لوگوی ایستانما

کاربرد شگفت انگیز Rolling Stage در فضاسازی انیمیشن استاپ موشن

دسته بندی :پایگاه دانش, مقالات تخصصی ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ ایستانما 2572

 

 

صحنه ی گردان یا همان Rolling Stage یکی از نوآوری های بسیار خلاقانه و جالبی است که بعنوان ایده ای جذاب برای استاپ موشن های با خروجی بی نظیر  و حرفه ای کاربرد دارد. این مدل فضاسازی، در کنار جذابیت ها و قابلیت های بصری ای که دارد، یکسری نکات ریز و حائز اهمیتی دارد که قرار است در این مقاله شبکه ایستانما به طور کامل آن را واشکافی و بررسی نماییم. پس تا انتها با ما همراه باشید.

چرا از صحنه گردان (Rolling Stage) در دکور استاپ موشن استفاده می شود؟

    • مساحت بیشتر با اشغال فضای کمتر

در نگاه اول به تصویر بالا، چیزی که بیشتر از همه به چشم می آید، اشغال فضای کمی هست که این مدل فضاسازی برای دکور ضبط استاپ موشن به ما می دهد. فضایی که اگر بخواهیم مساحت آن را محاسبه کنیم و همان را بر روی زمین صاف پیاده سازی کنیم، خیلی بیشتر از این برای ما آب می خورد! پس اولین کاربرد این استیج را می توان اشغال فضای کمتر در عین مساحت بیشتر آن، عنوان کرد.

    • اغراق نمایی در گرد بودن

بیایید با هم ابتدا ویدیوی زیر را ببینیم و بعد در مورد این ویژگی صحبت کنیم.

هیچ کس گرد بودن زمین را منکر نمی شود و مثال خیره شدن به افق دریا و محو شدن آب دریا در دوردست، مثال خوبی برای نمایش این گردی باشد. اما چه می‌شود اگر بخواهیم کمی در گرد بودن زمین اغراق کنیم و از آن بعنوان یک جلوه‌ی بصری فوق العاده در ساخت استاپ موشن هایمان استفاده کنیم؟ نتیجه اش می شود این ویدیویی که دیدید!
استفاده از صحنه ی گردان (Rolling Stage) دایره ای که به زیبایی هر چه تمام تر حرکت کارکترها بر روی خود را به نمایش گذاشته است.

 

    • نمایش سرعت با در نظر گرفتن صرفه اقتصادی

بیایید تصور کنیم که قرار است حرکت ماشینی را بر روی جاده ای بی انتها نشان دهیم. کاری که کمپین ترک سیگار مینه سوتا با شعار No Judgments. Just Help انجام داد، یک روش خلاقانه و جالب بود که در انتهای این متن خروجی نهایی آن را می توانید مشاهده کنید. یک راه برای حرکت دادن ماشین این است که ما واقعا یک جاده ای را در ابعاد طولانی ترسیم کنیم و ضبط استاپ موشن خود را بر روی آن انجام دهیم. استفاده از این روش بیشتر به درد انیمیشن های سینمایی و کمپانی های انیمیشن سازی بزرگی می خورد که با آن جاده و فضا بسیار کار دارند.
اما اگر بخواهیم برای یک کمپین تبلیغاتی این ایده را اجرا کنیم چه؟ آیا باز هم باید متحمل این هزینه سنگین شویم و یک سوله بزرگ را برای پیاده سازی ایده خود معطل کنیم؟
روش جایگزین، استفاده از rolling stage بوده که می توانید تمام طول مسیر خود را بر روی یک مساحت استوانه ای پیاده سازی کنید و ضبط را تنها با چرخاندن صحنه و همینطور تکان دادن کارکترها، انجام دهید. نمای خارجی را می توانید با کمک پرده کروماکی پوشش دهید و یا یک نمای ثابت از آسمان آبی همراه با ابر و باقی ضمایم آن، اجرا کنید.
برای درک بهتر بیایید ویدیویی از کمپین ترک اعتیاد مینه سوتا ببینیم که شرکت House Special برای ساخت استاپ موشن تبلیغاتی این کمپین، از صحنه گردان استفاده کرده است. در ویدیوی زیر به نمای بیرون از شیشه اتومبیل دقت کنید.

