لوگوی ایستانما

۱۰ موزیک ویدیوی استاپ موشن محبوب و عجیب

 

 

موزیک ویدئو دنیای شگفت انگیز و پرطرفداریست که به شما اجازه می دهد داستان ریتم داری را در عرض چند دقیقه بازگو کنید و احساسات مخاطب را به چالش بکشید. تکنیک های استاپ موشن تاکنون به طرق خلاقانه ای در انیمیشن های حاوی موسیقی استفاده شده و زیبایی آن ها را دوچندان کرده است.

در این پست شبکه ایستانما ۱۰ مورد را مثال می زنیم تا شما را با این دنیای شگفت انگیز آشنا کنیم.

۱.

موزیک ویدیوی Sledgehammer اثر Peter Gabriel

این کار یکی از مشهور ترین موزیک ویدئو هایی است که با روش استاپ موشن ساخته شده و از تکنیک های مختلفی برای به نمایش گذاشتن آهنگ پیتر گابریل (Peter Gabriel) استفاده کرده است  و به همین دلیل توانست در دهه ۱۹۸۰ به موفقیت چشمگیری برسد.

 تکنیک پیکسلیشن (Pixilation) بیشترین استفاده را در این انیمیشن داشته؛ به این صورت که یک انسان مانند یک عروسک استاپ موشنی، فریم به فریم حرکت می کند و از او عکس گرفته می شود. اوج کار اینجاست که حتی لب های پیتر گابریل با متن آهنگ هماهنگ شده و اجرای حرفه ای این روش را نشان می دهد.

نیک پارک یکی از کارگردانان مشهور استاپ موشن بوده که آثار معروفی مثل والاس و گرومیت و بره ناقلا را ساخته است. وقتی او تازه وارد استودیو انیمیشن آردمن (Aardman) شده بود، مهارت خود را با ساخت موزیک ویدئو خاطره انگیز پتک تقویت کرد. این ویدیو حتی امروزه نیز بعنوان یکی از فیلم های خوب به شمار می رود.

۲.

موزیک ویدیوی Ghost اثر گروه Husky

از کوک زدن معمولا برای دوخت لباس استفاده می شود اما جالب است که اساس یک انیمیشن مانند لباس، برپای کوک زدن نخ های رنگی باشد. این موزیک ویدئو از ترکیب استاپ موشن و فیلم لایو اکشن ساخته شده است.

پس زمینه ی کار انیمیشن دو بعدی هست که فریم به فریم تغییر می کند و برای آن به اندازه ی صد ها فریم جداگانه کوک زده و عکس گرفته اند؛ همچنین از اشخاص گریم شده، با تکنیک پرده سبز فیلم گرفته و روی پس زمینه ی اصلی قرار داده اند.

این ویدئو که همراه با آهنگ گروه هاسکی (Husky) است، حس سنتی و دست ساز بودن را به مخاطب القا می کند.

۳.

موزیک ویدیوی Moving On اثر Jameso

هر انیماتوری تلاش خود را می کند تا با کارش، احساسات مخاطبین را درگیر کند، در صورتی که رسیدن به این هدف با عروسک های بسیار کوچک و محدود کار ساده ای نیست؛ آینسلی هندرسون (Ainslie Henderson) انیماتور این موزیک ویدئو زیبا و ظریف است که توانسته به خوبی اثر با احساسش را قدرتمند کند.

همه‌ی کاراکتر ها و عناصر موجود در صحنه با نخ کاموای یک رنگ پوشیده شده اند که به موضوع داستان نیز مرتبط است. این ویدئو که با آهنگ گروه جیمز (James) ساخته شده، مضامینی مبنی بر از دست دادن و تولد دوباره دارد و ممکن است چشمان شما را اشک‌بار کند.

۴.

موزیک ویدیوی Mykonos اثر گروه Fleet Foxes

این انیمیشن کاغذی، ظاهری بسیار ساده، منحصر به فرد و ابتدایی دارد و با تکنیک Cut out یا paper-craft ساخته شده است. یعنی وسایل مورد نیاز برای تولید کاراکتر های آن کاغذ و قیچی می باشد. 

میکونوس تقریباً شبیه کتاب داستان است و اشکال ساده ی آن که عمدتا مثلثی شکل هستند و در صفحه ای ۲ بعدی حرکت می کنند. همچنین منبع نوری برای روشنایی به کار افزوده شده که باعث ایجاد سایه های تاریک و روشن در کل انیمیشن می شود و جلوه ی چشمگیری به آن می دهد.

آهنگ گروه فلیت فاکس (Fleet Foxes) به این موزیک ویدئو احساس داده و شما را به یک سفر انتزاعی می برد.

۵.

موزیک ویدیوی Fell In Love With A Girl اثری از The White Stripes

احتمالا استاپ موشن های مختلفی دیده اید که با لگو ساخته شدند که روشی با قدمت و رایجی است؛ اما اینکه چهره انسان با لگو ساخته شود و متناسب با کلمات آهنگ تغییر کند کار پیچیده تریست. کاراکتر های این موزیک ویدئو که توسط میشل گوندری (Michel Gondry) کارگردانی شده، به وسیله ی لگو های رنگارنگ ساخته شده اند.

همچنین در این انیمیشن از تکنیک روتوسکوپینگ (Rotoscoping) استفاده شده که معمولاً برای انیمیشن های ۲ بعدی کاربرد دارد؛ اما در این ویدئو که مربوط به آهنگ گروه نوار های سفید (The White Stripes) است، هر فریم از کار به جای اینکه نقاشی شود با لگو ساخته شده و آن را شگفت انگیز کرده است.

