۹۸۹: Creature Comforts
۱۹۸۶: Sledgehammer
۱۹۸۶: Sweet Disaster: Babylon
۱۹۸۳: Conversation Pieces: Late Edition
۱۹۸۳: Conversation Pieces: Early Bird
۱۹۸۳: Conversation Pieces: Palmy Days
۱۹۸۳: Conversation Pieces: Sales Pitch
۱۹۸۳: Conversation Pieces: On Probation
۱۹۷۹-۱۹۸۰: The Amazing Adventures of Morph
۱۹۷۸: Animated Conversations: Confessions of a Foyer Girl
۱۹۷۷: Animated Conversations: Down and Out

 

كتابهاي منتشر شده:
۲۰۰۵: The Art of Wallace & Gromit: Curse of The Were-Rabbit
۲۰۰۴: The World of Wallace & Gromit
۲۰۰۳: Creating Creature Comforts
۱۹۹۹: Wallace & Gromit: Crackers in Space
۱۹۹۸: Wallace & Gromit in Anoraknophobia
۱۹۹۸: Peter Lord & Brian Sibley: Cracking Animation – Thames & Hudson
۱۹۹۷: Wallace & Gromit and the Lost Slipper

ایستانما

ما یک تیم جوان و پرشور در واحد تولید محتوای شبکه ایستانما هستیم که در تلاشیم محتوایی ناب و کاربردی برای مخاطبین عزیزمان تهیه کنیم. نظرات شما به رشد و انگیزه‌ی ما کمک به سزایی می‌کند. 🌹

در بزرگترین شبکه اجتماعی استاپ موشن ایران عضو شوید... عضویت در پیج اینستاگرام

مطالب پیشنهادی:

قوانین ارسال دیدگاه در ایستانما

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد و در چهارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران نگنجد، در شبکه ایستانما تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. در صورت تمایل به درج تبلیغات از طریق گزینه ارتباط با ما اقدام نمایید.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

  1. شهرام گفته؛
    23:51 1400/03/14

    A Grand Night In: The Story of Aardman
    سلام به دوستان ایستانما ، لینک دانلود فیلم مستندداستان آردمن رو از کجا میشه دانلود کرد؟سایت خودتون نگذاشتین؟

    • سلام دوست عزیز. به محض دسترسی به فایل، حتما منتشر می کنیم

لینک کوتاه:
0