    • یک دکور و چند صحنه با نمای متفاوت

تصور کنید که قرار است دکور نمای روز و شب یک روستا را بسازید. نمای روستا در طول روز مملو از حیوانات و پرندگان و کارکترهایی هست که مشغول گذراندن اوقات خود هستند. حالا بیایید همین صحنه را در طول شب ضبط کنید. انتقال این تعداد کارکتر به خارج صحنه و با احتمال اینکه مجددا باید ضبط را در همین فضا انجام دهیم، کار دشواریست. جدای از آن، نمای روز و روشن با نمای تاریک شب دو فضای کاملا متفاوت است که فقط با کم کردن نور محیط همراه نشود، بهتر است!
این مثال یک مثال ساده از کاربرد جالب صحنه ی گردان بود که در مدل چند ضلعی به راحتی قابل اجراست. شما می توانید بر روی هر یک از وجوه این چند ضلعی، دکورهای متفاوتی را به اجرا درآورید و در انتها با چرخاندن صحنه و تعویض بک گراند کاری خود، دو نمای کاملا متفاوت را به ثبت رسانید.

چند مدل رایج ساخت rolling stage برای استاپ موشن در دنیا وجود دارد؟

    • صحنه گردان ۸ ضلعی بدون تغییر سطح

برای ساخت صحنه ی گردان از سه مدل رایج استفاده می کنند. یک مدل، با استفاده از محور ۸ ضلعی و با کمک تخته های سه لایی و ورق های چوبی ساخته می شود. البته تخته های هشت ضلعی را می توان به همان صورت صفحات صاف هشت ضلعی در نظر گرفت، که در این صورت چرخاندن صحنه در زمان عبور کارکترها از روی محل اتصال اضلاع، موجب دست انداز وحشتناک و غیر طبیعی در کار می شود! پس هیچوقت از صحنه ۸ ضلعی برای نمایش جاده استفاده نکنید و کاربرد آن اجرای فضا و دکورهای متفاوت و صافی هست که در مثال دکور مزرعه، در متن بالا به آن پرداختیم.
نکته حائز اهمیت دیگر، تعداد اضلاع صحنه است. ما از عدد ۸ استفاده کردیم، چرا که مدل پر کاربردتری می باشد. اما شما می توانید برای گسترده تر کردن فضای کاری خود اضلاع را کمتر کنید تا سطح دسترسی شما برای کار بیشتر شود.

 

    • صحنه گردان ۸ ضلعی با نرم کردن زیرساخت و اضلاع

عکس زیر مثالی خوبی از این مدل صحنه گردان است. صحنه گردان ۸ ضلعی که می خواهیم نمای یک جاده را بر روی آن ضبط کنیم. خب بهترین راه این است که جاده‌ی وسط را با قرار دادن خمیر یا گل یا هر چیزی که دم دستتان هست، زوایای خشن و تند اضلاع ۸ ضلعی را نرم کرده و به شکل دایره نزدیک ترش کنید. توجه کنید که فقط فضای حرکت کارکتر و ماشین در وسط دکور، نیاز به نرم کردن اضلاع دارد و می توانید جاده های سبز بغل را بدون تغییر باقی بگذارید.

    • صحنه گردان دایره ای

این صحنه هم بسیار پرکاربرد بوده و میتوانید برای ساخت آن از محورهای دایره ای شکل استفاده کنید و به زیبایی تمام، مسیر حرکت یک جاده را نمایش دهید. ویدیوی تبلیغاتی انیمیشن استاپ موشن clay kids مثال خوب و حرفه ای از این استیج هست. ویدیوی زیر را برای درک هر چه بهتر ببینید.

چند نکته مهم و قابل توجه برای ساخت صحنه گردان

اگر برای اولین بار به rolling stage نگاه بیاندازید، شاید کمی عجیب و غریب و خاص به نظر برسد، اما می توانید با به کارگیری یکسری نکات وبدست آوردن مهارت، آن را درست کنید. با ما در شبکه ایستانما همراه باشید تا در ادامه به این موارد می پردازیم:

 

    • استفاده از هر تکنیکی ممنوع:

اولین و مهمترین نکته ای که باید به خاطر داشته باشید این است که در این مدل به هیچ عنوان نمی توانید از هر تکنیک ساخت استاپ موشنی استفاده کنید؛ به خصوص برای ساخت دکور. چرا که با چرخاندن صحنه و ماهیت زمان بر ضبط استاپ موشن، تمام اجزایی که در محورهای بغل و زیر صحنه قرار دارند، ممکن است به مرور زمان تغییر شکل داده و حالتشان عوض شود. یا حتی در بدترین حالت از صحنه کنده شود.
استفاده از مدل های کاغذی و خمیر بازی و عروسک های پارچه ای را نمی توان در این شاکله گنجاند. مگر اینکه یک زیر ساخت محکمی برای آن تعبیه کنید. مثلا لباس عروسک های شما به تنش چسبیده باشد یا آزادی عمل آنچنانی نداشته باشد. همچنین خمیرهای بازی ممکن است به مرور زمان تغییر حالت بدهند، ولی می توانید از مدل های سفت تر خمیر برای کار خود استفاده کنید. استفاده از فرم های چوبی و همینطور دکورهای با ماهیت اجسام سفت، خیلی در این مدل به کارتان می آید.