باتکنیک روتوسکوپی (Rotoscopy) میتوان یک فیلم لایواکشن را به یک انیمیشن تبدیل کرد. به این صورت که انیماتور فریم به فریم ویدیوی اصلی را بصورت دستی می کشد و پشت سر هم می گذارد تا انیمیشن واقع گرایانه و روان شود. همچنین این تکنیک به انیماتور کمک می کند تا حرکات اجزای فیلم را دقیق تر ببیند و در کار اجرا کند. البته امروزه این قابلیت توسط نرم افزارهای پیشرفته ای همچون افترافکت و با دنبال نمودن پیکسل های از پیش تعریف شده، بصورت اتوماتیک انجام می شود.

۶.

موزیک ویدیوی In Your Arms اثر Kina Grannis

در این ویدیو کینا گرنیس (Kina Grannis) که خواننده ی اثر هست، به صورت پیکسلیشن حضور دارد و با محیط کاملاً متحرک در تعامل است.

در پس زمینه ی کار، یک انیمیشن دو بعدی و زیبا می بینیم که با استفاده از ۲۸۸ هزار لوبیای ژله ای و رنگی ساخته شده و در طول ویدیو، صحنه های مختلف با یک جریان بی وقفه و مرتبط به هم تبدیل می شوند. این اثر ریتم آرامی دارد و با موسیقی هماهنگ است.

۷.

موزیک ویدیوی Strawberry Swing از گروه موسیقی Coldplay

این ویدئو یک شخصیت اصلی دارد که در طول ماجراهای خود با چالش های زیادی روبرو می شود و شما را همراه با خودش به سفر می برد. آهنگ آن مربوط به یک گروه راک انگلیسی به نام کلدپلی (Coldplay) می باشد.

کل فیلم از بالای سطح صافی گرفته شده و طرح های پس زمینه ی آن گچی هستند که در سراسر ویدیو تغییر می کنند. کاراکتر اصلی هم با روش پیکسلیشن در چنین مقیاس وسیعی حرکت می کند.

در این روش، که زاویه‌ی دوربین از بالا به پایین است و پس زمینه ای پویا و همیشه در حال تغییر دارد، این حس و توهم را در مخاطب ایجاد می کند که آن شخص واقعی در آن فضا حضور دارد. این اثر توسط گروه shynola کارگردانی شده است.

۸.

موزیک ویدیوی Burn The Witch اثری از Radiohead

در این ویدیو زندگی روزمره ساکنان یک دهکده کوچک بریتانیایی را به نمایش گذاشته و آهنگ گروه رادیوهد (Radiohead) را با سبک ساده و جذابی به انیمیشن تبدیل کرده است.

کاراکتر های بامزه و متنوعی در آن حضور دارند که شبیه اسباب بازی های کودکانه هستند اما کارهای شوم و جنایتکارانه ای می کنند. نمونه هایی از این عروسک ها در مجموعه تلویزیونی کمبرویک گرین (Camberwick Green -1966) نیز حضور دارند.

ترکیب موسیقی با طرح های ساده و موضوع خشن، این انیمیشن استاپ موشن را خاص و جالب کرده است.

۹.

موزیک ویدیوی Her Morning Elegance اثر Oren Lavie

تمام اتفاقات این انیمیشن در یک رختخواب جریان دارد که باز هم با روش پیکسلیشن است، اما این بار در مقیاسی بسیار کوچکتر. شخصیت اصلی در خواب، یک پیاده روی رویایی می کند و اکثر صحنه ها با بالشت، لحاف و پتو درست شده اند.

علاوه بر حرکت بدن شخصیت ها، تنها چیزی که فریم به فریم تغییر می کند وسایل روی رختخواب می باشند. همچنین متناسب با هر عکس، از نورپردازی خاصی استفاده شده مثل ابتدای ویدیو که صبح شده و آفتاب از پنجره به داخل می آید. این موزیک ویدیوی عاشقانه برای آهنگ اورن لاوی (Oren Lavie) ساخته شده اند.

۱۰.

موزیک ویدیوی Bedshapped اثری از Keane

شخصیت اصلی این ویدیو یک عروسک عجیب، زشت و برهنه است که در شهری فرسوده و دلهره آور پرسه می زند، همچنین در متن آن، عکس هایی از گروه نوازنده ی کین (Keane) به نمایش در می آید.

در طول این ویدیو از تکنیک های مختلف استاپ موشن استفاده شده است و عکس های گروه موسیقی نیز به انیمیشن دو بعدی تبدیل شده اند. این ترکیب، جلوه ی متفاوت و خاصی به کار داده که نشان می دهد می توان روش های مختلف را با هم تلفیق کرد و سبک جدیدی را به وجود آورد.

خلق این فیلم های کوتاه نسبت به انیمیشن های بلند، زحمت کمتری دارد و می تواند ایده ها و خلاقیت کارگردان را در مدت زمان کمتری به نمایش بگذارد. در کشور خودمان نیز موزیک ویدیو های خوبی با تکنیک استاپ موشن ساخته شده که می توانید نمونه های آن را در سایت شبکه ایستانما مشاهده کنید.

ایستانما

ما یک تیم جوان و پرشور در واحد تولید محتوای شبکه ایستانما هستیم که در تلاشیم محتوایی ناب و کاربردی برای مخاطبین عزیزمان تهیه کنیم. نظرات شما به رشد و انگیزه‌ی ما کمک به سزایی می‌کند. 🌹

در بزرگترین شبکه اجتماعی استاپ موشن ایران عضو شوید... عضویت در پیج اینستاگرام

مطالب پیشنهادی:

قوانین ارسال دیدگاه در ایستانما

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد و در چهارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران نگنجد، در شبکه ایستانما تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. در صورت تمایل به درج تبلیغات از طریق گزینه ارتباط با ما اقدام نمایید.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0