king kong
حالا به یکی از درخشانترین نقاط کارنامه کاری ویلیس اوبرین یعنی فیلم کینگ کونگ ( king kong ) میرسیم. در اوایل دهه ۳۰ میلادی، از آنجایی که هالیوود مجذوب این سبک فیلمها شده بود، تهیهکنندهای به نام Merian C. Cooper تصمیم گرفت تا از توانمندی اوبرین استفاده کند. نتیجهی این همکاری ساخت کینگ کونگ بود. اوبرین برای موفقیت این پروژه بسیار تلاش کرده بود و ماهها روی رفتار گوریلها مطالعه داشت.
این فیلم بلند ۱۲۵ دقیقهای در سال ۱۹۳۳ تولید شد و یک موفقیت هنری و تجاری بینظیر محسوب میشد.
در انیمیشن کینگ کونگ از آرماتورهای فلزی و مفصلدار استفاده شد. Marcel Delgado یکی از دستیارهای ویلیس اوبرین در این پروژه بود و مدل های ۱۸ اینچی آن فیلم را ساخت.
جالب است بدانید که حتی تا دههها بعد از اکران این فیلم، عدهای معتقد بودند که کونگ بازیگری بود که لباس گوریل به تن داشت!
فیلم کینگ کونگ (king kong)، نقطه شروع ورود هیولاهای بزرگ به سینما شد و پس از آن، موجودات عظیمالجثه یکی پس از دیگری خودنمایی کردند. این انیماتور، تا رسیدن به این نقطه و تولید این شاهکار که باعث شهرتش شد راه پرفراز و نشیبی را طی کردهبود.
آکادمی علوم و هنرهای سینما قصد داشت که جایزه اسکار بهترین جلوه های ویژه را به ویلیس اوبرین برای زحماتش در کینک کونگ اهدا کند. این هنرمند اصرار داشت که همکارانش هم جایزه را دریافت کنند که با مخالفت آکادمی مواجه شد. ویلیس اوبرین هم آن اسکار را قبول نکرد.
son of king
موفقیت کینگ کنگ باعث شد که این انیماتور بزرگ، در همان سال فیلم دیگری به نام پسر کینگ (son of king) بسازد. او همزمان با ساخت این فیلم با مسائل و مشکلات خانوادگی زیادی هم دستپنجه نرم میکرد.
mightly joe young
در سال ۱۹۴۹ پروژه موفق دیگری به نام جویانگ قدرتمند ( mightly joe young ) آغاز شد. ری هری هاوزن جوان، انیماتور اصلی این کار بود. ویلیس اوبرین هم به عنوان استاد، طراحیهای این کار را انجام داد. شخصیت اصلی این فیلم بسیار جالبتر و بازیگوشتر از قبلیها بود.
ساخت ایندست فیلمها ممکن است با اتفاقات غیر منتظره هم همراه باشد مثلا در صحنه یکی از فیلم های ویلیس اوبرین از گلها و گیاهان طبیعی استفاده شده بود و ازآنجایی که تهیه چند ثانیه از فیلم استاپ موشن ممکن است روزها طول بکشد؛ بعد از تهیه این قسمت کوتاه متوجه شدند که یک غنچه تبدیل به گل شده است.
ساخت این فیلم تقریباً سه سال طول کشید و سرانجام در سال ۱۹۵۰ برنده اسکار بهترین جلوه های ویژه شد ناگفته نماند که اینبار، اعتبار این جایزه برای تولیدکنندگان هم لحاظ شد.
The Beast of Hollow Mountain
یکی دیگر از آثاری که ویلیس اوبرین در ساخت آن نقش داشت The Beast of Hollow Mountain بود. این فیلم ۷ سال بعد از mightly joe young ساخته شد و ویلیس ایدهپرداز و نویسنده آن بود. او در این کار که اولین فیلم رنگی ترکیب لایو اکشن و استاپ موشن دوران کاریاش بود، قسمت انیمیشن پروژه را برعهده نگرفت.
The Lost World (نسخه بازسازی شده)
سال ۱۹۶۰ بود که نسخه جدید فیلم جهان گمشده ساخته شد و ویلیس عهده دار کار بر روی افکت های تصویری بود اما چون از مدلها و تکنیکهای استاپ موشنی جهان گمشده اصلی استفاده نشد آنقدرها برایش جالب نبود.
ویلیس اوبرین به عنوان آخرین کارش روی پروژهای به عنوان مشاور و کارگردان فعالیت داشت اما بعد از چندماه از شروع این کار، در سال ۱۹۶۲ در کالیفرنیا از دنیا رفت.
ویلیس اوبرین همیشه سعی داشت که تماشاچیان با دایناسورها و موجودات عظیم فیلمهایش احساس نزدیکی کنند. او علاوه بر تاثیری که روی انیماتورها داشت الگوی نویسندگان داستان های علمی تخیلی هم شد.
او در سال ۱۹۹۷و بعد از مرگش برنده جایزه وینسور شد .
هرچند در طول سالهای فعالیتش، خیلی از ایدههایش عملی نشدند مثلا کینگ کونگ در مقابل فرانکشتاین ایده این هنرمند بزرگ بود که در نهایت یک شرکت ژاپنی این ایده را تصاحب کرد و گودزیلا تولید شد اما آثار درخشانی که تولید کرد برای همیشه در تاریخ سینما باقی میمانند.
قوانین ارسال دیدگاه در ایستانما