 

    • جای پاشو سفت کن:

همه‌ی اجزای صحنه را در جای خود سفت کنید. حتی اگر می خواهید بر روی نمای رو به بالای صحنه کار کنید، آن را بر روی زمین خود سفت نمایید. برای این کار یا از ابتدا از صفحات توری فلزی در زیرساخت صحنه گردان خود استفاده کنید، یا از یک آهن ربای قوی و فلزهایی که در زیرپای کارکترتان قرار دارد استفاده نمایید. همچنین می توانید اجزای ثابت را بر روی صحنه چسب بزنید تا تکان نخورند. استفاده از گل رس نرم یا خمیرهای سفت برای فیکس کردن اجزا در زمان ضبط کوتاه، می تواند انتخاب دیگری باشد.

 

    • ارتفاع تا زمین:

ممکن است ساعت ها وقت بگذارید و اجزای صحنه را درست کنید، اما زمانیکه می خواهید صحنه را بچرخانید، ببینید که برخی از اجزای صحنه به زمین می سابند یا در زمان نقل و انتقال ممکن است به جایی گیر کنند و کنده شوند. لذا بهتر است تا ارتفاع اجزا با زمین را از قبل محاسبه کرده و یا پایه ی نگهدارنده صفحه استوانه ای را بزرگتر در نظر بگیرید تا فاصله استاندارد از زمین حفظ شود.

 

    • چرخ های دوچرخه:

سعی کنید با هر ایده و خلاقیتی که دارید، متناسب با بودجه ی خود این صحنه را بسازید. نیازی نیست حتما پول سه لایی و چوب بدهید یا از محورهای فلزی دست ساخت استفاده کنید. دم دستی ترین حالتی که می توانید این صحنه گردان را درست کنید، استفاده از چرخ های دورچرخه منهای لاستیک های آن است که هم سبک است و هم محوری برای چرخاندن دارد. ارتباط بین این دو را می توانید با کمک تعداد کمی چوب برقرار کنید و فضاهای خالی را با سیمهای مفتول پوشش داده و با کمک موکت سطح را بپوشانید و کار ساخت فضاسازی را شروع کنید.

 

    • صفحه گردان دستی یا اتوماتیک:

اینکه با هر بار ثبت فریم و ضبط استاپ موشن ، مقدار کم اما ثابتی از صفحه بچرخد، اتفاقیست که نیاز به یک موتور و منبع تغذیه و به طور کل دانش الکترونیکی دارد که در آینده مفصل به آن می پردازیم. اما چیزی که به کار شما می آید، استفاده از دستگیره ای برای چرخاندن صحنه به صورت دستی است که با ضبط چند ویدیوی استاپ موشن، نقایص آن بر طرف می شود. نگران مقدار چرخاندن نباشید و در زمان شروع فعلا فقط تست کنید.

 

    • هر چه سبک تر بهتر:

سعی کنید از جنس هایی درون کارتان استفاده کنید که در نهایت وزن سازه شما زیاد نشود. تا می توانید از اشیای درون صحنه گرفته تا کارکترهای خود، از فرم های سبک همچون خمیر به جای گل، یا چوب های نازک به جای چوب های ضخیم یا حتی حجم دهی با کمک پنبه و پشم شیشه به جای استفاده از متریال های دیگر استفاده کنید.

 

    • پرده کروماکی:

از آنجایی که دوربین شما و همینطور ماهیت صحنه شما ثابت است، تغییر فضای اطراف شما نیاز به یک روش ثابتی دارد که در طول ضبط انیمیشن تکرار شود. می توانید این فضاسازی را مثل نمایش آسمان، در تمام طول ضبط استاپ موشن خود حفظ کنید و یا از پرده آبی یا سبز که اصطلاحا کروماکی گفته می شود استفاده نمایید. این ویدیو باید در مرحله تدوین با پس زمینه دلخواه جایگزین شود. مثل کاری که در ضبط انیمیشن استاپ موشن clay kids انجام می دهند و ویدیوی آن را بالاتر دیده اید.

ایستانما

ما یک تیم جوان و پرشور در واحد تولید محتوای شبکه ایستانما هستیم که در تلاشیم محتوایی ناب و کاربردی برای مخاطبین عزیزمان تهیه کنیم. نظرات شما به رشد و انگیزه‌ی ما کمک به سزایی می‌کند. 🌹

در بزرگترین شبکه اجتماعی استاپ موشن ایران عضو شوید... عضویت در پیج اینستاگرام

مطالب پیشنهادی:

قوانین ارسال دیدگاه در ایستانما

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد و در چهارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران نگنجد، در شبکه ایستانما تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. در صورت تمایل به درج تبلیغات از طریق گزینه ارتباط با ما اقدام نمایید.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0