شبکه ایستانما: بسیار عالی. خیلی ممنون از توضیحاتتون. استاد فکر می کنید که بهترین سن برای اینکه یک کودک آموزش استاپ موشن رو آغاز بکنه چه سنی هست؟
ابوالفضل قربانی: من معمولا ادر کلاس هایی که داشتیم و تجربههایی که داشتیم از ۷ سال تا ۱۴ سال بازه ای هست که قبل از نوجوانی میشه با بچهها استاپ موشن کارکرد. کودکانی که بین ۷ سال تا ۹ سال هستند معمولاً با کمک پدر و مادر باید این فضا رو ادامه بدهند. باید پدر و مادر در این قضیه کمک کنند چون بچه به تنهایی نمی تونه کار بکنه یا نمیتونه به شبکه اینترنت وصل بشه. بهترین کار اینه از ۷ تا ۹ سال پدر و مادر به کمک بچه بیان چون بچه ها از ۹ سال تا ۱۴سال خودشون خود کفا میشن. از این تکنیک ها میشه برای این رنج سنی استفاده کرد. از این سن به بعد هم میشه از کمک هنرستان استفاده کرد.
شبکه ایستانما: استاد بریم دنبال این که آیا ما در کشورمون کارگاهی رو برگزار میکنیم که مربی مخصوص کودکان رو در این حوزه، پرورش بده؟
ابوالفضل قربانی: بیشتر آموزش بوده تا الان . کسایی که آموزش می دادن به بچه ها یا با بچها کار میکردند توی کانون این کار رو میکردند.
شبکه ایستانما: افرادی که علاقه مند به این قضیه، ورکشاپی هست که شیوه صحیح آموزش دادن به بچه ها رو یاد بده؟
ابوالفضل قربانی: من فعالیتهایی که در کانون بوده رو یه مقدار توضیح میدم. من برنامه داشتم که بتونیم برای مربی ها ورکشاپ بزاریم و با چند تا از دوستانم کار میکردم و در حال ضبط فیلم و کلیپ بودیم. ولی کرونا اجازه ادامه این کارو به ما نداد. ولی دوستانی که انیمیشن کار میکنند به صورت حرفه ای هرکدوم با اون تکنیک هایی که مسلط هستند با مربی ها کار کنند.
و اینم بگم که من توی این مدتی که کار می کردم یه سر ی افراد و مربی ها می آمدند دایرکت از من سوال میکردند برای مثال ، مثلا مربی داشتیم که مربی نقاشی کودک بود و خودش تلاش می کرد که این نقاشی کودک رو تبدیل کنه به انیمیشن و خودش از طریق اپلیکیشن هایی که اومده میتونست کار خودش رو پیش ببره. اما خیلی سوال داشت و خیلی چیزا رو نمی دونست. من مفصل براش به صورت جداگانه توضیح می دادم و ویدیویی آموزشی می آوردم و به صورت جدا گونه براش میفرستادم.
و اتفاقات خوبی که این چند وقته افتاده تشکیل سایت ایستانما بوده، کمک بزرگی به ما کرده کار مارو هم کم کرده. من فقط آدرس سایت رو در اختیار هر کسی که در این زمینه سوال داره میذارم و به بقیه میگم که برین در این سایت هم میتونید نمونه کار ببینید هم میتونید برای آموزش مقاله بخونید و خیلی سوالاتتون و بر طرف کنید. و خیلی راحت میتونید اپلیکیشن هارو دانلود کنید ما برای نصب استاپ موشن کلی داستان داشتیم در سال های گذشته. ولی الان خیلی راحت شده.
شبکه ایستانما: من یه سوالی که برای خودم مطرح شده اینکه مربی هایی که صرفا برای انیمیشن کودکان آموزش میبینند، خصوصیات خاصی دارند، یا باید داشته باشند؟ چون کار با کودک یک کار متفاوت هست یعنی شما نیازمند به یه سری توانایی هایی هستید که به درد اون رده سنی میخوره. آیا ما این ها رو هم تفکیک می کنیم یا هر کسی که انیمیشن یاد گرفته میتونه بیاد در این حیطه کار کنه؟
ابوالفضل قربانی: این نکته خیلی مهمیه. برای این کار من چون قبلاً موسیقی کودک کار میکردم یه معضلی که اونجا داشتم اینجا هم در کار کودک دارم. افرادی کار کودک انجام میدن یه سری اطلاعات مختصری دارند و میان شروع میکنند به مربیگری و مربی کودک میشن و بسیار ضربه سختی به کودک وارد میکنند.
برای مثال در حوزه موسیقی اگر مربی مقدار کمی ساز بلد باشه و بیاد به بچه ها موسیقی درس بده ، بچه ها بعد از یکی دو جلسه خسته می شوند و اینکه اطلاعات مربی باید خیلی گسترده باشه و بچه علاقه مند به این کار بشه.
ولی متاسفانه اطلاعات مربی محدود هست و همون تجربه دیگه پیگیری نمیشه. در خود انیمیشن هم مثل نقاشی کودک، نمایش عروسکی بین یک مربی حرفهای و مربی تازه کار فاصله بسیاری هست و فرد باید علاوه بر این که یک مربی حرفهای باشه باید روانشناسی کار کنه. تعامل با کودک داشته باشه، علاقه مند باشه به زمینه کودک، اطلاعات خیلی خوبی داشته باشه، ادبیات کودک رو بدونه، طرح های تجسمی رو بلد باشه همه این چیز هارو بدونه.
شبکه ایستانما:در پیرو فرمایشات شما با توجه به این که قشر کودک یک جامعه بسیار آسیب پذیر هست یعنی ما اگر بتونیم درست هدایت بکنیم میتونیم نتیجه خیلی خوبی از این اتفاق بگیریم و به همان اندازه کار خوب نتیجه خوب داره. در این زمینه برعکسش هم وجود داره یعنی یک مربی کودک باید کودک را به طور کامل بشناسه و بعدش بتونه برای کودک آموزشش رو استارت بزنه و شروع کنه.
همه ما میدونیم در واقع حالا من خودم رو مثال میزنم بزرگترین مشکل این روزها داریم اینه که صبور نیستیم یعنی بلافاصله میخوایم تو هر چیزی که هستیم در هر شاخه ای قرار داریم برای هر کاری عجولانه رفتار کنیم و حوصله وصبر را نداریم. میخواهیم برسیم به این قله و اصلاً نمی خواهیم آروم آروم از این مسیر لذت ببریم.
فکر میکنید که میتونیم با استاپ موشن این نقش تربیتی رو به کودک یاد بدیم و مثلا همین صبوری رو به کودک درهمین بچگی یاد بدهیم؟
ابوالفضل قربانی: خب جنبه درمانی و بخوایم حرفه ایی برخورد کنیم هنردرمانی خودش یک شاخه ایی هست که من در دورانی که روانشناسی می خوندم و پیگیری میکردم اما در تخصص من نیست. اما خود کار هنر بدون اینکه ما اصلا اطلاعی داشته باشیم خود روند کار هنر کمکی میتونه بکنه در مشکلات و حالا اگر تخصصی باشه که چه بهتر.
یعنی مربی بتونه خیلی خوب مدیریت کنه میتونه مفید باشه و بچه هایی که مشکل دارند من خودم تجربه های مختلفی داشتم با بچههایی که غرق در بازی بودند و پدر مادر می گفتن ما تبلت به بچه دادیم تا از شلوغی اون جلوگیری کنیم ولی بچه ها غرق در بازی می شدند و از خیلی چیزها عقب می افتادند اما از همین تبلت میشه خیلی استفادههای خوبی کرد.
همین انیمیشن سازی میتونه خیلی از زمان بازی بچه رو کم کنه و مسیری رو به بچه بده که بتونه ازش مفید استفاده کنه. در این کار زمانی که بچه ها نتیجه کار خودشان رو می بینند کم کم تغییر میکند و واقعا انیمیشن صبوری لازم رو به بچه ها منتقل میکنه و بچه ها منظم تر میشن در کارهاشون و نکات خیلی مثبتی داره. نه فقط انیمیشن، کارهای عروسکی و دیگر کار ها هم همین خاصیت رو داره.
قوانین ارسال دیدگاه در ایستانما